Ło losie ... normalnie witki opadają.
Cytat: Wiśnia w 26.09.2017, 21:18Jadę samochodem, mam włączony rejestrator, ktoś zajeżdża mi drogę, wina jednoznaczna - sąd nie ma wątpliwości (nagranie) - mandat.Ta sama sytuacja ale kamera rejestruje wizerunek sprawcy ... zostaje pozwany i osądzony za niezgodne z prawem uwiecznienie wizerunku ?? ... Proszę Was ... Pyza rejestruje swoje wyprawy bez cięć (prawie), powiedzmy że jego kamera rejestruje osobę wylewającą coś z beczki do rzeki, ok - idzie i składa zeznania, tworzony jest portret pamięciowy ... nie ... Policja korzysta z nagrania.Strażnik SSR z kamerą na czapce pod warunkiem że nie upublicznia (przedstawienie przed sądem to chyba nie upublicznienie) relacji zawsze będzie uniewinniony nawet jeżeli ktoś wyrazi sprzeciw.Cieszyłem się z faktu, że kwestie polityczne zostały wyeliminowane z forum, teraz chciałbym kolejny filtr na takie dyskusje ... to nic nie wnosi do tematu SSR/PSR i wielu innych.Nie jestem osobą która wciągnie się w ten temat, ale nie uciekam od dyskusji, PW, możemy nawet przegadać noc przez telefon, boli mnie że wartościowi ludzie się policzkują w tak zwanym "necie" ...btw potrafię obsługiwać google, dzięki temu zdiagnozowałem szereg chorób u siebie i rodziny Sąd ? Policja a nie sąd.Ustawa i zapisy o SSR- gdzie jest zapisana możliwość nagrywania?Należy rozróżnić pana Nowka I strażnika SSR Nowaka.Pan Nowak ma więcej praw niż pan Strażnik Nowak.Pan strażnik Nowak ma Ustawę i tam są zawarte prawa SSR.Ustawy jednoznacznie mówią kto ma prawo nagrywać. No popatrz, że ważnej SSR tam nie ma ...żal.pl ... A chcieliby tak dużo.No wystąpcie do włąściwych władz o pozwolenie nagrywania. Nic nie stosi na przeszkodzie.Jednak proszę pamiętać, że każdy kij am dwa końce.JK
Jadę samochodem, mam włączony rejestrator, ktoś zajeżdża mi drogę, wina jednoznaczna - sąd nie ma wątpliwości (nagranie) - mandat.Ta sama sytuacja ale kamera rejestruje wizerunek sprawcy ... zostaje pozwany i osądzony za niezgodne z prawem uwiecznienie wizerunku ?? ... Proszę Was ... Pyza rejestruje swoje wyprawy bez cięć (prawie), powiedzmy że jego kamera rejestruje osobę wylewającą coś z beczki do rzeki, ok - idzie i składa zeznania, tworzony jest portret pamięciowy ... nie ... Policja korzysta z nagrania.Strażnik SSR z kamerą na czapce pod warunkiem że nie upublicznia (przedstawienie przed sądem to chyba nie upublicznienie) relacji zawsze będzie uniewinniony nawet jeżeli ktoś wyrazi sprzeciw.Cieszyłem się z faktu, że kwestie polityczne zostały wyeliminowane z forum, teraz chciałbym kolejny filtr na takie dyskusje ... to nic nie wnosi do tematu SSR/PSR i wielu innych.Nie jestem osobą która wciągnie się w ten temat, ale nie uciekam od dyskusji, PW, możemy nawet przegadać noc przez telefon, boli mnie że wartościowi ludzie się policzkują w tak zwanym "necie" ...btw potrafię obsługiwać google, dzięki temu zdiagnozowałem szereg chorób u siebie i rodziny
Cytat: Mati C w 26.09.2017, 22:34JK a może bądź tak łaskawy i wszystkim, tym za i tym przeciwko pokaż przepis, który zabrania SSR filmowania, rejestracji dźwięku etc. Myślę że ludzie już dość błądzili i wyprowadzisz nas wszystkich z błędu i jednocześnie zakończysz tą dyskusję.Urzędnik ma działać zgodnie z prawem i w jego granicach. Urzędnik nie stosuje zasady " co jest zabronione jest dozwolone". To się nazywa kompetencje.Wystarczy czy zacytować prawa z Ustawy?JK
JK a może bądź tak łaskawy i wszystkim, tym za i tym przeciwko pokaż przepis, który zabrania SSR filmowania, rejestracji dźwięku etc. Myślę że ludzie już dość błądzili i wyprowadzisz nas wszystkich z błędu i jednocześnie zakończysz tą dyskusję.
Czytać umiem w przeciwieństwie do Ciebie. Jak masz wątpliwości to przeczytaj jeszcze raz to co mi odpisałeś na mój pierwszy post z prośbą do Ciebie. Czytaj co piszesz bo piszesz bzdury. Strażnik to urzędnik?
Czy Społeczna Straż Rybacka, może kontrolować w świetle nowych przepisów RODO. //www.youtube.com/watch?v=CdWjm8ZAhR8