Mam:
TEAM FEEDER Long Cast 5500 (Średnica szpuli: 67mm, wysokość: 32 ), od 6500 różni się tylko płytszą szpulą, body ten sam.
TEAM FEEDER Long Cast 4500 (Średnica szpuli: 64 mm, wysokość: 28 mm)
Oba mocne do dystansu do mocnych wędek, trochę ważą, ponad 0,5 kg, mocny QD nie przeszkadza, bo to nie do płotek.
TEAM FEEDER Fine Carp 6000 (Średnica szpuli: 63 mm, wysokość: 24 mm). Rzeczywista pojemność szpuli dla żyłki 0,25 mm to 150m a nie jak podaje producent 190 m.
TEAM FEEDER Fine Carp 5000 (Średnica szpuli: 58 mm, wysokość: 20 mm). Rzeczywista pojemność szpuli dla żyłki 0,25 mm to 194 m a nie jak podaje producent 180 m.
Szpula dla 5000 jest więc bardziej pojemna niż dla 6000.
Oba kołowrotki super mi się sprawują w feederach na karpie. Mocny QD specjalnie mi nie przeszkadza ale wolałbym bardziej miękki.
Mignął mi gdzieś post, jak zmiękczyć QD w tych kołowrotkach, jak ktoś znajdzie link to będę wdzięczny.
Na koniec budżetowy TEAM FEEDER Power Fighter 5000 (Średnica szpuli: 55 mm, wysokość: 23 mm). Zaciekawił mnie, ze względu na bardzo dobre parametry rzutowe szpuli.
Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Świetna praca, łożysko w rolce, czego nie mają dużo droższe kołowrotki Daiwa LT, z Fluego włącznie. Do tego regulacja hamulca , taka jak mi pasuje. Nie za mocno i nie za delikatnie.