Autor Wątek: Pyza na swojskich wodach 2017  (Przeczytany 75238 razy)

Offline Mortas

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Pyza na swojskich wodach 2017
« Odpowiedź #180 dnia: 14.03.2017, 23:58 »
Paczka dotarła i do mnie. Jeszcze raz dziękuję za możliwość wypróbowania tylu różnych przynęt (brawa dla pakujących i dla biednego pisarza, który namęczył się na tych małych naklejkach - mnie by chyba poniosło :)). Patrząc na nie zaczynam się zastanawiać kiedy to wszystko wypróbuję... Trzeba będzie częściej chodzić na ryby :D Będą ciekawe poranne dylematy: co dziś założyć : śliwkę z morwą czy słodkie migdały ;D (chociaż w porównaniu z zawartością torby Pyzy to małe :beer:)
Podziękowania  dla autora pomysłu i całej ekipy.

Offline koras

• Ekspert
  • Reputacja: 196
  • Więcej sprzętu niż talentu :D
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #181 dnia: 15.03.2017, 10:24 »
Skyrim... Coś mi mówi, że Sylwek przepadnie na jakiś czas ;)
Marcin

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #182 dnia: 15.03.2017, 18:28 »
Właśnie wstałem, pół nocy grałem. Dzisiaj idę na noc do pracy, a więc co do gier.

Parę lat do tyłu grałem w 4 część tak jak na zdjęciu z dodatkami. Męczyłem się w nią, oczywiście na PC.

Wiele godzin poświęcałem grom. Ale nie było mi wygodnie grać na klawiaturze, i wtedy bodajże na 20 calowym monitorze. Więc zakupiłem pada do Xbox, z załącznikiem. Podłączyłem wszystko na komputerze szła gierka, komputer zaś podłączony pod większy telewizor. Ja leżałem sobie w łóżeczku i przez pada z Xbox tłukłem na grach. Ale dużo prądu szło, bo komputer był włączony przez wiele godzin i telewizor z kinem domowym dla lepszego efektu. Więc postanowiłem przestać grać na grach z komputera, choć są tańsze od tych konsolowych.

Jak widzicie na zdjęciu, teraz gram na ps4, mam już kilka pozycji które już przeszedłem, oczywiście dwie z tego zdjęcia jeszcze do ukończenia. No i teraz ta najnowsza w którą się wciągnąłem, oczywiście z dubbingiem, duży telewizor, efekty przez kino domowe no i bez przewodowy pad w ręku. Legalnie mogę komuś mordę zbić na tych grach :D

Ale ja nie o tym, choć przyznam już szczerze, że będę rzadziej zaglądał na forum.

Mam jeszcze do kolegów pytanie. Odnośnie przynęt które dostałem w gratisie od sklepu drapieżnik:

A więc muszę mieć porządek z opisaniem moich przynęt. A dostałem takie jak na zdjęciu. I moje pytanie do kolegów brzmi. Co to za przynęty? Bo w jednej paczce znajdują się chyba 3 smaki, a nie tak jak opisane na torebce, po jednym smaku na torebce.

Jak ktoś używa tych przynęt proszę mi podać nazwę tej przynęty co na tym zdjęciu nr 1 :)

Kolejne nr 2.

Następne nr 3.

Pojadę nad wodę i chcę wypróbować tych przynęt i jeśli złowię jakąś rybę to wolałbym wiedzieć jaki to smak, bo firmę już znam i jeśli jakaś przynęta mi podpasuje to zamówię całe pudełeczko :D

Wąchałem, no ale nie mogę wczuć się w zapachy, bo już te kulki podeschły i wywietrzały w tych woreczkach strunowych. A więc proszę o pomoc i opisanie danej paczuszki :)

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #183 dnia: 15.03.2017, 19:04 »
Na bank w każdej paczce jest tylko jeden smak. Feeder bait robi kulki w kilku kolorach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline Ptasiek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #184 dnia: 15.03.2017, 19:50 »
Dziękować za paczkę. Szybciutko dotarła. Teraz testy. Przynet od groma, oby czasu tylko wystarczylo na wypady

