Autor Wątek: Popcorn  (Przeczytany 8840 razy)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Popcorn
« Odpowiedź #15 dnia: 24.02.2015, 16:08 »
No więc tak: po wczorajszych słabych wynikach ,postanowiłem pokombinować właśnie z popcornem .Zmieliłem pół paczki popcornu prażonego zakupionego w biedronce,i dosypałem to do zanęty (jakieś 2 kg).Dzisiaj test od 7 do 11:30 , wynik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ??? 17 płoci (4 podchodzące pod 30 cm) ,1 leszczyk i 1 większa ryba która zerwała przypon (0,12).Zanęta ta sama co wczoraj , łowisko to same ,więc wszystko wskazuje że na dzisiejszy wynik miał właśnie wpływ popcorn.Jeżeli nie uda mi się wcześniej, to dopiero w niedziele następny test z użyciem mielonego popcornu .
Nie jest czasem tak, że wczoraj zanęciłeś, a dzisiaj zbierałeś owoce tego, co wczoraj wrzuciłeś. Mam nadzieję, że się mylę, ale racze mam rację. :(
Robert

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
« Odpowiedź #16 dnia: 24.02.2015, 16:40 »
No więc tak: po wczorajszych słabych wynikach ,postanowiłem pokombinować właśnie z popcornem .Zmieliłem pół paczki popcornu prażonego zakupionego w biedronce,i dosypałem to do zanęty (jakieś 2 kg).Dzisiaj test od 7 do 11:30 , wynik bardzo pozytywnie mnie zaskoczył ??? 17 płoci (4 podchodzące pod 30 cm) ,1 leszczyk i 1 większa ryba która zerwała przypon (0,12).Zanęta ta sama co wczoraj , łowisko to same ,więc wszystko wskazuje że na dzisiejszy wynik miał właśnie wpływ popcorn.Jeżeli nie uda mi się wcześniej, to dopiero w niedziele następny test z użyciem mielonego popcornu .
Nie jest czasem tak, że wczoraj zanęciłeś, a dzisiaj zbierałeś owoce tego, co wczoraj wrzuciłeś. Mam nadzieję, że się mylę, ale racze mam rację. :(
Wszystko okaże się w niedziele na drugim teście :) ale trzeba przyznać że z mielonym popcornem zanęta bardzo mocno pracuję (obserwowałem porcję przy brzegu)wręcz rozrzuca ,być może to ściąga ryby w łowisko
Maciek

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 24.02.2015, 17:06 »
Jak buzuje to dobrze. Może być niezłym dodatkiem do zanęty. Na pewno tańszym, niż wiórki kokosowe.
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #18 dnia: 25.02.2015, 00:51 »
Jest dostępna zanęta co posiada cząstki popcornu w swoim składzie.  Jest to płociowa zanęta Philippe D'Heilly. W którymś filmie Kacpra Góreckiego używa on właśnie tej zanęty i opowiada na jej temat. Wcześniej była dostępna u niego w sklepie ale chyba już nie ma...
Grzegorz > Kołobrzeg