A ktoś coś wie na temat Browning Black Magic Carp?
11m w parku z dwoma topami karpiowymi 3m 2 składy opcja to 6m top matchowy w 4 częściach. Cena koło 1150zł.
Cena bajka ale jak stoi tani Browning...
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Ja nic nie wiem na temat tej tyczki, myślę, że 95% tyczkarzy też nie będzie wiedziało. To też jest sygnał, że warto się mocniej zastanowić nad kupnem tyczki. Jakie są średnice topów, czy będą Ci pasować zamienniki itp. Z doświadczenia wiem, że lepiej kupować wędki stosunkowo popularne na naszym rynku. Nie masz wtedy problemów z topami, wymianą elementów itp. Browning to nie jest zła firma, ale ja osobiście nie znam ani jednego zawodnika, który by lowił jakimś ich modelem. Oczywiście, ja to nie cały świat ani cała Polska, opieram się na swoim lokalnym, wędkarskim "rynku". Poszedł bym w coś popularniejszego, Colmic, Sensas, Maver, Tubertini (kolejność przypadkowa).
Zależy też jakie rybki chcesz łowić tą tyczką, czy ma to być tyczka w miarę uniwersalna, tyczka do łowienia ryb mniejszych i średnich czy też typowo karpiowy sprzęt. Tutaj już można określić poszczególny model i dopasować się do potrzeb.