Autor Wątek: Pellet od Lucia  (Przeczytany 55891 razy)

Offline Koczownik

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Pellet od Lucia
« Odpowiedź #60 dnia: 07.03.2016, 16:07 »
Gdyby Lucio sam pellet robił, to by zapewne to nagrał, skoro wszystko filmuje.
Tak jak u Bogdana Bartona - można zobaczyć jego "pracownię" i produkty.

Kiedyś Lucia oglądałem ale nie za bardzo mi pasował, nawet ta jego łomotliwa muzyka ni w ząb do łowienia ryb nie pasuje.
Merytorycznie to tam niczego się człek nie dowie.

Luk zaś ma klasę i kulturę oraz skromność mimo dużej wiedzy. To mi najbardziej pasuje.
Podobnie wysoko cenię filmy Piotra Lorenca.
Tomek

Offline aro

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #61 dnia: 07.03.2016, 16:19 »
Podzielam zdanie kolegi Koczownik . Ogólnie z luciem to jest tak, że większość jego odbiorców to nie doświadczeni wędkarze, pellet który sprzedaje nie jest jego produktem, on go sprzedaje jedynie pod swoją nazwą . Ogólnie w Rzeszowie raczej mało wędkarzy  za nim przepada szczególnie po akcji jak zjadł białe robaki  (hehe) żeby zyskać większą popularność na youtubie.  Ale każdy promuje się na swój sposób i jeżeli się nie ma wiedzy to trzeba nadrabiać innymi rzeczami .

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #62 dnia: 07.03.2016, 17:26 »
Moim zdaniem wystąpił tu pewien problem związany z postrzeganiem i definiowaniem rzeczywistości, albowiem to właściwa definicja zaobserwowanych zjawisk prowadzi do wspólnej płaszczyzny, o której dopiero można dyskutować. Pellet jaki jest, każdy widzi. Ale zanim powstał pellet Lucia, zaistniał Lucio. A Pan Lucio jest zjawiskiem społecznym, odzwierciedleniem obecnych czasów, wnikliwym i inteligentnym obserwatorem współczesnego świata, dostosowującym narzędzia do oczekiwań.

Jeżeli w kwestii kuchennego biznesu zakończonego powodzeniem finansowym opiniotwórczą może być Pani o włosach w kształcie i kolorze makaronu z Vifonu, to czemu opiniotwórczym w wędkarstwie nie może być osoba, która ma takie wędkarskie sukcesy jak Pani Vifon w swoich plajtujących restauracjach?

Nie mam nic do Pani Vifon, ani do Pana Lucia. Po prostu ze smutkiem konstatuję, że tak już jest, a ratuję się tylko tym, że obu nie oglądam.

A pellet Łowcy będzie się sprzedawał. Tak jak programy Pani Vifon.

Offline Festusus

• Reputacja: 29
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #63 dnia: 07.03.2016, 17:43 »
Kalesiak, ale ja mam lepszą opinię o braci wędkarskiej niż od fanów Pani Vifon. I liczę, że część z nas nie pójdzie bezwiednie za "taką" modą czy wielkim bum.
Grzegorz

Non omnis moriar

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #64 dnia: 07.03.2016, 17:45 »
Kalesiak  :thumbup:

Taka prawda, że większość jak stado owiec pójdzie za trendami, choćby nie wiem jak głupie i bezsensowne były.
Kto ma oczy i swój rozum to wie co jest dobre.
Dawid

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #65 dnia: 07.03.2016, 17:45 »
A Pan Lucio jest zjawiskiem społecznym, odzwierciedleniem obecnych czasów, wnikliwym i inteligentnym obserwatorem współczesnego świata, dostosowującym narzędzia do oczekiwań.

Kalesiak masz rację :) Nie wiem czemu, ale powyższe zdanie skojarzyło mi się to z tekstem z filmu Stanisław Barei - Miś:

Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
 8)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #66 dnia: 07.03.2016, 17:48 »
A Pan Lucio jest zjawiskiem społecznym, odzwierciedleniem obecnych czasów, wnikliwym i inteligentnym obserwatorem współczesnego świata, dostosowującym narzędzia do oczekiwań.

