Zastanawiam się nad dokupieniem sobie partnera do Matrixa Carpmaster 13 ft, tyle że mocniejszego. Koniecznie jednak w długości 13 stóp, do rzutów podajnikami 60-80gr + towar albo średnim spombem.
Dotychczas myślałem o Korumie Barbel 13 ft w trójskładzie (jeśli będzie jeszcze gdzieś osiągalny). Jednak te Beastmastery mają w sobie to coś
Wonski, miałeś może w ręku poza Carp Feederem tą wersję 3,9 120 albo 150 gr? Bardzo różnią się akcją?
Tak miałem w ręce. To są "po prostu długie feedery o większym CW", pracujące bardziej niż Carp Feeder, cieńsze blanki, smuklejsze ogólnie.
Carp Feeder to ukłon bardziej w stronę karpiówki, ciężko to zdefiniować dokładnie. Masz moc i możliwości rzutowe karpiówki (ale nie przesadnie mocnej) ze wszystkimi zaletami feedera.
Sądzę, że możliwości rzutowe będą zbliżone, ze względu na to, że tym kijem można rzucać mocniej, bardziej siłowo, druga rzecz, że jest sztywniejszy, bardziej szczytowy przy rzutach, więc i celniejszy.
Tak ja to widzę w każdym razie.
Jeśli samemu się nie pomaca i nie potestuje, to ciężko podejmować tego typu decyzje...