Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2017  (Przeczytany 1331520 razy)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2017
« Odpowiedź #4290 dnia: 13.08.2017, 20:49 »
Artur, gratuluję zwycięstwa.Piękne leszcze :bravo:
Stasiu, odpoczywasz od odrzańskich jazi?
Musiałem naładować baterie przed GPX okręgu Wrocław
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Piotr T

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 51
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4291 dnia: 13.08.2017, 22:28 »
Cześć
Chciałem się wybrać dzisiaj na łowisko Pod Borem by pobić swój rekord ;) ale zapomniałem że mamy długi weekend w PL więc łowisko jest zarezerwowane do środy :) Na pewno tak jest w całym kraju. Skoro mam 1KM do Czech postanowiłem się wybrać na komercję koło OSTRAVA. Dzięki Google znalazłem przepiękną komercję (chyba najładniejszą jaką znam ) oddaloną od siebie 25min drogi u naszych czeskich sąsiadów. Razem z Tatą i kumplem zorganizowaliśmy sobie trzyosobowe mini zawody. Skoro byliśmy wszyscy po raz pierwszy na tej wodzie zapowiadało się bardzo ciekawie.
Szybko okazało się że ciężko będzie obsłużyć dwa kije gdyż kolega zaliczył od razu po pierwszym żucie karpia 4,5kg. Po chwili ja mam branie na dwa feedery :D
W ciągu czterech godzin zaliczyłem znowu magiczną liczbę 11 karpi ok 4-5 kg. Kolega zremisował z Tatą 4=4.
Przepiękna woda z typowymi bardzo walecznymi sazanami. Polecam!

Piotr

Offline arkady1321

• Ekspert
  • Reputacja: 24
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4292 dnia: 14.08.2017, 08:41 »
:bravo: :fish:

Offline Tomnick

• Ekspert
  • Reputacja: 109
« Odpowiedź #4293 dnia: 14.08.2017, 09:11 »
:bravo: Piotrek. Fajnie masz w Czechach możesz powędkoeać. A jak tam u nich z ceną za komercję?
Tomek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #4294 dnia: 14.08.2017, 09:12 »
Piotr, moim skromnym zdaniem, to zdjęcie nr. 3 jest jednym z najładniejszych zdjęć, jakie ostatnio widziałem.
Gratuluję :fish: :fishonhook:
Robert

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #4295 dnia: 14.08.2017, 09:20 »
Brawo Piotrek

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
« Odpowiedź #4296 dnia: 14.08.2017, 09:25 »
Pięknie :D

Offline Piotr T

• Reputacja: 51
« Odpowiedź #4297 dnia: 14.08.2017, 09:27 »
:bravo: Piotrek. Fajnie masz w Czechach możesz powędkoeać. A jak tam u nich z ceną za komercję?
Dzienny połów 180kc, nocny 230kc.
Piotr

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4298 dnia: 14.08.2017, 10:01 »
Gratuluję połowów, pięknie! :bravo:
Lucjan

Offline siwek219

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
    • Galeria
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #4299 dnia: 14.08.2017, 11:10 »
Gratulacje dla wszystkich łowców. U mnie słabizna przez tą zwariowaną pogodę i skoki temperatur. Na 8 godzin siedzenia przy wędce udało się jedynie skusić 2 karpie w przedziale 6-7kg. Jak zwykle zasiadkę ratowały przynęty drennana.
Robert

Offline JackM

• Reputacja: 10
« Odpowiedź #4300 dnia: 14.08.2017, 11:14 »
Gratulacje :bravo:
Jacek
Jacek

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #4301 dnia: 14.08.2017, 12:15 »
Cześć !

