Dobra. Po odwiedzeniu kilku sklepów wędkarskich gdzie sensowne parasole zaczynały się od 230zł , a takie ze ściankami w okolicy 390zł najtaniej traf chciał, że wszedłem ciut zrezygnowany do sklepu Netto po napój.
Zerknąłem na witrynę z gazetką...
https://zapodaj.net/plik-nBvJhgZuAnPodreptałem więc w poszukiwaniu, znalazłem między regałami, rozpakowałem, sprawdziłem i .... kupiłem.
Wygląda solidnie, ma w komplecie linki, śledzie i ścianę wokoło zapinaną do parasola na suwak z okienkami.
Jak za 179zł to jest jak za darmo.
W kieszeń w pokrowcu wchodzi bo ma 128cm po złożeniu, jednak ledwo ją dopinam i dodaje to pokrowcowi wagi, więc będzie trzymany po prostu w aucie w fabrycznym worku. W razie zbliżającego się deszczu podejść do auta 200-300 metrów to przecież nie problem.
Jeśli ktoś szuka to polecam. Niczym nie ustępuje tym które macałem w wędkarskich , nie ma tylko napisu Konger, Jaxon itd...
Z tego co się dowiedziałem od obsługi sklepu taka cena jest do jutra czyli do soboty włącznie. Potem będzie albo sporo wyższa, albo nie będzie bo parasole ponoć idą dosyć szybko.
Z tego co jeszcze w nim fajne to ma oczko w czubku parasola i można go też za ten czubek linkami złapać z zewnątrz w razie potrzeby.
Parasol i ścianki wedle ulotki wykonane z nieprzemakalnej tkaniny Oxford 210D.