Kalesiak masz rację :) Nie wiem czemu, ale powyższe zdanie skojarzyło mi się to z tekstem z filmu Stanisław Barei - Miś:

Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to jest nasze, przez nas wykonane, i to nie jest nasze ostatnie słowo!
 8)

Nigdy nie rozumiałem tego filmu.. :)
Dawid

Offline meteo76

• Reputacja: 15
« Odpowiedź #67 dnia: 07.03.2016, 17:51 »
Moim zdaniem wystąpił tu pewien problem związany z postrzeganiem i definiowaniem rzeczywistości, albowiem to właściwa definicja zaobserwowanych zjawisk prowadzi do wspólnej płaszczyzny, o której dopiero można dyskutować. Pellet jaki jest, każdy widzi. Ale zanim powstał pellet Lucia, zaistniał Lucio. A Pan Lucio jest zjawiskiem społecznym, odzwierciedleniem obecnych czasów, wnikliwym i inteligentnym obserwatorem współczesnego świata, dostosowującym narzędzia do oczekiwań.

Jeżeli w kwestii kuchennego biznesu zakończonego powodzeniem finansowym opiniotwórczą może być Pani o włosach w kształcie i kolorze makaronu z Vifonu, to czemu opiniotwórczym w wędkarstwie nie może być osoba, która ma takie wędkarskie sukcesy jak Pani Vifon w swoich plajtujących restauracjach?

Nie mam nic do Pani Vifon, ani do Pana Lucia. Po prostu ze smutkiem konstatuję, że tak już jest, a ratuję się tylko tym, że obu nie oglądam.

A pellet Łowcy będzie się sprzedawał. Tak jak programy Pani Vifon.

Smutne to, ale niestety prawdziwe.
Wojtek

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #68 dnia: 07.03.2016, 18:35 »
Nie testowałem nigdy tego pelletu, ale wiem jedno, że pojęcie Lucia o pelletach w porównaniu do np. nowej świeżej firmy Feeder Bait kolegi z Rzeszowa jest conajmniej mała jak nie bardzo mała. Czy Lucio może pochwalić się jakimiś dobrymi wynikami na swój pelet ?
Kolego jakie to ma znaczenie jeśli jedna i druga firma to " Przepakowywacze ". ;D :P
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #69 dnia: 08.03.2016, 08:15 »
Jean, dla mnie ma duże znaczenie. W handlu liczy się zdobycie zaufania kupujących. Czy chciałbyś aby Twój dentysta miał zamiast ładnych zębów miał czarne 'pniaki', czy kupiłbyś nowy samochód, powiedzmy Audi lub Volvo, w salonie, w którym jest brudno, nie pomalowano od lat i zapach jest 'nieświeży' a sprzedawca wygląda jak waściciel skupu złomu?. A czy na siłowni chciałbyś aby Twoim instruktorem, który ma pomóc w uzyskaniu masy mięśniowej i rzeźby, była osoba chuda jak patyk? Czy ufałbyś takowym?

Odpowiedź brzmi - NIE lub raczej NIE. To oczywiste. Bo potrzebujemy tej 'otoczki... :) 'Dlatego pellety Lucia sprzedawane są fanom jego kanału głównie (też wędkarzom) a nie wędkarzom łowiącym sporo na pellet. Jeżeli postawimy obok Bartka - a produkty miałyby podobną cenę (a tych nie znam), to jestem pewien, że wędkarze wiedzący o co chodzi kupowali by od Bartka właśnie. Bo jemu ufali by bardziej. Nie ważne czy to pakowacz, mały, duży czy w ogóle jak go tam będziemy nazywać.

Oczywiście Lucio będzie się rozwijał, pewnie sam jest świadomy swoich braków, i będzie je niwelował, samą ofertę zaś rozszerzał. Z czasem stosunek kupujących od niego może się zmieniać, nie będą to tylko fani wyrażający swoje poparcie dla jego wysiłków marketingowych, pojawią się wędkarze którym produkt się sprawdza, i tych będzie coraz więcej. Póki co jednak, przynajmniej spośród forumowiczów, zdecydowana większość kupiłaby pellet od Bartka. Z samej racji wędkarskich umiejętności.

