...
Tomek, te niebieskie pojemniki, to nie są na kał.
...
Nowa wędka jest zaje*bista. 7 m akurat takiej bolonki było mi trzeba na moje rzeczne miejscówki.
A z czego adoptowałeś to pojemniczki? Podobają mi się
daj jakieś info proszę, szczelne są? link/nazwa/sklep?
Dzięki.
A bolo 7m to zawsze myślałem, że to już na dużą rzekę (Wisła?) , a jak to na tą Twoją ulubioną to myślałem, że 4-5m max, a tu takie cudo
Nie łowiłem na bolonke nigdy, więc mogłem nie wiedzieć.
Niech służy.
Witam
Tomasz sprawa jest taka.
Co do wędki, którą zamówiłem, tak na sucho rozłożyłem ją na dworzu, jej praca mi odpowiada. Pracują 3 ostatnie elementy, to przy takiej rybie jakie łowię na swojej rzeczce na spławik, tzn takie do 50 cm nie będzie się cała wyginać, tylko 3 ostatnie elementy wędki.
Fotel też sprawuje się dobrze, wygodnie się siedzi, było mi trzeba takiego składanego na rzekę, żeby odpocząć zjeść, przygotować zanętę.

Wędka 7 m nie jest za duża na moją rzekę. Wypuszczam zestaw pod drugi brzeg i go na długiej wędce przytrzymuję i prowadzę. Wypuszczam na odcinek 40 m. Więc przy tej długości kija mam sticka pod stałą kontrolą. Zauważ, tak jak na tym filmie
Ryba na filmie na początku wybrała mi żyłkę z kołowrotka. Później dokręciłem kołowrotek i przez 10-15 minut prowadziłem rybę na wędce tak jak na filmie. Podciągałem na kiju do góry, opuszczałem wędkę, cały czas miałem tego szczupaka pod kontrolą. Zauważ, że jakbym używał krótszej wędki, ryba by poszła pod lód i byłoby po niej, a tak na długim kiju, czyli tym co teraz zakupiłem 7 m będę mógł ją kontrolować tak jak na tym filmie. Łowię na naturalnej wodzie, tzn woda nie jest regulowana, obrośnięta w niektórych miejscach grążelem, zatopionymi krzakami. Więc 7 m pozwala mi w dyrygowaniu rybą zapiętą na zestaw. Oczywiście ja dyryguję, a ona tylko próbuje zwiać. Z tym szczupakiem na filmie się nie udało, ale nie miałem wtedy podbieraka. Dlatego 7 m jest akurat do takiego łowienia w takich miejscach, oczywiście będę używał też bolonki 5-6 m w zależności w którym miejscu będę łowił na rzece.
Zaś co do pojemników tak jak na zdjęciu, wymyłem oczywiście w paście bezzapachowej. Co Ci mogę o nich powiedzieć? Że są super jak dla mnie, może ciężko się otwierają, ale to nie jest wada ale zaleta, bo są szczelne, z grubego solidnego plastiku, nie do kupienia w żadnym sklepie. No i tyle, co będę chwalił? Jak pisałeś, że Ci się podobają.

To sam ocenisz 10 dla Ciebie przygotowałem w prezencie, ode mnie i mojej rodzinie. Żona już wysłała, także powinny już być w poniedziałek w domu. Sam obejrzysz, wypróbujesz i żeby Ci się nadały pod Twoje przynęty. Do tego dołożyłem dwa rodzaje peletu Bait - Tech Czerwony Krill, Czarny Halibut, 8 mm, opisane. I to jest mój prezent dla Ciebie sam wiesz dobrze za co - za Twoją uczciwość w stosunku do nas

O tym co dzisiaj pisaliśmy

Myślę, że będziesz zadowolony.

Pozdrawiam Pyza