Witam
Oto moje ostatnie zakupy
Dwa razy po 2 kg pelletu NutraBaits. I pudełeczko dumbelków.

Trochę atraktorów tej samej firmy. Interesowały mnie inne zapachy niż standardowe.

Kwas kapronowy lub heksanowy jak to jest czasami znany jest naturalnie występującym oleista ciecz, która jest głównie w tłuszczach zwierzęcych i olejów. Wykorzystywany do produkcji produktów farmaceutycznych o wysokiej jakości. Powiem tak: jest bardzo mocny, trzeba uważać z jego dawkowaniem. Będę hulał w własnej produkcji przynęty.

Trochę chrupek.

Oczywiście dipy różne zapachy i smaki. Będzie nad wodą dipowanie, zalewanie zarówno przynęty jak i ziarna na które będę łowił i nęcił. Więc dlatego taka duża ilość, w moich wędkarskich sklepach w Kielcach takich nie ma. A zależało mi, żeby kupić więcej i zapłacić za 1 przesyłkę.

Dwa łańcuszki Gardnera. ANGLETEC DYNMAMIC GRIP LEAD SYSTEM PACK. Trzy zestawy po 2 sztuki w opakowaniu. Akurat dobra cena, dokupiłem sobie, bo kiedyś już je brałem, ale za wyższą cenę.

30 cm długości, tylko nie wiem czemu mi przysłali dwa różne odcienie łańcuszka... Ale nie przeszkadza mi to, zależało mi tylko, żeby były dłuższe niż w zestawie z sygnalizatorami 15 cm. Wkrótce test tych sygnalizatorów z wykorzystaniem tych oto dłuższych łańcuszków.

No i byłem w Kielcach w sklepie przyprawami, i zakupiłem tak jak widzicie na zdjęciu 1,5 kg zmielonej kolendry, 1 kg w ziarnach, te co w ziarnach będę mielił do takiej konsystencji jaka będzie mi potrzebna. Całość za te 2 paczki wyszła mnie niecałe 30 zł. To wyobraźcie sobie ile bym musiał w wędkarskim za 2,5 kg paczkowanej kolendry...? To jest mój podstawowy zapach na moją rzekę.

Kurkuma, 1 kg pestek dyni, suszona krew, dodatki do miksu.

Żyłka na przypony. Chcę wypróbować tej Cralusso.

Trochę gum, jeszcze z Savage Gear.

Dwa kubeczki do podtrzymywania wędek. Czyli podpórki na rzekę.

Dwie sprężyny na próbę Cralusso.

Tak samo wykonane jak podajniki do metody. Oczywiście wziąłem po 1 szt. - 50 g i 30 g.

No i spławiki na które jutro będę łowił. Zamówiłem więcej. Wszystkie są od Cralusso:
Golf x1
Spirit x1
Demon x2 po 1.5 g
Demon x2 po 2.5 g
Lucifer x3 po 1.5 g
Lucifer x3 po 2 g
Lucifer x1 po 3 g

I to wszystko z moich ostatnich zakupów. Jeszcze raz dziękuję kolegom za czytanie mojego wątku i miłe słowa podczas oceniania mojego filmu

Ja idę się szykować na jutrzejsze ryby. I po południu idę do pracy na II zmianę.
Pozdrawiam