Autor Wątek: Rybomania 2017 Poznań  (Przeczytany 90093 razy)

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
Odp: Rybomania 2017 Poznań
« Odpowiedź #420 dnia: 20.02.2017, 22:12 »
Panowie proszę was nie mylcie organizatora z właścicielem targów. Jeden narzuca zasady drugiemu a on musi zrobić żeby to miało sens. Naprawdę najłatwiej oceniac z pozycji ja mam mieć za darmo a promocje -30% to i tak kradzież przecież żaden sprzedawca nie może psuć rynku wystawiając w jeden weekend cały sprzęt -50% bo by przez resztę roku nic by nie sprzedawał.
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #421 dnia: 20.02.2017, 22:16 »
Nigdy nie byłem na takich targach. Dużo słyszałem identycznych zdań i podsumowań targów co kolega wyżej napisał. Kilku znajomych też zrezygnowało z wycieczek. Za rok planuję pojechać ale tylko na piątek bo nie lubię spendów.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Matysekmm

• Ekspert
  • Reputacja: 55
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #422 dnia: 20.02.2017, 22:19 »
Prawda, przydałoby się więcej wystawców (firm, producentów) mniej bazaru.
Pozdrawiam

Marek

Offline k3

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #423 dnia: 20.02.2017, 22:20 »
przecież żaden sprzedawca nie może psuć rynku wystawiając w jeden weekend cały sprzęt -50% bo by przez resztę roku nic by nie sprzedawał.

Wreszcie racjonalne oczekiwania :thumbup:

Offline Matysekmm

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #424 dnia: 20.02.2017, 22:22 »
Byłem dwa lata z rzędu. Po tych doświadczeniach w tym roku sobie odpuściłem, zakupy robi mi się wygodniej w fotelu przed kompem (i jest czas na przemyślenia czy dany produkt jest mi naprawdę potrzebny). A ile taniej!!! :P
Pozdrawiam

Marek

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #425 dnia: 20.02.2017, 22:29 »
Akurat Tubertini miało ceny promocyjne z czego nie omieszkałem skorzystać ;)
Nie wiem jak inni.

Ale fakt, że bardziej jechałem gdyż nigdy nie byłem na targach wędkarskich.

Tomek

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #426 dnia: 20.02.2017, 22:43 »
Fajnie by było żeby na takich targach tylko producenci się wystawiali ale nie mamy ich tak dużo (mowa o takich których stać na wystawienie się bo koszta są ogromne). Jechać na targi i nic nie kupić to też lekka lipa. Ja kupiłem trochę tych koszyków co panowie po 4 zł sprzedawali a przy 10sz to już było 2,5 zł/szt. Pozdrawiam tych których poznałem i tych których nie pamietam :beer: :beer: :beer: :P
Łukasz Białas, Wałcz

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #427 dnia: 20.02.2017, 23:08 »
Postaram się w skrócie.
 Mieszkam niedaleko od Poznania.Na te targi nie będę jeździł.
Powody?Jest ich kilka:
1.Lans ,lans i lans i tak do zrzygania.
Mordy ,które widzę codziennie na fb tylko,że bardziej nachlane i
nachalnie się lansujące.
WW już w życiu nie kupie chyba ,że się papier skończy w kiblu!
Znajomemu co tam był i kuzynowi rzucił się w oczy na tych targach gościu podchmielony
tzn para  z napisem pzw to wy czy jakoś tak.W takich samych bluzach chodził facet i kobieta.
Czy to prawda że to ten sam gość co tą blokade robił w Warszawie?
Jeszcze jakieś dwie laski kabaret robiły w akwarium.

2.Ceny biletów!K... mać jak można wędkarzy kasować 15zeta za to by mogli wejść na ten
bazar by coś kupić?!
Znajomy (po...ło go już mu to w twarz powiedziałem) zabulił 40zeta za bilet z parkingiem!

3.Ceny produktów wędkarskich!Już kilknaście osób mi o tym mówiło!Wystawcy podnoszą ceny na
tych targach!
Lepsza była promocja w ten weekend  jednym sklepie w Poznaniu.
Ale nie będę im reklamy tu robił choć spoko ludzie.

