Autor Wątek: Torby, torebki, skrzynki, pudełka - czyli w czym nosimy sprzęt nad wodę  (Przeczytany 24926 razy)

Offline Łuki

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • SiG
Z serii X-Team Jaxon-a, jest torba, która ma sztywne dno, jest zrobiona z dobrego materiału.
 O ile, nie będziesz nosił kołowrotków w pudełkach to powinna wystarczyć. Kieszonki boczne na żyłki, i inne akcesoria.
 Te torby są dostępne chyba w każdym wędkarskim sklepie. Można zobaczyć i się zastanowić.
 https://rybomania24.pl/pl/p/TORBA-JAXON-SZTYWNE-DNO-UJ-XTA01-452826cm/1651

Poza torbami są plecaki, wybrałbym plecak - jest wygodniejszy.
 Plecak : https://armyworld.pl/product-pol-9185-Plecak-Assault-TXR-25-Litrow-Texar-Oliv-Nowy.html
 Plecak:  https://armyworld.pl/product-pol-13869-Plecak-Model-US-Assault-Pack-SM-20l-LASER-CUT-Mandra-Night-Nowy.html
...to królestwo...

Pozdrawiam.

Offline Norbas

• Ekspert
  • Reputacja: 61
Plecaki raczej mi nie bardzo odpowiadają.
Po pierwsze raczej wolę by przestrzeń ładunkowa była niższa a szersza , można poustawiać jakoś składnie wszystko wewnątrz.
Po drugie będę przenosił tylko auto-łowisko więc przeważnie nie więcej niż 200-300 metrów.

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
  • Ulubione metody: method feeder
W granicach stówki trudno będzie znaleźć coś solidnego i sztywnego, ale to nie jest niemożliwe 🙂 od siebie nie polecę nic w tej kwocie, jednak z własnego doświadczenia wiem, że warto teraz skupić uwagę na ogloszeniach na forum. Sporo forumowiczów wyprzedaje akcesoria firmowe po dobrej cenie, trafiają się też torby i to całkiem często. Jeśli nie potrzebujesz, na już, to warto wyczekać 👍
Ania

Offline Norbas

• Ekspert
Aniu z tym czekaniem to niestety :)  Małżonka kazała wreszcie zabrać z dwóch komód wszystkie akcesoria które czekają na torbę :P Tak więc muszę się uwinąć 8)
Anaconda Gear Bag czytałem dobre opinie jednak I troszkę za mała a II za duża więc szukam dalej.

Offline Norbas

• Ekspert
Byłem dziś w okolicznych sklepach.
Obmacałem co było w zasięgu cenowym.
Spodobała mi się torba Prologic Cruzade Carryall Bag. Cena 150zł tyle że doszedłem do wniosku, że ciut mogła by być większa. 54x33x31 to tak na teraz, a jak sprzętu przybędzie to może się okazać przymała. Jednak suwaki i wykonanie na bardzo przyzwoitym poziomie. Używa ktoś może tej lub ogólnie toreb tej firmy?
W drugim sklepie dostępne cenowo były tylko Mikado UWF-010 która na plus ma lekkie usztywnienie spodu , nóżki z kolcami i siateczki na bocznych kieszeniach. Jednak wydaję mi się przyduża, przynajmniej na razie.
Znacznie poręczniejsza wydała mi się UWF-011. To praktycznie to samo w ciut mniejszym rozmiarze, z tą różnicą że brak usztywnienia spodu, brak nóżek, brak siateczek na kieszonkach.
UWF-011 ma też suwaki od bocznych kieszenie jadące po boku węższym boku kieszeni.
UWF-010 te suwaki ma już na szerszych stronach kieszonek.
Ciężko zdecydować....

Offline elwood

• Ekspert
  • Reputacja: 278
Osiołkowi w żłoby dano
W jeden owies, w drugi siano.
Uchem strzyże, głową kręci,
I to pachnie i to nęci;
Od któregoż teraz zacznie,
Aby sobie podjeść smacznie?
Trudny wybór, trudna zgoda:
Chwyci siano, owsa szkoda,
Chwyci owies, żal mu siana.
I tak stoi aż do rana,
A od rana do wieczora;
Aż nareszcie przyszła pora,

Że Oślina pośród jadła
Z głodu padła.

Weź się ogarnij człowieku, albo po prostu przestań trollować, bo to już dawno przekroczyło poziom humoru, a nawet żałosności. Ileż można :facepalm:
Z pozdrowieniami - Marcin

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Norbas

• Ekspert
Weź się ogarnij człowieku, albo po prostu przestań trollować, bo to już dawno przekroczyło poziom humoru, a nawet żałosności. Ileż można :facepalm:
Wpadłeś na gościnny występ do tematu tylko po to by mnie po pouczać?
Jakoś nie widziałem byś w temacie uczestniczył, doradzał. Ale wpaść sobie i się doczepić to już radość sprawia? Nie musisz kogoś lubić, tolerować nawet, ale ust nikomu zamykać nie będziesz.
To jest forum. Ogarnij się. :facepalm:

http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=16006.msg438571;topicseen#new

Podpytaj Bartka o tę torbę Winnera ;)

Dzięki Mosteque :)

Offline Norbas

• Ekspert
Witam ponownie.
Czy ktoś może polecić coś poręcznego na przykład na ramię co pomieści pudełka z przynętami i podstawowe akcesoria do spinningu?
Jakby się jeszcze na chłodne dni zmieścił mały termosik i kanapki to byłoby super.
A może jakieś inne rozwiązanie ale tak by było poręcznie bez targania wielu kilogramów?
Mogą też być propozycje z Ali ale raczej sprawdzone :-)
Pozdrawiam.

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
Szukaj "chlebaków". Czyli płaskich toreb na ramię. Wejdzie w nie trochę pudełek (ilość zależna od wielkości), często mają dodatkowe kieszonki na przykład na szczypce czy nożyczki.

Jako że sprzętu spinningowego nie mam dużo, to w swojej torbie (Fox Rage) mam komplet przynęt szczupakowych i okoniowych, oraz potrzebne nad wodą akcesoria. Kanapki też się mieszczą.

Nie polecę Ci jej jednak, bo ma tak beznadziejną poduszkę na pasku, że szok. Wygodniejszy byłby już goły pasek. Ta się zawija, przekręca, dramat.

Offline flowgrid

• Ekspert
  • Reputacja: 233
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Proponuje popatrz na internetach różne wojskowe małe torby z demobilu. Jakiś czas temu jak szukałem plecaka do wędkowania to widziałem kilka fajnych takich toreb.
Marcin

Offline Norbas

• Ekspert
Chlebaki poprzeglądam, aczkolwiek bardziej myślałem o czymś co będzie miało swój "kształt" czyli coś ala torby na lustrzanki itp.
Po prostu wolałbym by rzeczy miały swój porządek w środku i przy noszeniu jak i by torbę można było po prostu postawić w półce czyli coś z ala usztywnianym ciut dnem i bokami choćby gąbką jak w torbach fotograficznych.

Offline flowgrid

• Ekspert
  • Reputacja: 233
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Tak to tylko Panu w Erze ;) Na pewno coś znajdziesz.
Marcin