Witam Panów.
Zwracam się z prośba o dobór sprzętu. Otrzemy się tutaj o sprzęt karpiowy, nie ma dużo karpiarzy u nas ale mam nadzieję, że uda się mi wam pomóc. Generalnie przejrzałem forum w poszukiwaniu podobnych wątków, ale są starsze, sprzęt trochę się zmienia.
Założenia:
Poszukowiane wędzisko - karpiówka, ma służyć do łowienia z sygnalizatorem. Generalnie cięższe zestawy niż na typowy feeder. Methoda karpiowa, PVA itp. Generalnie jako druga wędka po typowo methodowym feederze. Drugie zastosowania to wędka do żywca oraz wędka do deepera
Wędka do wyrzutu. Nie planuje wywózek bo będzie to weekendowe łowienie i nie będę inwestował w pontony, łódki itp.
Wolałbym raczej 3 skład. Wiem, że jest o to trudno bo na rynku jest bardo dużo dwuskładów (zapewne nie bez powodów). Od biedy, jakoś wcisnę dwuskład
Mam 178 i nie wiem, czy brać 3,9 czy 3,6. Niby tutaj 30 cm robi duża różnicę, ale generalnie raczej chyba 3,6 będzie mi wygodniejszy.
Co do mocy i akcji to tutaj pozostawiam do sugestii. Czaje się na echosodnę Jaxona i ona ma ze 100 gr ciężaru. Poza tym, do wyrzutu chyba z 3 lbs to minimum.
Kołowrotek. Nie mam pojęcia jaki wymiar będzie odpowiedni. Karpiowe betoniarki to dla mnie totalna magia
Budżet. Chciałbym się zamknąć w kwocie 700-800 zł wędzisko i kołowrotek. Nie musi to być sprzęt z górnej półki. Jako amator w kwestii karpiowania, nie znam się totalnie
Dzięki za pomoc!