Autor Wątek: Bielizna termoaktywna  (Przeczytany 19017 razy)

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Bielizna termoaktywna
« dnia: 10.08.2016, 16:08 »
Witam posiadam mundur wojskowy letni  ale za chwile zbliża się jesień i trzeba pomyśleć o czymś ciepłym, czy bielizna termoaktywna będzie dobrym wyborem?
jeśli tak to jaką polecacie używacie?
Konrad

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Odp: Bielizna termoaktywna
« Odpowiedź #3 dnia: 10.08.2016, 16:56 »
Mam dwa komplety.
https://www.grene.pl/odziez-robocza-i-bhp/bielizna-termoaktywna/bielizna-lux-gwt.html
A drugi jak jak robi się naprawdę zimno:
https://www.grene.pl/odziez-robocza-i-bhp/bielizna-termoaktywna/bielizna-z-mikropolaru.html

Proponuję też skarpety termoaktywne:
https://www.grene.pl/odziez-robocza-i-bhp/skarpety/skarpety-gwt/skarpety-gwt-ski-roz-43-46.html
https://www.grene.pl/odziez-robocza-i-bhp/skarpety/skarpety-gwt/skarpety-gwt-trekking-winter-thermolite-roz-39-42.html

Jedna zasada przy zakupie bielizny termoaktywnej - odzież ma być dopasowana idealnie do ciała.

JK

Fajna i nie droga przy bardzo niskich temperaturach nie łowię ale przy  5-10st  wole czuć ciepło skarpetki super rzecz, a taką bieliznę można wykorzysać też na zasiadkach nocnych kiedy chce się przekimać w fotelu po 2godz spania robi się naprawdę chłodno a to super rozwiązanie.
Ja znalazłem taką https://sport-system.com.pl/pl_PL/p/SPAIO-Bielizna-termoaktywna-meska-Relieve-Simple-czarnyoranz-W01SP0041-W01SP0042/439?gclid=Cj0KEQjwoau9BRDMvsnv5MCh24UBEiQAKOqcfZWXzg9045nHaX6Hqf_cbHiTdsSFHkrr9QPeHXfTW0waAjU88P8HAQ

Ale chyba ta z Grene mnie bardziej przekonuje

Aby nie robić nowego wątku, koledzy po kiju mogli byscie polecic jakiegoś ciepłego grubego polara?  Oczywiscie aby nie miał kosmicznej ceny.
Konrad

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 20.09.2016, 20:56 »
No muszę przyznać, że już prawie lato za nami a co za tym idzie ...jesień i ciut zimniejsze dni/sesje wędkarskie. Jako, że młody już nie jestem :-[ trzeba powoli się zabezpieczać ;D Ktoś może polecić jakąś bieliznę termoaktywną? Nie chcę marznąć jak to było na wiosnę :-X

Za pewne jeszcze (może) nas czekają w miarę ciepłe dni, ale już powoli taki zakup trzeba zrobić :fishonhook:
Z poważaniem Marcin

Offline KaZuYa88

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #5 dnia: 20.09.2016, 21:07 »
W Netto fajna promocja http://twoja-gazetka.pl/netto-gazetka-5349-122-12 ... / Bielizna Termiczna za 39 zł.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 20.09.2016, 21:16 »
...

Jedna zasada przy zakupie bielizny termoaktywnej - odzież ma być dopasowana idealnie do ciała.

JK

A przy praniu nie używa się płynów do płukania.
Robert

Offline piotr82

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #7 dnia: 20.09.2016, 21:25 »
Polecam Grene, naprawdę warto nabyć.

Offline Jędrekk

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • C&R
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 20.09.2016, 21:31 »
Bielizna termoaktywna przeznaczona jest do stosowania podczas wysiłku fizycznego kiedy ciało oddaje wilgoć i ciepło. Siedząc na fotelu równie dobrze możesz ubrać bawełniany golf. To samo się tyczy termo kalesonów, na zasiadkę przy braku ruchu znacznie lepsze będą zwykłe dresowe spodnie pod warstwę wierzchnią.

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 20.09.2016, 21:35 »
Bielizna termoaktywna przeznaczona jest do stosowania podczas wysiłku fizycznego kiedy ciało oddaje wilgoć i ciepło. Siedząc na fotelu równie dobrze możesz ubrać bawełniany golf. To samo się tyczy termo kalesonów, na zasiadkę przy braku ruchu znacznie lepsze będą zwykłe dresowe spodnie pod warstwę wierzchnią.

Słuszne stwierdzenie... :beer: Będę brał to pod uwagę :fishonhook:
Z poważaniem Marcin

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
« Odpowiedź #10 dnia: 20.09.2016, 21:45 »
Też polecam odzież firmy Grene i modele GWT. Taki komplet kupiłem cztery lata temu i wydałem około 100 zł. Jestem bardzo zadowolony, ponieważ odzież dokładnie spełnia swoje funckcje. Po drugie nie ma na nich śladów zniszczeń, a trochę już eksploatuje - m.in. jesienią na łódce w pogoni za drapieżnikiem. Słowem - dla mnie bomba. POLECAM :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Pozdrawiam Seba

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #11 dnia: 20.09.2016, 21:46 »
W takim razie co polecacie jako bieliznę żono-aktywną (taką, którą zredukuje efekt bólu głowy :-*) - może stringi termoaktywne :P A tak na poważnie to zabieram się do tego tematu od dłuższego czasu jak pies za jeża i do dzisiaj śmigam w kalesonach po dziadku.... :o Jak zwykle dużo sprzętu - mało talentu, a w dupę pi..dzi :-\
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #12 dnia: 20.09.2016, 21:49 »
Prawda. Ale często przemieszczamy się często, i to wysiłkowo na łowisko. Taka bielizna nie zaszkodzi, a i mniej ciąży i uwiera niż dres. Mi się sprawdza od wielu sezonów. Również polecam GRENE.
Arek

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
« Odpowiedź #13 dnia: 20.09.2016, 21:50 »
W takim razie co polecacie jako bieliznę żono-aktywną (taką, którą zredukuje efekt bólu głowy :-*) - może stringi termoaktywne :P A tak na poważnie to zabieram się do tego tematu od dłuższego czasu jak pies za jeża i do dzisiaj śmigam w kalesonach po dziadku.... :o Jak zwykle dużo sprzętu - mało talentu, a w dupę pi..dzi :-\

Bierz "Grene" - kolega Jkarp wkleił link bielizny, w której niebawem rozpocznę piąty sezon. Komfort i ciepło to podstawa na chłodne dni :D
Pozdrawiam Seba

Offline Martinus

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 20.09.2016, 21:53 »
Aj, to już kolejna osoba za "Grene". Pora zobaczyć co to takiego :-[

Rybki, rybkami, ale o sobie i o swoim zdrowiu również muszę pamiętać 8) Bo jak nie ja, to kto :)
Z poważaniem Marcin