Sama wędka jest wspaniała jednakże DLA MNIE jest "błąd" konstrukcyjny.. mianowicie chodzi mi głównie o ilość składów tego kijka i tego jak jest skonstruowany..
Unikałem jak ognia kijów matrixa w których po 30-60cm od dolnika jest cięcie blanku i spigot (odnoszę wtedy wrażenie że w tym punkcie kij jest bardziej sztwyny). Niestety coś w podobie mimo że nie do końca zostało zrobione w tym kiju..
Na
zdjęciu które zrobiłem (sorki za jakość telefon nie domaga) mamy 9ft przedłużkę/10ft przedłużkę i niestety "2 sekcja".. w każdej konfiguracji trzeb jej użyć.. tylko czemu tyle łączeń jest w tym kiju? To mógłby być na prawdę FULL PARABOLICZNY kijek, wystarczyło sekcje 9ft/10ft zrobić jako jeden skład z tą "2 sekcją" i byśmy mieli coś wspaniałego, 9 albo 10ft i do tego sekcja szczytowa.. No ale niestety zrobili tak nie wiem czemu.. Mi to się nie podoba no ale ogólnie kijek jest dość miękki do około 3/4 długości czyli taki pełniejszy semiparabolik wg mnie.
Co do wad - POKROWIEC.. tu jest tragedia. Niby ładny jak w acolytkach ale mamy te dwie długie sekcje szczytowe. Gdy wyjmiemy wędkę i uzbroimy zostaje w pokrowcu jedna sekcja szczytowa + dopałka (9/10ft w zależności którą używamy druga zostaje). Na to na prawdę trzeba uważać bo sekcje szczytowe są tak delikatne że dziś 30gr koszyczek + farsz i było strach zarzucać (koszyczek large - średni) przy użyciu mocniejszej sekcji szczytowej (!) 1oz. Na 3/4 to chyba tylko 15 gr udźwignie. Mogli jakąś tubę dać do tych sekcji szczytowych bo od wiatru się ugina -.-
Z zalet to bardzo lekki no i ta nie do końca możliwość swobodnego konfigurowania wędki (moc/długość).
Filmik z holu karpika jak tylko wrzuci się na YT to podepnę do wypowiedzi.
Dla mnie ogólnie wędka niemal doskonała.. gdyby nie ta "2 sekcja".
Łowiłem jak coś na konfigurację 9ft + 1oz sekcja szczytowa.
Aha - szczytówki są normalnie umieszczone tak jak w normalnych feederach/pickerach tyle że tutaj z tego co widzę jest to zalane na stałe..
Ogólnie takie karpiki dają wycisk że aż strach

Ten był z rana, później jeszcze na odchodne złowiłem trochę większego ale nie nagrywałem już bo podobna akcja była

Pozdrawiam
YT przemielił i strata na jakości w standardzie
Edycja administratora:
Usunięto niedziałający link do filmu.