Łowię 6 metrowym Mistrall Aqua Competition Pole. Waga przy tej długości to: 206 gram. Bardzo fajny bat nie męczy ręki a równocześnie jest bardzo czuły i fajnie pracuje z rybą. Polecam bo w tej klasie ciężko o coś lepszego. Chyba, że Mikado Mikado Tournament Pole który również jest klasowy.
Dyzma dzięki. Nie wiem, czy wiesz, ale będziesz moim mentorem jeżeli chodzi o łowienie na bata. Ja nigdy nie łowiłem w ten sposób. Dzisiaj zamówiłem spławiki, drabinki. Na You Tube obejrzałem kilka filmów o budowaniu zestawów, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Jeżeli się mylę, to mnie popraw. Na moje płocie, wzdręgi i liny będę używał głównej żyłki 0,14 i przypon 0,12 mm. Jest tam ok. 1,5 do 3 m głębokości, to użyję spławika 1-1,5 g. Haczyk myślę, że 16 będzie odpowiedni.
Cytat: zbyszek321 w 15.04.2016, 21:03Jeżeli się mylę, to mnie popraw. Na moje płocie, wzdręgi i liny będę używał głównej żyłki 0,14 i przypon 0,12 mm. Jest tam ok. 1,5 do 3 m głębokości, to użyję spławika 1-1,5 g. Haczyk myślę, że 16 będzie odpowiedni.Jak dla mnie za grubo, płoć, wzdręga góra główna 12, przypon na początek nauki 10 a lin to pewnie przyłów.
Dzisiaj przetestowałem mój nowy nabytek, Caiman Sargasso 600. Genialny bacik, będę chyba co prawda musiał przerobić w nim mocowanie żyłki, bo jest zwykłe metalowe oczki, ale tak poza tym, mega pozytyw. Wędeczka leciutka, można było spokojnie zarzucać jedną ręką, nawet z nadgarstka. Smukły blank, boczny wiatr nie był tak uciążliwy. Przy wyrzucie bardzo celny, fajnie to szło. No i ta praca pod rybą. Poezja. Nawet niewielkie płoteczki dawały dużo frajdy. Jak na razie jestem zachwycony Może jak uda mi się nagrać jakieś filmiki następnym razem, to napiszę coś więcej
Dzisiaj przetestowałem mój nowy nabytek, Caiman Sargasso 600.