Och Lucjanie, Lucjanie komu jak komu ale Tobie jako administratorowi forum nie wypada nawoływać do takich rzeczy 
Oprócz jak to nazwałeś "Tuby PZW" jest szkółka Batmana oraz zawsze znajdzie się kilka ciekawych artykułów oraz od pewnego czasu WW propaguję akcję -" Uwalniamy Okazy "
Moim zdaniem nie ma co wszystkich wrzucać do jednego worka tam też pracują ludzie którym zależy aby w Polskich wodach pływały ryby.
Batman to orędownik zabierania wszystkiego co się złowi, uważający, że wypuszczanie ryb to sadyzm, o holu i śmierci ryb nie będę już wspominał... Dla mnie taki nauczyciel lepiej aby nie nauczał. Jeżeli chodzi o poglądy i o sytuację w Polsce - to właśnie takie osoby jak on blokują zmiany, w WW też. Jestem wielkim przeciwnikiem tego sposobu pojmowania wędkarstwa (wędkuje się po to aby zabrać rybę i ją zjeść) i uważam, że jest to wielka kotwica trzymająca nas w miejscu.
Pomyślmy, dlaczego nie ma zmian w Polsce? Przecież PZW ma gazetę, wielki portal o mega sile, robi własne produkcje... I jak to jest, że wędkarze nie znają podstawowych rzeczy? Nie rozumieją do czego są rejestry, dlaczego są dla nich dobre. Dlaczego ludzi się nie edukuje? Jak to jest, że ryb nie ma w polskich wodach?
Właśnie takie osoby jak włodarze PZW, wierchuszka z WW są winni najbardziej. Są ZACOFANI, sposób myślenia sprzed 30 lat (jak nie więcej) to nie jest nic dobrego. Polska powinna iść w kierunku wędkarstwa sportowego, tak jak to robią inne kraje. U nas natomiast się sieciuje wody pod banderą związku wędkarskiego. Kpina i tyle. Gdyby nie wyczyn, to w ogóle moglibyśmy się zastanawiać czy PZW to związek wędkarski i stowarzyszenie łąpiące się pod 'sport'. Rybacy na Mazurach mają tyle wspólnego ze sportem co kombajn z wyścigami F1

Dla mnie to proste. Bojkot takiego WW doprowadzić może do zmian. Już doprowadził, bo są tam takie postaci jak Kamil Walicki czy Majki. Ale trzeb być pewnym, że to nie kosmetyka tylko. To muszą być zmiany przez duże wu. Póki co jest dalej to samo. Zmiana tła z kafelków na wodę nie jest żadną rewolucją. Jak coś wymóc w tym kraju, jak zmieniać mentalność? Nie kupowanie WW na rzecz wspierania Wędkarskiego Świata lub Wędkarstwo Moje Hobby to dobry, pośredni sposób! W każdej z tych gazet jest i tak o wiele więcej merytorycznych informacji. Są niezależni (tak, praktycznie niezależni) - i chociażby dlatego lepiej stawiać na nich, a nie na kogoś, kto uważa, że wypuszczanie ryb to sadyzm...