Stary, sprzęt tego gościa to monstrum, a Twój to " zwiewna dzierlatka "
Wygląda zacnie. Martwi mnie tylko ta pojedyncza nóżka z tyłu. Piszesz, że łowisz na method feeder, więc całość będzie stała pod kątem. Nie przewróci się przy mocniejszym braniu?
Fotka z łowienia. Testy zakończone pomyślnie choć pewną modyfikację bd trzeba wprowadzić nawet mam już pomysł. Byłem na łowisku komercyjnym branie ok 4kg karpia nie sprawiło kłopotu choć było bardzo energiczne. Po wbiciu wszystkich 3 nóg w ziemię lub zablokowaniu na kamyczkach nie powinno być żadnych kłopotów ze stabilnościa lecz na 100% pewności czas spędzony nad wodą stanowczo zbyt krótki.
Witam wszystkich zdaję sobie sprawę, że to dział rękodzieło a realizacja mojego projektu została wykonana na obrabiarce cnc, nie mniej jednak mam nadzieję, że spodoba wam sie moj pomysł i wykonanie. Zacznijmy od początku czyli od łowiska na którym spędzam najwięcej czasu i którego brzeg w 80% jest z kamieni co sprawia, że wbicie podpórki graniczy z cudem, dostęp do tego łowiska jest bardzo ograniczony ponieważ znajduje się w środku lasu i żeby do niego dotrzeć trzeba pokonać min 500 -800m z całym osprzętem co powoduje, że mimo wszystko trzeba jak najbardziej ograniczyć cały "wędkarski majdan" zainspirowany projektami podow pewnego pana z zagranicy postanowiłem wykonać rod pod dostosowany do moich potrzeb . Łowię praktycznie tylko na method feeder wiec kupowanie solidnego a zarazem ciężkiego poda mija się z celem, tym bardziej noszenie go taki kawał. Swój wykonałem z aluminium o grubości 10 mm co sprawia, że konstrukcja jest sztywna a zarazem lekka. Po złożeniu spokojnie chowa się w mojej torbie. Dziś wykonana została reszta elementów i od razu postanowiłem go złożyć niestety na razie na zwykle śruby M8. Jeśli testy będą pomyślne, wykonane zostaną elegancie pokrętła z stali nierdzewnej. Poniżej kilka fotek. Prosił bym o opinie na temat poda sugestje zmian itp. Pozdrawiam.