Autor Wątek: Wkładka Guru Bait Strainer 3.3 pint - do jakich pudełek pasuje?  (Przeczytany 7246 razy)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Zakupiłem wkład do pudełka Guru Bait Strainer – 3,3 pint. Być może są osoby zainteresowane tym wkładem – sitkiem, a mają już inne pudełka. Dla wielu taki „test” może wydać się głupi, ale daje on pogląd do jakich pudełek będzie ta wkładka pasowała :)

Filmik prezentujący sitko:
Rozwiązanie jest bardzo proste, a do jego kupna skłoniła mnie ostatnia wyprawa wodę, kiedy po odsączeniu kilku rodzajów pelletów „przez palce”, odzyskiwałem czucie w dłoniach przez 15 minut >:( Oczywiście każde podobne sitko zda egzamin, natomiast mnie chodziło o to by ładnie mieściło się w pudełku ;)

W porównaniu użyłem pudełek: Guru, Preston, Matrix oraz Stonfo:

Zestaw oryginalny, tj. Pudełko Guru 3,3 pints / 1,835 l:

Pudełko Preston 3,2 pints / 1,83 l:

Pudełko Matrix 3,3 pints / 1,835 l:

Pudełko Stonfo 1,2 l:

W oryginalnym pudełku Guru, po zamknięciu wieczka wygląda to tak (w pudełku Matrix podobnie, wieczko bez problemu się zamyka):

Jak widać nawet o głupim sitku można napisać kilka słów :) Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
Maciej, pomysłowe porównanie :thumbup: niby mała rzecz, a nie znajdziesz czegoś takiego gdzie indziej :bravo:
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline JahJah

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 58
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Do Drennana też pasuje.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam. Łukasz

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Do Drennana też pasuje.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Pudełko ma wieczko z dziurkami, co po odwróceniu dnem do góry pozwala skutecznie odsączyć namoczony pellet. Takie sitko to fajna sprawa, ale jeśli zważyć, że kosztuje tyle co samo pudełko, to już inna sprawa. Powiedziałbym, że to bardziej dla koneserów marki GURU
Robert

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
Robert, mnie te dziurki w wieczku zapychają się i odsączanie trwa wieki. Albo ja jestem jakiś lewy, albo te dziurki są za małe :(
Cena faktycznie nie jest niska, ale za trochę mam urodziny, więc zrobiłem sobie prezent :gift: 8)
Pozdrawiam,
Maciek

MrProper

• Gość
Maciek za to, że Ci się chciało :thumbup:
Napewno ktoś skorzysta. Mamy wyłożone na tacy - po co kombinować :)

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
Robert, mnie te dziurki w wieczku zapychają się i odsączanie trwa wieki. Albo ja jestem jakiś lewy, albo te dziurki są za małe :(
Cena faktycznie nie jest niska, ale za trochę mam urodziny, więc zrobiłem sobie prezent :gift: 8)
Teraz to już za późno ale polecam od razu przepłukać wodą. Ja czyszczę je energicznie ruszając w zbiorniku i jest czyste od razu :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Maćku, bardzo ładnie. Dostateczny :thumbup:
Jacek

Offline Geo

• Ekspert
  • Reputacja: 102
    • Galeria
Do pudełek Mikado wchodzi podobnie jak do Prestona, jutro zrobię zdjęcie.
Sebastian

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
Maciek ma rację, te dziurki są zbyt małe do odlewania wody, używając sitka można to zrobić znacznie szybciej i dokładniej. Dzięki za relację :thumbup:
Robert

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
Odp: Wkładka Guru Bait Strainer 3.3 pint - do jakich pudełek pasuje?
« Odpowiedź #10 dnia: 01.04.2017, 07:19 »
Maciek ma rację, te dziurki są zbyt małe do odlewania wody, używając sitka można to zrobić znacznie szybciej i dokładniej. Dzięki za relację :thumbup:

Robert, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, bo wystarczy kilka razy intensywnie potrząsnąć takim zamkniętym pudełkiem i większość wody swobodnie wylatuje z pudełka. Oczywiście tak jak piszesz przy użyciu tego sitka można to zrobić szybciej i lepiej, natomiast nie jestem przekonany, czy cena jaką przychodzi nam zapłacić za to sitko jest proporcjonalna do "luksusu" jaki otrzymujemy. Oczywiście każdemu wg potrzeb, natomiast jak dla mnie jest to gadżet bez którego można w pełni i z sukcesem funkcjonować. Właściwie spodziewałem się czegoś bardziej innowacyjnego, może dlatego podchodzę do tego z  .
Robert

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
« Odpowiedź #11 dnia: 01.04.2017, 08:41 »
Tak się zastanawiam czy plastikowe sitko kuchenne https://www.garneczki.pl/produkt/sitko-kuchenne-plastikowe-z-zylka-mix-kolorow-16-cm,35859
nadało by się??? pewnie tak ,muszę sprawdzić .

Offline Magellan

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 31
« Odpowiedź #12 dnia: 01.04.2017, 10:06 »
Tak się zastanawiam czy plastikowe sitko kuchenne https://www.garneczki.pl/produkt/sitko-kuchenne-plastikowe-z-zylka-mix-kolorow-16-cm,35859
nadało by się???

Nada się. Ja posiadam takowe i korzystam.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #13 dnia: 01.04.2017, 10:55 »

Robert, pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą, bo wystarczy kilka razy intensywnie potrząsnąć takim zamkniętym pudełkiem i większość wody swobodnie wylatuje z pudełka. Oczywiście tak jak piszesz przy użyciu tego sitka można to zrobić szybciej i lepiej, natomiast nie jestem przekonany, czy cena jaką przychodzi nam zapłacić za to sitko jest proporcjonalna do "luksusu" jaki otrzymujemy. Oczywiście każdemu wg potrzeb, natomiast jak dla mnie jest to gadżet bez którego można w pełni i z sukcesem funkcjonować. Właściwie spodziewałem się czegoś bardziej innowacyjnego, może dlatego podchodzę do tego z  .

Robert, prawda jest to tak zwany Gadżet, ale ja nikogo nie zachęcam do zakupu, tylko stwierdziłem, że przez dziurki w pokrywce gorzej odpływa woda.
Robert

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80