@Dyzma - nie miałem matrixa w rękach i nie chcę krytykować - ale opis wskazuje, że to zwykły podgumowany materiał a nie eva . Nie da się ukryć, że podgumowane lubią z czasem się rozwarstwiać (tak zawsze działo mi się z daiwami (td), browningami (xitan) i cormoranami (tc), które miałem; a że lubię miękkie miski/wiadra to używam i zużywam (niestety) odkąd weszły na rynek.
Czy eva jest trwalsza? Nie mam pojęcia (używam tylko rok czasu) ma za to jedną niezaprzeczalną zaletę - jest 100% szczelna w szwach (zgrzewane) a więc można trzymać w tym też wodę, zanęta nie klei się do materiału i dzięki temu by umyć michę po zanęcie wystarczy przepłukać. Jedyne minusy jakie po roku użytkowania widzę to: większa sztywność w porównaniu do konwencjonalnych misek materiałowych, no i cena.
Nie chcę mieszać dalej ale jest jeszcze jedna fajna opcja: jak taszczysz nad wodę wiadra i masz 25tkę - to wydaje mi się, że najlepszą i najtańszą opcją była by miska z pałąkiem jak u jaxona. Duża miska pasuję idealnie do wiadra 25l , na miskę pasuje przykrywka od wiadra 25 albo ...dokupujesz materiałową przykrywkę z zipem na wiadro 17l (pasuje idealnie).
edyta: przyjrzałem się matrixowi i tracę pewność, że jest materiałowy , dolna krawędź nosi znamiona wykończenia eva