Cześć,
Mam pokrowiec tej firmy tylko w wersji 190 cm i 3 komory. Używam od dwóch lat i póki co nie mogę złego słowa powiedzieć (nic się nie pruje, nie rwie, zamki chodzą przyzwoicie).
To co mi się w nim podoba to przestronność (transportuję w nim dwie karpiówki z zamontowanymi kołowrotkami, w środkowej przegrodzie podbierak). Dosyć wygodnie się go nosi na plecach. Fajne też, że ma dodatkowe kieszenie na akcesoria.
Co może razić to fakt, że jest on miękki (konstrukcja nie ma żadnych usztywnień, brak też wzmocnień w miejscach gdzie są kołowrotki) - więc lepiej nim nie rzucać, gdy sprzęt jest w środku.
Jak z przepuszczaniem wody? Nie wiem, nie zostawiam go na deszczu.
Kupiłem Witana, ponieważ szukałem czegoś dużego do transportu dwóch karpiówek z zamontowanymi kołowrotkami. Stwierdziłem, że nawet jeśli pokrowiec będzie badziewny to w najgorszym przypadku umoczę stówkę, jednak już dwa sezony mi posłużył i nie widać oznak żeby coś się chciało zepsuć, czy urwać. Nie powiem, też nie byłem do niego przekonany, ale pokrowce renomowanych firm o zbliżonych wymiarach były poza moimi możliwościami finansowymi. Kupiłem i póki co nie żałuję (za tą kasę nie oczekiwałem efektu "wow").
Wrzucam dwa poglądowe zdjęcia (sorry za jakość - robione telefonem przy sztucznym świetle). Jeśliby kogoś interesowały bardziej szczegółowe fotki jakichś elementów niech napisze - postaram się je dodać.

Pozdrawiam,
Paweł