Panowie nie lubię się powtarzać ale najwyraźniej w celu uporządkowania własnych przemyśleń i poglądów na omawiany temat muszę.
1.
Ocena i opinia nie zawsze ma na celu szerzenie lub przekonywanie do własnych racji, przekonań. To tak na marginesie
Czyli macie w nosie przekonanie gościa do C&R, chcecie się tylko poczuć lepszymi i zlinczować kogoś.
Było tak od razu 
@Fluffy Twoja wypowiedź jednoznacznie sugerowała, że my wszyscy mieliśmy na celu przekonywanie Pan Zygi do idei C&R, co jest oczywistą spekulacją, ponieważ nie masz na to jednoznacznych dowodów w postaci naszych wypowiedzi. Ja nie miałem i nie mam takiego zamiaru

. Nie mam też w nosie idei C&R, żeby było jasne. Ponadto sugerujesz, że
nam sprawia przyjemność krytyka tego człowieka, znowu błąd mi nie sprawia. Nie było moim celem również linczowanie kogokolwiek.
Moje wpisy nt bloga Pana Zygi są jedynie oceną i wyrażeniem opinii, tyle i nic więcej.Nie o to chodzi.
To co robi p. Zyga jest nieetyczne w dzisiejszym rozumieniu i uprawianiu wędkarstwa. Chodzi tylko o formę. Z takimi ludźmi należy spokojnie rozmawiać i uświadamiać. Pokazywanie ich palcami i obgadywanie na forach spowoduje tylko to, ze każdy okopie się na swoim stanowisku i w rezultacie nic się nie zmieni.
Pozdrawiam
Szanuję Twoje zdanie, też uważam, że spokojną merytoryczną dyskusją można zdziałać więcej. Natomiast nie było moim celem polemizowanie z Panem Zygą, a powtórzę raz jeszcze, w momencie gdy zdecydował się na zaistnienie w przestrzeni publicznej pod postacią swojego bloga, wyraził jednocześnie zgodę na ocenę swojej działalności przez społeczeństwo, ze wszystkimi tego konsekwencjami.
@ mechanicznacebula
Tutaj dyskusje czasami toczą się o detale. Najlepsze jest to, że wszyscy sie zgadzają, jeśli chodzi o etykę wędkarską. Z założenia nie zabijamy ryb by się nimi chwalić, tylko, by je zjeść (w zdrowym rozsądku). Nawet regulamin naszego forum zabrania umieszczania takich fotek, jak u Zygi na blogu.
Problem pojawia się, gdy potępiamy naszego bohatera za coś o czym on nie ma pojęcia. Regulamin mu tego nie zabrania. Fluffy proponuję naszemu łowcy zwrócenie uwagi, bo może biedaczek nie wie, że mamy XXI wiek i bezrybie w PZW.
Poza tym , skoro wątek ma aż tyle wpisów, to chyba był potrzebny
Fajnie, że go nam przedstawiłeś 
@bigdom zgadzam się w 100% ważną są
detale więc dbajmy o nie w naszej dyskusji, a nie będzie nieporozumień

.