Autor Wątek: Przynęty haczykowe  (Przeczytany 28010 razy)

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Przynęty haczykowe
« Odpowiedź #75 dnia: 08.04.2015, 10:45 »
Patrząc jak kurczą się te nasączone pellety i czując jak osłabł zapach przynęt trochę jestem zawiedziony. Ale z drugiej strony wygoda jest świetna i będzie mi ciężko z tego zrezygnować na rzecz małych pudełeczek na kał ;D Trzeba będzie je jakoś poopisywać i gdzieś poustawiać podczas łowienie a wyciąganie z nich i poszukiwanie właściwego zajmuje czas.

Idealne byłoby pudełko gdzie przegrody i zamknięcie jest bardzo szczelne żeby nie mieszały się zapachy między sobą a zarazem żeby nie chulał wiatr w środku. Myślicie że lepiej by się to sprawdziło?

edit: może coś takiego:
http://www.pirania-sklep.pl/pudelka-torby-chlebaki-pokrowce/pudelka/plano/plano---pudelko-z-uszczelka-23cm.html
tyle że przegrody regulowane więc zapachy między sobą się będą mieszać

tu jest uszczelka i każde zamykane z osobna.
http://sklepwedkarski.pl/product-pol-8453-Pojemnik-pudelko-na-ryby-Jaxon-Multi-Box-Wersja-CR.html

http://www.eurofishing.pl/pudelko-wedkarskie-uszczelkami-p-14218.html
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #76 dnia: 08.04.2015, 18:25 »
Myślę że twarde pellety i kulki można śmiało trzymać w przegródkowym pudełku zbiorczym i nic tragicznego im się nie stanie! Jedynie na te nasączone znalazł bym indywidualne pojemniki. A te dwa,trzy szczelne ,niewielkie pudełka na pewno nam się gdzieś zmieszczą!
Arek

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #77 dnia: 08.04.2015, 20:47 »
Zdecydowanie polecam pojemniki polecane przez kubatora zakrecane u mnie sie troche za nimi uchodzilem po aptekach ale jak je w koncu dostalem to sie nie zawiodlem
na male przynety sa swietne troszke pudelek i pojemnikow przerobilem te pod wzgledem wielkosci i zakrecania jak dla nie bomba
Maciek

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #78 dnia: 09.04.2015, 10:18 »
Myślę że twarde pellety i kulki można śmiało trzymać w przegródkowym pudełku zbiorczym i nic tragicznego im się nie stanie! Jedynie na te nasączone znalazł bym indywidualne pojemniki. A te dwa,trzy szczelne ,niewielkie pudełka na pewno nam się gdzieś zmieszczą!
Dokładnie tak samo myślę że to jest priorytet. Jakoś twarde pellety pikantna kiełbasa/halibut/wanilia nie zauważyłem żeby traciły swój zapach.  Jeszcze te haczykowe obeschły więc mam do kupienia 5 pudełeczek.

...nie skończyłem pisać i od razu się tym zająłem bo przypomniało mi się że żonka ma takie na kremiki:) Najważniejsze schowane... jeszcze 4 się przydadzą
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #79 dnia: 09.04.2015, 16:32 »
:) :thumbup:
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #80 dnia: 15.06.2015, 16:25 »
Wszedłem w posiadanie kilku plastikowych fiolek na próbki zwierzęcej krwi. Szczelne koreczki i niewielkie rozmiary. Zapodałem do nich kulki 10mm. wszelkiej maści. Pellet 12mm niechętnie wchodzi bo niezbyt symetrycznie wykonany ,ale z kulkami 12mm nie powinno być problemu! Myślę ze odpada problem zwietrzenia przynęt!
Arek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2235
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #81 dnia: 15.06.2015, 16:28 »
Ja używam takich pudełeczek na leki, co mają kilka przegródek po jednej na każdy dzień.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!