@Tench czerwona aqua jest bardzo podobna do mojej ulubionej deli caty 3 (zdaje się się, że to ta sama guma) zasięg maksymalny tej procy w bezwietrznych warunkach to ~15m białym robakiem czy pelletem 2mm/małą konopią (idealny kąt , pełne naciągnięcie); grubszym nie moczonym peletem można strzelić dalej ale już mniej celnie. Każde pogorszenie się warunków -wietrzyk (nawet z boku), mżawka - skraca zasięg i tego nie przeskoczymy bez silniejszej gumy.
Korzystając z oznaczeń gum do proc team england (wole takie mocowanie gdzie proca strzela w 2 strony , a ewentualne skręcenia gumy rozwiązuje odwrócenie procy widełkami w dól i potrząśnięcie) :
1. Łapiemy do 13m - nie wieje - do peletu 2-3mm moczonego, robaka - wystarczy guma turkusowa (caty2) (ja jej nie używam - strzelam na mniejszym kącie gumą z dc3 czyli czerwoną
2. Zaczyna dmuchać z boku - skaczemy na gumę czerwoną (caty3)
3. Dżdży lub dmucha w twarz - guma niebieska lub nawet gruba czerwona (caty5 lub match1)
4. Gdy robi się ekstremalnie z silnymi podmuchami wiatru - match3 nie jest przesadą by dostrzelić robakiem/konopią na te śmieszne 13m
To wymaga przynajmniej 2 (najlepiej 3) proc by celnie pokryć zasięg 13-14m i wiąże się z koszami, niestety nie da się obsłużyć kilku dystansów i wszystkich warunków 1 procą dla tej samej frakcji; owszem można np caty3 używać do kilku zadań ja dla przykładu pokrywam nią dystans do 13m robakiem i konopią oraz strzelem na 20m wałeczkami zanęty z żółtej formy prestona