Autor Wątek: Drennan Acolyte Plus  (Przeczytany 11083 razy)

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
Odp: Drennan Acolyte Plus
« Odpowiedź #15 dnia: 18.05.2015, 19:47 »
Na spokojnie w sklepie porównam polecone przez Ciebie Darku wszystkie modele, na szczęście nie jestem napalony na konkretny model więc wybiorę ten, który będzie mi się wydawał odpowiedniejszy.

Offline lin2

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #16 dnia: 30.08.2015, 22:00 »
Witam. Sprzęcik kupiony? Jeśli tak to może jakaś recenzja?

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
« Odpowiedź #17 dnia: 08.09.2015, 18:41 »
Przepraszam, że tak późno odpisuję, ale ostatnio mało czasu. Wędka kupiona długości 14ft, a kołowrotek to Shimano  Aero Ci4+ 4000FA. Pierwsze wrażenie to bardzo delikatny i lekki sprzęt. Ładnie wykonana rękojeść, nie widać żadnych niedoróberk korka, wszystko współgra i miłe w dotyku. Kołowrotek po zainstalowaniu siedzi mocno,stabilnie, nie ma luzów. Przelotki starannie przymocowane, nie widać żadnych bąbli powietrza. Sama wędka ładnie się ugina nie ma tzw przesztywnień. Pierwszy raz nad wodą z wędką obchodziłem się jak z jajkiem, nie zepsuć, nie porysować itp. Poprzednia moja odległościówka miała długość 3,9m i miłe zaskoczenie nad wodą długość 4,2m plus kołowrotek 4000 ładnie wpływa na celność oraz długość rzutów. Pierwsze ryby jakie holowałem to leszcze 15-25cm, wędka ładnie się ugina, czuć hol ryby, ale miałem mały niedosyt więc postanowiłem się wybrać na komercje. Największą rybę jaką udało mi się holować to karp około 6kg, hol bajeczny, wędka pięknie pracuje , ładnie się ugina i moim zadaniem czuć jeszcze zapas mocy. Podsumowując jestem zadowolony z wyboru i jest to wędka raczej na średnią wielkość ryb. Mojego Acolyta oglądała osoba, która ma dość dużą wiedzę odnośnie wędek i cytuję " Ładny kijeczek, finezyjny, ale jeszcze trochę brakuje do jakości starej Daiwy", więc wędką nie jest do końca idealna :D .