Nowości to sobie w necie pooglądam a zamówie w sklepie z dobrymi cenami...
AMENT!
Nie wiem co bierzesz ale odstaw to lub nie pisz po pijaku.
Po pierwsze nie umiesz sklecić nawet kilku zdań prawidłowo i w sposób który pozwoliłby na odczytanie tekstu bez oczopląsu.
Po drugie z tego co napisałeś bije taka agresja, że nóż mi się sam w kieszeni prostuje.
Całe szczęście, że Ty i Tobie podobni nie trafiają na targi.
Opłata za wejście ? Musi być bo to jest zarobek dla organizatora i nikt tego nie przerzuci na wystawców bo nikt by nie przyjechał. A są to ogromne pieniądze choć dla pojedyńczych osób nie duże.
Kogo nie stać na parking niech chodzi na piechotę. Ceny są jakie są i albo je akceptujemy albo nie. Możemy ponarzekać ale wszystko w granicach rozsądku i bez agresji.
Lans? Nachlane mordy ?
Obrażasz ludzi którzy dbają w jakiś sposób o wizerunek. Masz szczęście, że nie pojechałeś z nazwiskami bo mogli by Cię porządnie dojechać i to nie byłby koszt rzędu 15zł.
Nachalność? Mimo licznych wad targów tego akurat nie stwierdziłem.
Sklepy są tam dla Nas. Dla odwiedzających. Bo tego chcemy. Chcemy kupować więc są tam i nam sprzedają. Proste. Jakby nikt nie kupował to nikogo by tam nie było.

Albo zbastuj i zmień swoje podejście i zachowanie albo to się źle dla Ciebie skończy i podejrzewam, że Twój pobyt na tym forum długi nie będzie.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #428 dnia: 20.02.2017, 23:09 »
Mariuszu, kliknij w nick kolegi. Co tam widzisz? ;)
Jacek

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #429 dnia: 20.02.2017, 23:10 »
Z całą pewnością te targi to taki mały bazar.
W poprzednim roku większość miała  podobne odczucia.
Mimo wszystko zdecydowałem się być i nie żałuję.
Dzięki temu poznałem chociażby Arka.
Arunio Ciebie zdecydowanie warto znać :) ;)
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline RubikS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
    • fb.com/rubiksfishing
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #430 dnia: 20.02.2017, 23:25 »
Tegoroczna edycja przerosła chyba oczekiwania wszystkich :) Myślałem, że nie będzie większych targów niż rok temu - a jednak były. Z punktu wystawcy wygląda to nieco inaczej, ale w piątek było luźno i dało radę wszystko pooglądać. Dostrzegłem mnóstwo nowości, które będę sukcesywnie sprawdzał w tym sezonie. Na pewno największe Fishuntery od Mikado 18 i 22cm mogą okazać się hitem - znakomita praca na lekkiej główce. Do lekkiego prowadzenia też przypodobały mi się nowe Classic Prorexy od Daiwy, Westiny - częściowo już mam kilka modeli. Co do samego sprzętu. Mega rozczarowanie na Rapali, kołowrotki rzędu 600zł+ według mnie kręcą gorzej od kultowego Red Arca za połowę ceny. Ale to tylko moje zdanie :) Ogromne zaskoczenie przy stanowisku Shimano - mega nowości zarówno jeśli chodzi o wędki jak i kołowrotki. Nowy Stradic, Soare BB, Nasci, Ultegra, wędki Technium... szczęka opada, zwłaszcza biorąc pod uwagę relację ceny do jakości. Dziękuję tym, którzy wpadli na stoisko, było kilku forumowiczów ;) Pozdrawiam!

fb.com/rubiksfishing

Offline Matysekmm

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #431 dnia: 21.02.2017, 08:24 »
Właśnie, jeśli dam radę to za rok się wybiorę, ale w piątek :)
Pozdrawiam

Marek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #432 dnia: 21.02.2017, 08:30 »
Z całą pewnością te targi to taki mały bazar.
W poprzednim roku większość miała  podobne odczucia.
Mimo wszystko zdecydowałem się być i nie żałuję.
Dzięki temu poznałem chociażby Arka.
Arunio Ciebie zdecydowanie warto znać :) ;)
Radek, super było ciebie poznać. :)  :beer: 
Arek

Offline Ścigacz

• Ekspert
  • Reputacja: 139
  • No fish no fun :)
« Odpowiedź #433 dnia: 21.02.2017, 09:27 »
Chciałbym zwrócić uwagę, że każdy po trochu ma z Was wszystkich rację odnośnie targów ale tylko od Nas samych zależy jak je odbieramy. Dla każdego są czymś innym. Dla mnie osobiście targi uważam za miejsce spotkań z dawno nie widzianymi znajomymi, z którymi mogę z uśmiechem porozmawiać i pośmiać się. Przy okazji zobaczę co jest nowego i czy warte jest zainteresowania. A jak coś wpadnie mi w oko i chce to kupić, a akurat mogę, to kupuję. Jeśli miałbym cały czas zwracać uwagę na to jak ktoś się zachowuje, czy liczyć pieniądze, że ile to kosztuje to lepiej siedzieć w domu, nic nie robić i czekać aż walnie się w kalendarz.

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #434 dnia: 21.02.2017, 09:46 »
To i ja dodam swe 5 groszy. Ostatni raz na targach w Poznaniu byłem ....dekadę temu, i m.in. dlatego chciałem znaleźć się tam znowu. Moje wrażenia - wiem, że popełniłem wielki błąd, że nie zrobiłem sobie prawie żadnej przerwy (nie licząc 15min na posiłek) i jak głupi osioł zapierdzielałem  po stoiskach od 10.45 do 15.45, bez chwili, żeby usiąść na dupie ??? :'(. Przez to byłem zrypany jak koń po westernie i odechciało mi się dalszego zwiedzania, a kilka stoisk chciałem dokładniej "spenetrować". Co do cen - były różne, od konkurencyjnych, po absurdalne. Osobiście zostawiłem może ze stówkę, ponieważ moim głównym celem było pomacanie paru przynęt, zanęt, pokrowców, kijków itp a nie tachanie ze sobą ton towaru.
Następny temat - hostessy, szkoda słów, trzeba było zobaczyć (albo lepiej nie :P), moim zdaniem trochę za bardzo odciągały co niektórych od meritum sprawy, czyli promowania swoich produktów, zamiast gapienia się na ociągnięte lateksem ciała (choć miałem wrażenie, że nawet mój znajomy bardziej był pointrygowany modelkami niż sprzętem :facepalm:).
Akwarium - tu się zawiodłem, spinningistą nie jestem, a więc widok tłoczących się, kolorowych pstrągów, nękanych (a nawet straszonych) przynętami sztucznymi nie był dla mnie ciekawy
(w latach poprzednich chyba było więcej białej ryby w akwarium).
Może jeszcze kilka uwag, co do samych firm (sklepików) - np. Mikado - dwa wielkie stoiska, a nawet nie mieli bolonki, która mnie interesowała, ale już się wyleczyłem z bolonki po zbadaniu kilku kijków. TB - nawet osobiście jako firma się nie wystawiali (tak już są zarobieni >:O?), tylko sklep pewnego pana z Poznania ich reprezentował (jeśli tak to można nazwać) - totalna olewka klientów. Na stoisku carponline.pl, gość nie był w stanie mi podać ceny rod poda Prologic z buzzbarem na 3 kije, choć miał na stanie na 3 i na 4 kije :facepalm:. Były oczywiście pozytywy - Harison, Enzo pełna profeska, na stoisku MadCarp kupiłem ciekawe koszyki, które opisze w innym wątku, Meus - ciekawe kulki do metody w dobrej cenie itp. itd. Dowiedziałem się od chłopaków z Saengera, żeby nie kupować pewnego namiotu Anacondy, bo ma wady fabryczne (a już się na niego czaiłem :o), pokręciłem Stellą za 3600pln (zero oporów, ale nie podoba mi się wcale), a także Ultegrą XTD 5500 (fajny młynek, ale polska cena :facepalm:).
Szkoda braku Lorpio, Trabucco, Stonfo i jeszcze paru graczy, ale jak mawiają - jak dbacie tak macie!
Szczerze mówiąc, to nawet nie miałem czasu, aby spotkać kogoś z Was (oprócz Enzo), może będzie jeszcze okazja. Nie wiem czy za rok odwiedzę te targi (tagowisko), życie pokaże. Tą edycję oceniam 6/10.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