Ooo, właśnie ja też jestem w posiadaniu Mikado scr do 150g, i mam do tego kijka dwa pytania
z tych trzech szczytówek w zestawie, najtwardsza jest ta zielona, tak? I jakm najcięższym koszykiem rzucałeś tym feederem z zanętą?
Właśnie do tej wędki chciałbym dobrać jakąś inną i zapewne będzie to Daiwa aqualite 3,60/180g, bo taka gramatura by mi odpowiadała, chyba, że znajdzie się na forum jeszcze jakaś ciekawsza propozycja 
Jakich kołowrotków wy używacie przy feederach? Ja dotychczas używałem Okuma Travertine Baitfeeder 45, ale do drugiej wędki chcę kupić coś innego. Co sądzicie o Shimano baitrunner st 6000 rb, nadałby się ?
Największy koszyk to był chyba 90g - wersja XL jaxona zvdorobionym obciazeniem. Do tego zanęta, a wchodzi jej tam sporo.
Szczytowka zielona jest najsztywniejsza.
Kiedyś z racji ciężaru podanego przez producenta cw 100-150g spytałem mailowo jak.to jest z cw dla poszczególnych szczytówek. Odpowiedz: odpowiednio 100-120, 110-130 oraz 130-150.
Choć raczejbym obstawiał okolice 100 dla szklanych i 150+ dla węglowej. Kontakt z abramisem na 5+
Do tej wędki używałem kołowrotka dragon baitfeeder czy jakoś tak wersja 2500 z wolnym biegiem.
Wchodzi 150m żyłki 0.25 więc nie za duży.
Na Wisłę polecam dużo większe.