13.08 wybraliśmy się w 4 osoby (2 wędkarzy z małżonkami ;) ) na łowisko specjalne Kacze Doły.  Mimo, że odległość od miejsca zamieszkania to ponad 80 km staramy się przynajmniej raz w roku odwiedzić to miejsce. Cisza, spokój, odległość od miejskiego zgiełku i rybostan to niewątpliwe atuty tego miejsca. Swoją wędkarską przygodę rozpoczęliśmy o godz. 7.15 i krótko przed godziną 9.30 zameldowaliśmy się na miejscu. Dość znaczna ilość wędkarzy i obozowiczów trochę zmąciła pierwsze wrażenie. "Oby tylko 'nasza' miejscówka była wolna" - pomysleliśmy. Na szczęście po dojechaniu nad wodę okazało się, że z presją nie ma tak źle a nasze stałe miejsce jest wolne :) ( W sumie to zawsze jest wolne - wędkarze jakoś częściej wybierają inne miejsca co nas cieszy i trochę dziwi :):D )

Po krótkim rekonesansie wody, szybkie rozkładanie i pierwsze zestawy lądują do wody. Pierwszy zestaw daleko, prosto pod krzaki, drugi zdecydowanie bliżej i bardziej na otwartą wodę. Ja tradycyjnie - metoda - podajniki Prestona 30g z krótkimi przyponami Drennana i hakami w rozmiarze 10. Przyjaciel tradycyjnie gruntówka z koszyczkami i trochę dłuższymi przyponami. Moja zanęta to mój mix oparty na MMM oraz zanętach Dragona wraz z dodatkowymi atraktorami zapachowymi. Kumpel MMM + pellet 2 mm Robin Red.

Po godzinie pierwsze branie na dalszy zestaw i na macie ląduje karpik 62 cm i 4,5 kg wagi. Jeszcze dobrze nie zdążyłem zarzucić drugiego zestawu i z tego samego miejsca wyciągam kolejnego, prawie że identycznego karpia - 60 cm i waga 4,25kg.

Poźniej przerwa z braniami do ok godziny 15. Od 15 do 20 złowiliśmy jeszcze 8 ryb. W sumie naszym udziałem padło wczoraj 9 karpi ( 7 szt. w przedziale wagowym 4 - 4,5 kg i rozmiarze od 60 do 64 cm) w tym 2 szt. karpii pełnołuskich (zdecydowanie mniejsze ok 40 cm) i jeden karaś.

Podsumowując: Wszystkie swoje ryby złowiłem na jedną i tą samą wędkę i z tego samego miejsca. Przynęta początkowo nie miała znaczenia, później jednak większość wzięła na kulkę firmy Feeder Bait. Brania niezwykle efektowne - jak to w metodzie: albo kijek o mało co spadał z rod poda albo piękny odjazd z wolnego biegu :) Co tu dużo pisać ! Kacze Doły jak zwykle DAŁY RADĘ !:) Wyjazd uznajemy za niezwykle udany a jeżeli doliczyć do tego mile spędzony czas w gronie rodziny i przyjaciół - czego chcieć więcej :) KAŻDEMU POLECAMY TO ŁOWISKO !

Kilka suchych faktów:
Kacze Doły to łowisko specjalne obok jeziora Srebrnego pomiędzy Osowcem a Turawą. Wędkowanie na 2 szt wędek w ciągu całego dnia kosztuje 20 zł. Osoby towarzyszące nie płacą. Na łowisku właściciel, p. Irek, postawił drewniane altany na których można odpocząć, jest też miejsce do grillowania jak i można używać swoich grilli. Jedna część łowiska ma też dostęp do prądu. Na uznanie zasługuje czystość łowiska, jego otoczenia jak i samego rybostanu. Po rozmowie z właścicielem widać, że zależy mu na tym miejscu i to nie tylko słowa ale i czyny. Dodatkowo pod wieczór pojawił się Pan z obsługi, który zebrał wszystkie śmieci. Na łowisku jest też przenośna toaleta.

Strona łowiska: http://kaczedoly.pl/

Dominik

Offline Oman

• Ekspert
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #4302 dnia: 14.08.2017, 12:17 »
kolejne zdjęcia:
Dominik

Offline Oman

• Ekspert