W ten sam sposób też trudno ufać pelletom karpiowym (oferowanym przez karpiarzy) nam grunciarzom, bo nie mamy pewności, czy to produkt który się sprawdzi. Ja widzę pellet i wiem, że jest lub nie jest taki jak powinien (maja być baryłki, długie wałki są do gruntu nieodpowiednie - nadają się tylko do nęcenia - robienia dywanów) - i nie muszę wcale 'ufać' temu co mówi sprzedawca, swoje wiem, widzę kolor i potrafię ocenić rodzaj pelletu (widać po kolorze zawartość tłuszczu raczej, dlatego halibuty, najbardziej tłuste są ciemne). Wielu wędkarzy jednak nie miało do czynienia z pelletami, więc potrzebuje rzetelnej informacji, zapewnienia, że to jest 'to'. Dlatego kupią prędzej coś od Lorpio czy wspomnianego Bartka lub Lucia a nie od karpiarza, który łowi całkiem inaczej.
Lucjan

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #70 dnia: 08.03.2016, 08:38 »
Nie oglądałem goscia,nie oglądam i nie będe oglądał, pelletu też nie kupie,bo reklamie jeszcze nie dałem się zwariować.Gościu robi jakieś szoł ludzie to łykają,a on przytula kase i tyle w temacie :D :D

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #71 dnia: 08.03.2016, 10:05 »
Ja tam do Lucia nic nie mam - spoko gozdek i nawet czasami lubię popatrzeć na ich wygłupy nad wodą... Wiadomo, że to zupełnie inna liga w porównaniu z Luk'iem... Jeśli zaś chodzi o ich pellet to jest to jedna wielka niewiadoma... Raczej wolę sprawdzone produkty dobrych firm jeśli chodzi o zanęty i przynęty...
yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #72 dnia: 08.03.2016, 10:21 »
Poważne forum, prawie poważni wędkarze ;) i toczą dyskusje o tym czymś >:O

Te filmy to najgorsza rzecz jaką widziałem, wiedza można by rzec bezużyteczna, pellet lipa do ntej potęgi.
Jak widzę gdzieś przypadkiem film biorę telefon i wysyłam SMS z treścią POMAGAM na numer sklepu tego kogoś.
Na tą produkcję filmową nabierają się młodzi, niedoświadczeni wędkarze i potem powielają błędy...

JK

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #73 dnia: 08.03.2016, 10:24 »
Nie no nie przesadzaj ;) To oczywiste przecież że nie ogląda się jego filmów po to żeby się czegoś nauczyć :p 
yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #74 dnia: 08.03.2016, 10:25 »
-"Jean, dla mnie ma duże znaczenie. W handlu liczy się zdobycie zaufania kupujących. Czy chciałbyś aby Twój dentysta miał zamiast ładnych zębów miał czarne 'pniaki', czy kupiłbyś nowy samochód, powiedzmy Audi lub Volvo, w salonie, w którym jest brudno, nie pomalowano od lat i zapach jest 'nieświeży' a sprzedawca wygląda jak waściciel skupu złomu?. A czy na siłowni chciałbyś aby Twoim instruktorem, który ma pomóc w uzyskaniu masy mięśniowej i rzeźby, była osoba chuda jak patyk? Czy ufałbyś takowym?

Odpowiedź brzmi - NIE lub raczej NIE. To oczywiste. Bo potrzebujemy tej 'otoczki... :) "

A ja zapytam przewrotnie,czy wolałbyś kupić samochód w pięknym wypasionym salonie z modelkami, szampanem, który po wyjeździe z salonu zaraz się zepsuje i będzie stał w serwisie a Ty będziesz musiał udowodnić że to nie z Twojej winy się zepsuł
czy kupić w normalnym salonie  lub nawet brzydkim ale auto będziesz użytkował i nie będziesz się nie potrzebnie denerwował i tracił cenny czas ? ;)
Albo afera Amber gold, ludzie zaufali :piękne placówki, wypasione biura obsługi, kawa ciastko prezenty dla klientów ( "wszystko pięknie opakowane ) a potem co ?
Tak że moim zdaniem trzeba to zawsze wypośrodkować i " być czujnym jak ważka " :P
Ps. a tak na marginesie nie widziałem jeszcze żadnego filmu Pana Lucia a na targach obejrzę dokładnie ten jego hiper pellet

Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać