Autor Wątek: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  (Przeczytany 25426 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
« Odpowiedź #30 dnia: 15.01.2017, 14:49 »
Jak tylko zobaczyłem rano tytuł wątku, wiedziałem że bez kopania po kostkach to nie przejdzie. :facepalm: :D
Arek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #31 dnia: 15.01.2017, 14:51 »
Jak tylko zobaczyłem rano tytuł wątku, wiedziałem że bez kopania po kostkach to nie przejdzie. :facepalm: :D

Witaj w klubie :thumbup: :beer:

Offline jarex

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #32 dnia: 15.01.2017, 14:53 »
Bazyl a ja Ci życzę abyś miał możliwość skorzystania z większości sprzętu WOŚP :P

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #33 dnia: 15.01.2017, 14:56 »
Przez wiele lat jeździłem w szpitalu Hematologi i Chirurgi Dziecięcej we Wrocku, tak jak wyposażył odziały i oiom to żaden szpital nie byłby w stanie tego zrobić, wiele dzieci otrzymały stacje dializ do domu itd,sam miałem zaszczyt obsługiwać karetką właśnie od tej fundacji, widziałem wiele, także popieram w każdym calu.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 153
  • Tomek
« Odpowiedź #34 dnia: 15.01.2017, 14:59 »
Jak Ci kostucha widły w gały właduje to będziesz lekarzom rowa lizał aby tylko się wykaraskać cwaniaczku. Nie będziesz już myślał co kto kupił. ;D
Tomek

Orzeszyna Arkadiusz

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 15.01.2017, 14:59 »
Przecież to jest jasne - nikt siłą i przymusem (lub ustawą ;) ) nie każe nam wrzucać do puszek. Chcesz wspierać, to sam podejmujesz decyzję. Ja jestem za Jurkiem.
Niedawno był reportaż o fundacjach - zobacz jak tam to działa , gdzie idą pieniądze WOŚP - wspiera potrzebujących a nie wybranych.

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
« Odpowiedź #36 dnia: 15.01.2017, 15:04 »
Wole dać na WOŚP raz w roku 50 zł niż co niedziele 2 zł na tacke. Przynajmniej kasa idzie na coś pożytecznego.
Michał

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #37 dnia: 15.01.2017, 15:16 »
Zapytaj kościół, oni Owsiaka nie za bardzo tolerują bo im kasę podbiera a TVP to teraz ich telewizja.
I tu się mylisz. Poczytaj sobie wypowiedź Caritasu odnośnie WOŚP.

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

Offline Semit

• Ekspert
  • Reputacja: 153
  • Tomek
« Odpowiedź #38 dnia: 15.01.2017, 15:35 »
Czytałem, ale i wśród nich trafiają się porządni ludzie którzy chcą pomagać i nie szkodzić. Chodziło mi bardziej o wyżyny polskiej organizacji kościelnej.
Tomek

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 15.01.2017, 16:34 »
Czy w tym kraju nie może się obyć nic bez krytyki i wytykania, zawiści itp.
Kuźwa dorośli ludzie, a zachowują się jak dzieciaki w piaskownicy. Bo on ma lepsze autko, bo może piasek załadować.
Zakasać rękawów, dupę w troki i do roboty, -działać, pomagać, organizować za free, a wolnym czasie na chleb pod kościołem żebrać. Bo tyle tylko czasu wam zostanie aby na chleb nazbierać, resztę czasu poświęcicie na działalność w którą się to tak szczerze i uczciwie zaangażujecie.

Splot

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 15.01.2017, 16:43 »
Wole dać na WOŚP raz w roku 50 zł niż co niedziele 2 zł na tacke. Przynajmniej kasa idzie na coś pożytecznego.
A to było niemiłe. Każdy daje gdzie chce i co chce.  "niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa"

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
« Odpowiedź #41 dnia: 15.01.2017, 17:03 »
A to było nie miłe. Każdy daje gdzie chce i co chce.  "niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa"

Ja nikogo nie oceniam i nikomu nie zabraniam dawać co chce i ile chce ☺ Przepraszam jeśli Cie uraziłem tym wpisem, ale to tylko moje zdanie jest którego nie narzucam nikomu.
Michał

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #42 dnia: 15.01.2017, 17:26 »
A to było nie miłe. Każdy daje gdzie chce i co chce.  "niech nie wie lewa twoja ręka, co czyni prawa"

Z całym szacunkiem, ale dlaczego niemiłe? Jest to zdanie kolegi Michała, do którego ma prawo. Jeśli uważa, że kasa dawana przez niego "na tacę" nie daje nic dobrego, to ma do tego pełne prawo. Nie ma w tym nic obraźliwego. Bądźmy sprawiedliwi.

Jeśli ktoś powie, że kościół uczynił w swojej historii więcej złego niż dobrego, to ma niezbywalne prawo do takiego osądu. Już nie można mieć prawa do negowania tego, co uważamy za złe?

Jacek

Offline Novac

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #43 dnia: 15.01.2017, 17:37 »

Też o tym pomyślałem. Czekałem jeszcze tylko aż padną słowo o PISiorach, Pisuarach, Kościele itd. I się nie pomyliłem :-\. Sam nie wiem czy dotyczyło to też mnie, bo na PIS zagłosowałem, na WOŚP dałem, a do kościoła nie chodzę. Same sprzeczności. Nie wiem po co niektórzy usilnie mieszają politykę z akcjami typu WOŚP
Damian

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #44 dnia: 15.01.2017, 17:42 »

Też o tym pomyślałem. Czekałem jeszcze tylko aż padną słowo o PISiorach, Pisuarach, Kościele itd. I się nie pomyliłem :-\. Sam nie wiem czy dotyczyło to też mnie, bo na PIS zagłosowałem, na WOŚP dałem, a do kościoła nie chodzę. Same sprzeczności. Nie wiem po co niektórzy usilnie mieszają politykę z akcjami typu WOŚP

Nie, to politycy wykorzystują WOŚP do swoich niecnych celów. Negując jej sens, zbijają kapitał polityczny.
Dzieci wrzucające drobniaki do puszek mają to, czym się podniecamy, gdzieś. Chociaż tyle dobrego.

Zostajemy przy temacie. Politykę odkładamy ;)
Jacek