Na tym polu jakieś doświadczenie mam

.
Na początku za bodajże 80 zł na aledrogo wypatrzyłem plecak wędkarski: w miarę duży, wyrzymały jak za cenę i obciążenie pod którym go testowałem:

Jak widać po wyżej jest on zaopatrzony w 2 uchwyty na wędki w raz z materiałowymi kubeczkami na rękojeść.

Skrzynke którą widać na zdjęciu zakupiłem już osobno, rzekomo jest ona "Made in France". oczywiście przed jej zakupem dokonałem pomiarów

. Kosztowała koło 30 zł. także za cenę ponad 100 zł miałem fajny "starter pack" do załadowania swojego ekwipunku.
Wady i zalety "takiego" plecaka (wiadomo, te plecaki wyższej klasy są usztywniane.... czasem maja pułki):
- jak widać jest to plecak, nie torba, więc w teorii łatwiej i wygodniej chodzi się z takim plecakiem, szczególnie polecam takie
rozwiązanie jeżeli ktoś na łowisko dojeżdża rowerem, jest to po prostu wygodniejsze.
- na pewno na + jest tutaj pojemność, często w taki plecak zmieści się więcej ekwipunku niż w torbę (także zależy jak duża torba i jak
duży plecak

).
- na - zasługuje fakt, że bardzo ciężko w takim plecaku zachować porządek. Często bywa tak, że cały sprzęt "lata po plecaku" i później
występuje problem dokopania się do rzeczy z samego dna. Problemem także jest przetrzymywanie w takim plecaku dipów czy innych
płynów w opakowaniach, na których szczelności można się zawieść i często możemy zastać rozlany dip który znajdował się przez jakiś
czas "do góry nogami" w takim plecaku.
Przejdźmy do torby. W moim przypadku jest to: Torba Daiwa Infinity Complete Carryall Baittable

Tutaj opiszę trochę tą moją konkretną torbę:
W tym wypadku otrzymujemy solidną usztywnianą, nie przemakalną torbę wyposażoną w sztywny stoliczek, piórnik na przypony, 3 małe pudełeczka, jedno duże na wszystkie akcesoria, oraz 8 plastikowych słoiczków wyposażonych w uszczelkę i tutaj zapewniam.... przy odpowiednim dokręceniu żaden dip czy inny płynniejszy dopalacz nie mają prawa się wylać. Oczywiście torba jak torba wyposażona jest w uchwyty do transportu " w dłoni"

, oraz pas na ramię.
- zaletą będzie tutaj wieczny porządek, wygoda i praktyczność
- wadą może być tutaj transport - zawsze wygodniej jest nosić plecak który rozkłada równomiernie swój ciężar na barkach i plecach
- torbę polecam osobą, które podróżują samochodem, bądź jak w moim przypadku dwu śladem 50 -siątką, i w przypadku założenia
sobie na jedno ramię torby a na drugie pokrowca na wędki, ciężar równoważy się.
Mam nadzieję, że pomogłem w wyborze