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #185 dnia: 15.03.2017, 20:39 »
Na bank w każdej paczce jest tylko jeden smak. Feeder bait robi kulki w kilku kolorach

A od kiedy FB robi w kilku kolorach jeden smak kulek. Ja niedawno kupiłem dwa opakowania kulek - hybryda i ambrozja i były tylko dwa kolory. Kulki która przypomina żółty kolor nie było w opakowaniu

Offline Tomsza

• Ekspert
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #186 dnia: 15.03.2017, 20:46 »

Sylwek te niebieskie, to też pojemniki na kał czy jakieś inne?
Tomsza

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #187 dnia: 16.03.2017, 11:52 »
Witam

Dziękuję Czarku, teraz wiem o co chodzi z przynętami, które dostałem od drapieżnika.

Tomek, te niebieskie pojemniki, to nie są na kał.

A ja więc, po nocnej zmianie sobie śpię, a tu nagle przed 11 jak nie zacznie dzwonić domofonem do domu... Nikogo w domu akurat nie było, więc musiałem ruszyć 4 litery i wstać. Od razu skumałem, że to kurier z moją przesyłką.

No nareszcie, dwie rzeczy a tak cieszą.

Rozpakowałem, wszystko co zamówiłem się zgadza.

Wczoraj nawinąłem jeszcze nową żyłkę, na dwa kołowrotki po 100 m, bo zakupiłem dwie szpulki. Trzeba odświeżyć żyłkę na kręciołkach. Nowa wędka jest zaje*bista. 7 m akurat takiej bolonki było mi trzeba na moje rzeczne miejscówki.

Teraz zawijam się dalej spać, żebym w nocy mieć siłę by pracować. :)

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline Maciej

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #188 dnia: 16.03.2017, 23:05 »
Ostatnio napisałem że jeszcze nigdy nie miałem tak wiele przynęt do testowania, i muszę się przyznać bez bicia że skłamałem :P.

Bo oto dziś dostałem kolejną paczkę od Pyzy :D wszystkie przynęty wyglądają świetnie.
Tylko cholera od której zacząć ?.
Kiedyś człowiek miał mniejszy wybór i mniejszy dylemat co na haku ma zawisnąć.
Jeszcze raz dziękuję . :beer:

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #189 dnia: 17.03.2017, 01:10 »
...
...
Nowa wędka jest zaje*bista. 7 m akurat takiej bolonki było mi trzeba na moje rzeczne miejscówki.
A z czego adoptowałeś to pojemniczki? Podobają mi się ;) daj jakieś info proszę, szczelne są?  link/nazwa/sklep?
Dzięki.

A bolo 7m to zawsze myślałem, że to już na dużą rzekę (Wisła?) , a jak to na tą Twoją ulubioną to myślałem, że 4-5m max, a tu  takie cudo ;) Nie łowiłem na bolonke nigdy, więc mogłem nie wiedzieć.
Niech służy.
Tomsza

Offline meteo76

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #190 dnia: 17.03.2017, 02:06 »
do mnie też doszło, solidnie zapakowane, opisane itd. oby ryby brały
Wojtek

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #191 dnia: 17.03.2017, 19:39 »
...
...
Nowa wędka jest zaje*bista. 7 m akurat takiej bolonki było mi trzeba na moje rzeczne miejscówki.
A z czego adoptowałeś to pojemniczki? Podobają mi się ;) daj jakieś info proszę, szczelne są?  link/nazwa/sklep?
Dzięki.

A bolo 7m to zawsze myślałem, że to już na dużą rzekę (Wisła?) , a jak to na tą Twoją ulubioną to myślałem, że 4-5m max, a tu  takie cudo ;) Nie łowiłem na bolonke nigdy, więc mogłem nie wiedzieć.
Niech służy.

