Autor Wątek: Łowisko Opinogóra  (Przeczytany 6228 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 162
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Łowisko Opinogóra
« dnia: 25.09.2017, 15:56 »
Czy ktoś z kolegów coś może o tym łowisku powiedzieć. W sobotę jak byłem na rybach dowiedziałem się że w miejscowości Opinogóra w okręgu ciechanowskim jest pierwsze łowisko no kill ok. 2ha. Na mapie nie znalazłem

Offline Zembro

• Ekspert
  • Reputacja: 66
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Łowisko Opinogóra
« Odpowiedź #1 dnia: 26.09.2017, 08:36 »
   Witaj Jurku,
łowiłem trochę w zeszłym sezonie w Opinogórze. Łowisko obejmuje 4 stawy, z których jeden jest no-kill.
Z rybostanu jest ładny karp, lin, karaś pospolity, amur, szczupak, sandacz, nawet jesiotr, ale i wiele innych. Karp ma dolny i górny limit wymiarowy, stąd można trafić ładny okaz, podobnie szczupak i sandacz. Karaś pospolity ma całkowity zakaz zabierania, stąd jest go całkiem sporo. Łowiąc na spinning zdarzyło mi się zahaczyć karpia 35 cm za grzbiet, ale na dużym stawie nie na no-kill. Cały kompleks znajduje się w pięknym parku Muzeum Romantyzmu z zameczkiem rodu Krasińskich. Nad każdym zbiornikiem jest ścieżka, stąd częste wizyty spacerowiczów.
Dla członków PZW Ciechanów obowiązuje dopłata 100 zł na wszystkie stawy.
-Paweł-

Offline FanFeeder

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 26.09.2017, 11:14 »
   Witaj Jurku,
łowiłem trochę w zeszłym sezonie w Opinogórze. Łowisko obejmuje 4 stawy, z których jeden jest no-kill.
Z rybostanu jest ładny karp, lin, karaś pospolity, amur, szczupak, sandacz, nawet jesiotr, ale i wiele innych. Karp ma dolny i górny limit wymiarowy, stąd można trafić ładny okaz, podobnie szczupak i sandacz. Karaś pospolity ma całkowity zakaz zabierania, stąd jest go całkiem sporo. Łowiąc na spinning zdarzyło mi się zahaczyć karpia 35 cm za grzbiet, ale na dużym stawie nie na no-kill. Cały kompleks znajduje się w pięknym parku Muzeum Romantyzmu z zameczkiem rodu Krasińskich. Nad każdym zbiornikiem jest ścieżka, stąd częste wizyty spacerowiczów.
Dla członków PZW Ciechanów obowiązuje dopłata 100 zł na wszystkie stawy.

A orientujesz się może czy są jakieś dniówki dla wędkarzy, którzy nie są w OC? Może coś podobnego jak na zalew w Nowym Mieście, że można kupić na miejscu na stacji benzynowej?
"Ale w jednym i drugim przypadku musi mieć w sercu tą iskrę, ten żar który rozpala wyobraźnie i sprawia, że tęsknimy za kolejną wyprawą, za kolejnym sezonem. Sposób na życie, sposób myślenia: Ja, natura, ryba, pasja, wyzwanie, tajemnica."

Tench_fan

Offline Zembro

• Ekspert
  • Reputacja: 66
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 26.09.2017, 11:18 »
Zapytam kolegę, który jest we władzach ich koła.

Edit: wysłałem do kolegów dane kontaktowe do Skarbnika, który pobiera opłaty i myślę, że udzieli wszelkich informacji.
-Paweł-