Autor Wątek: Feeder, Wisła  (Przeczytany 12443 razy)

Offline Krzysztof-Chodzież

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Feeder, Wisła
« Odpowiedź #15 dnia: 17.08.2015, 12:23 »
No 6000 to już szpula, nie powinno być dużo świńskiego ogonka
Krzysztof

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Feeder, Wisła i picker wody stojące
« Odpowiedź #16 dnia: 17.08.2015, 14:08 »
Z tego co zauważyłem są dwie wersje, st i dl, możecie wytłumaczyć czym one sie różnią?

Aaaa i jeszcze mam pytanko, czy wiecie może jakimi dwoma pickerami łowi pan Luk na ostatnim filmiku znad wody? Bo bardzo podoba mi się praca tych wędzisk, a na wode stojącą też chciałbym jakiś sprzęcik ;)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #17 dnia: 17.08.2015, 15:38 »
. Co sądzicie o Shimano baitrunner st 6000 rb, nadałby się ?
Wygugluj opinie na necie ! Nie podniecaj się Shimano Baitrunner! Poczytaj,zdecyduj! Teraz marka to nie wszystko!
Arek

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: 17.08.2015, 16:18 »
Ojejku, nie podniecam się przecież, tylko pytam co o nim sądzicie :-\Są o nim opinie tak samo pozytywne jak i negatywne.  Nie jestem na niego nastawiony, bo zapewne macie swoje propozycje, o których także chciałbym usłyszeć, żebyście mi doradzili kołowrotek, który wam się sprawdza. A nie chcę kupować drugiego takiego samego.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #19 dnia: 17.08.2015, 17:12 »
Nie miałem go w ręku ale 6000 sugeruje naprawdę spory rozmiar do feedera. Rozważ wielkość 4000. Myślę że Daiwa Black Widow 4000 może byc  fajną alternatywą! Zadałem pytanie na forum o ten nawijak i opinie były zachęcaje. Rozważ model 3500
Arek

Offline Corbi

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: 17.08.2015, 20:18 »
Dzięki wielkie, wiesz co, założę nowy temat na temat dwóch kołowrotków Daiwy, które mnie zainteresowały, będzie przejżyściej na forum.

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #21 dnia: 17.08.2015, 20:45 »
Regal 5000 br dobra chinczyzna za dosc smieszne pieniazki jak Shimano to tylko Japan w malezie sie nie baw :) jestesmy zbyt biedni by oszczedzac na sprzecie ;p

Wysłane z mojego U2 przy użyciu Tapatalka

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #22 dnia: 17.08.2015, 23:29 »
Ooo, właśnie ja też jestem w posiadaniu Mikado scr do 150g, i mam do tego kijka dwa pytania ;) z tych trzech szczytówek w zestawie, najtwardsza jest ta zielona, tak? I jakm najcięższym koszykiem rzucałeś tym feederem z zanętą?

Właśnie do tej wędki chciałbym dobrać jakąś inną i zapewne będzie to Daiwa aqualite 3,60/180g, bo taka gramatura by mi odpowiadała, chyba, że znajdzie się na forum jeszcze jakaś ciekawsza propozycja :)

Jakich kołowrotków wy używacie przy feederach? Ja dotychczas używałem Okuma Travertine Baitfeeder 45, ale do drugiej wędki chcę kupić coś innego. Co sądzicie o Shimano baitrunner st 6000 rb, nadałby się ?
Największy koszyk to był chyba 90g - wersja XL jaxona zvdorobionym  obciazeniem. Do tego zanęta, a wchodzi jej tam sporo.
Szczytowka zielona jest najsztywniejsza.
Kiedyś z racji ciężaru podanego przez producenta cw 100-150g  spytałem mailowo jak.to jest z cw dla poszczególnych szczytówek. Odpowiedz: odpowiednio 100-120, 110-130 oraz 130-150.
Choć raczejbym obstawiał okolice 100 dla szklanych i 150+ dla węglowej. Kontakt z abramisem na 5+
Do tej wędki używałem kołowrotka dragon baitfeeder czy jakoś tak wersja 2500 z wolnym biegiem.
Wchodzi 150m żyłki 0.25 więc nie za duży.
Na Wisłę polecam dużo większe.
Marcin

Offline lisek1666

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #23 dnia: 13.03.2019, 22:05 »
Waszym zdaniem jaką akcję powinien mieć wiślany Feeder? Szczytoą czy półparabolik? Domyślam się że przy ćw ok 150g ciężko o pełną parabolę. Jest to raczej kwestia gustu czy ma przełożenie na walory użytkowe?