Witam

Tomasz sprawa jest taka.
Co do wędki, którą zamówiłem, tak na sucho rozłożyłem ją na dworzu, jej praca mi odpowiada. Pracują 3 ostatnie elementy, to przy takiej rybie jakie łowię na swojej rzeczce na spławik, tzn takie do 50 cm nie będzie się cała wyginać, tylko 3 ostatnie elementy wędki.
Fotel też sprawuje się dobrze, wygodnie się siedzi, było mi trzeba takiego składanego na rzekę, żeby odpocząć zjeść, przygotować zanętę.

Wędka 7 m nie jest za duża na moją rzekę. Wypuszczam zestaw pod drugi brzeg i go na długiej wędce przytrzymuję i prowadzę. Wypuszczam na odcinek 40 m. Więc przy tej długości kija mam sticka pod stałą kontrolą. Zauważ, tak jak na tym filmie

Ryba na filmie na początku wybrała mi żyłkę z kołowrotka. Później dokręciłem kołowrotek i przez 10-15 minut prowadziłem rybę na wędce tak jak na filmie. Podciągałem na kiju do góry, opuszczałem wędkę, cały czas miałem tego szczupaka pod kontrolą. Zauważ, że jakbym używał krótszej wędki, ryba by poszła pod lód i byłoby po niej, a tak na długim kiju, czyli tym co teraz zakupiłem 7 m będę mógł ją kontrolować tak jak na tym filmie. Łowię na naturalnej wodzie, tzn woda nie jest regulowana, obrośnięta w niektórych miejscach grążelem, zatopionymi krzakami. Więc 7 m pozwala mi w dyrygowaniu rybą zapiętą na zestaw. Oczywiście ja dyryguję, a ona tylko próbuje zwiać. Z tym szczupakiem na filmie się nie udało, ale nie miałem wtedy podbieraka. Dlatego 7 m jest akurat do takiego łowienia w takich miejscach, oczywiście będę używał też bolonki 5-6 m w zależności w którym miejscu będę łowił na rzece.

Zaś co do pojemników tak jak na zdjęciu, wymyłem oczywiście w paście bezzapachowej. Co Ci mogę o nich powiedzieć? Że są super jak dla mnie, może ciężko się otwierają, ale to nie jest wada ale zaleta, bo są szczelne, z grubego solidnego plastiku, nie do kupienia w żadnym sklepie. No i tyle, co będę chwalił? Jak pisałeś, że Ci się podobają.

To sam ocenisz 10 dla Ciebie przygotowałem w prezencie, ode mnie i mojej rodzinie. Żona już wysłała, także powinny już być w poniedziałek w domu. Sam obejrzysz, wypróbujesz i żeby Ci się nadały pod Twoje przynęty. Do tego dołożyłem dwa rodzaje peletu Bait - Tech Czerwony Krill, Czarny Halibut, 8 mm, opisane. I to jest mój prezent dla Ciebie sam wiesz dobrze za co - za Twoją uczciwość w stosunku do nas :) O tym co dzisiaj pisaliśmy :) Myślę, że będziesz zadowolony.

Pozdrawiam Pyza
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline Tomsza

• Ekspert
« Odpowiedź #192 dnia: 17.03.2017, 21:21 »
Hm no cóż nie spodziewałem się :-[, nie pozostaje mi nic innego jak podziękować Wam serdecznie, co też niniejszym czynię.
Zaskoczyliście mnie, jeszcze bardzo dziękuję.

Pozdrowionka dla Was, :)
Tomek

Tomsza

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #193 dnia: 19.03.2017, 14:00 »
Sylwek, gotowe ;)

Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Jeśli nie, pisz śmiało.
Jacek

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #194 dnia: 19.03.2017, 14:13 »
Sylwek, gotowe ;)

Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Jeśli nie, pisz śmiało.

Dziękuję Ci Jacek, ale wiesz co? Pomimo moich zgrzytów w stosunku do Ciebie, nie da się Ciebie nie lubić :) Może to moja wina, bo taki mam charakter, jestem jaki jestem. Ale liczy się to co razem możemy zdziałać na forum a nie jakieś nie potrzebne sprzeczki. Więc powiem tak: przepraszam i mimo wszystko Cię lubię :) A teraz zawijam się na rower, dość internetu na dziś :)!

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek