Autor Wątek: Kołowrotek do pickera  (Przeczytany 16243 razy)

Offline wadziol

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Kołowrotek do pickera
« Odpowiedź #30 dnia: 24.08.2015, 23:38 »
Nareszcie się zgadzamy,miałem w rekach tego Ultrona szału nie ma,co do wędki myślę ze jest ok ja zakupiłem Cormoran GF feeder pro  lekki trzy szczytówki,czuć zapas mocy,fajne przelotki.celne rzuty ,mega czuły. Zobacz również nowość na ten rok w bardzo pozytywnej cenie do tego mam ecusimę 3000 i mogę łowić spokojnie
Mógłbyś napisać coś o tym feeder Cormorana? Waham się właśnie pomiędzy nim a Selectorem.
      Co mogę napisać,był nad woda dwa razy,bo kupiłem go w sobotę ,bardzo lekki dobrze wyważony ,Ecusima 3000 doważa go wręcz idealnie w uchwycie,przyjemny uchwyt,dwustopniowe przelotki,trzy szczytówki przy najcieńszej  dobra sygnalizacja,mogła by być jeszcze cieńsza trzeba dorobić,ładny zasięg rzutu to na pewno zaleta przelotek bardo szerokich,czterogodzinna zasiadka i walka z natrętnymi krąpiami była przyjemnością ,kilkaset rzutów bez bólu ręki,ładnie się prezentuje za tą cenę 200zł ideał.Czuć że posiada moc,przy grubszej szczytówce zupełnie inne wędzisko,będzie na Odre idealne ,najprawdopodobniej zamówię drugą,lubię Daiwy a to kuzyn Daiwy ,tańszy ale na moje oko bardzo udany na razie polecam,mam pickera Daiwy karpikom daje rady a ten GF spokojnie na rzece i komercji sobie poradzi taki mały mocarz :thumbup: :) oglądałem selektory ale jakoś ten mnie urzekł,wędka musi wpaść w rękę.To nowość Cormorana na ten rok- udana. A jesze jedno narazie przetestowana najcieńsza szczytówka 30gr z pełnym bagażem nie stwarza żadnych problemów

Czyli Stasiu zakup Matrixa poszedł w odstawkę ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Marcin
Matrix Team Poland / FKK Wrocław

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 25.08.2015, 03:53 »
To był spontan
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Piotrek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #32 dnia: 25.08.2015, 19:22 »
Co do wędki to decyzja zapadła. Zamówiłem jednak tego Selektora XS Mastera 3,60 75 cw. tyle świetnych opinii...

Nad kręciołem jescze dumam....

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #33 dnia: 25.08.2015, 19:29 »
Bierz Ryobi Ecusima tylko model w wielkości 4000, to będziesz mógł dokupić szpulę typu match ( płytką ).

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 25.08.2015, 19:30 »
Wiedziałem że tak będzie,niech służy
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Piotrek

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #35 dnia: 29.08.2015, 15:09 »
Więc tak jak już pisałem wybór wędki padl na selektora trabucco 3,60m 75 cw. Kij już mam, nawet zdążyłem delikatnie go przetestować. O dziwo nie potrafię zarzucić nim dalej niż moim pickerem Dragon Maxima 2,90m. Może to kwestia wprawy. Druga sprawa że Dragon jest sporo sztywniejszym kijem.

Jeśli chodzi o kołowrotek to padł wybór na Ryobi Ecusima.

Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc