Autor Wątek: Torby, torebki, skrzynki, pudełka - czyli w czym nosimy sprzęt nad wodę  (Przeczytany 24930 razy)

Offline dziubas123

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
nie wiem czy to dobry dział jak coś to proszę o przenosiny O:)
A więc korzystam z małej skrzyneczki plano i zwyczajnie już się nie mieszczę chciał bym w tym temacie prosić o fotki waszych toreb pudełek skrzynek i jakiś opis co i jak bo zwyczajnie potrzebuję pomocy w wyborze a tyle głów to na pewno znajdą się jakieś fajne pomysły patenty i wcale nie musi to być jakiś fikuśny firmowy sprzęt.
jak pakujecie się na grunt, a jak na spławik itd (ogólnie parodia, gratów coraz więcej a ryb coraz mniej >:O

a więc:
na spławik grunt mam w tej chwili skrzyneczkę plano (fot1) + tuba do spławików  i już się nie mieszczę tym bardziej jak dojdą graty do metody :-\

co do spina to aktualnie mam "chlebak dragona" (fot2) i torbę z komorą izotermiczną dragona (fot3)
ale docelowo dojdzie druga torba dragona (fot4) a chlebak pozostanie na jakieś szybkie wyskoki z brzegu lub znajdzie ine zastosowanie :narybki:

dwa pokrowce na wędki 150 cm (2 komory)

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
Ja zakupilem taka torbe a raczej plecak zakladam go na krzeslo .Mi starcza na sprzet do gruntu i na splawik .http://www.korum.co.uk/img/img_products/heads/KITM-13.jpg

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
Również posiadam Torbe Dragona z Fot nr 3, jestem zadowolony bardzo, jakość wykonania super,materiał również. 2 Pudełka które były w niej mam wypełnione koszykami zanętowymi oraz do metody, jak i przyponami z haczykami, żyłkami przyponowymi, oraz zestawami do bata :). Torba warta swojej ceny, dla wymagających osób :). Jest w niej dużo miejsca, dodatkowa komora izotermiczna na np robaki, kanapki,napój, naprawde dobra sprawa.
Krzysztof

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 982
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
Rozmawialiśmy bodaj przedwczoraj z Lukiem na podobny temat :)
Problemem jest to, że za każdym razem, kiedy wybieramy się łowić inną techniką, musimy zrobić przegrupowanie sprzętu.
Optymalnym byłoby takie rozwiązanie, że mamy osobną w pełni wyposażoną torbę na każdy rodzaj wyprawy.
Oczywiście, wymaga to sporych nakładów finansowych, ale w przeciągu paru lat jest to możliwe do zrobienia.
Ja mam osobne zapakowane torby do zasiadek karpiowych. 3 torby, w których jest sprzęt wędkarski, przybory higieniczne, ubrania, akcesoria kuchenne, zanęty i przynęty. Oczywiście to duże torby, bo zwykle jedzie się na kilka dni.
Osobną torbę mam na spinning oraz osobną na wyprawy spławikowo-feederowe. Każda torba zaopatrzona jest w wiele takich samych akcesoriów. Po to, by potem nie trzeba było ich przekładać z innych toreb. W każdej są nożyczki, w każdej jest latarka itd.
Więc wymaga to zakupienia wielu rzeczy kilkukrotnie. Dopiero taka organizacja daje pełny komfort. Jadę na spinning, biorę w pełni wyposażoną torbę i wiem, że są w niej już okulary polaryzacyjne (inne są w torbie spławikowej), jest miarka, ścierka, latarka.
Myślę, że w ciągu paru lat można sobie takie zestawy zbudować. O ile oczywiście dysponuje się miejscem, żeby te klika toreb składować. Dla mnie już piwnica powoli staje się za mała :o
Pozdrawiam
Mateusz

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
Obecnie doszedłem do takiego stanu posiadania,na spławik kosz i wszystko co potrzeba w szufladkach, na spinning torba ,a do feedera fotel" ala korum"tak go nazywam i torba z akcesoriami ,naprawdę wygoda
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
Obecnie doszedłem do takiego stanu posiadania,na spławik kosz i wszystko co potrzeba w szufladkach, na spinning torba ,a do feedera fotel" ala korum"tak go nazywam i torba z akcesoriami ,naprawdę wygoda
Do fotela dorobiłeś w końcu miskę? ;)
Arek

elvis77

• Gość
Mnie oprócz dzielenia sprzętu na metody pozostaje jeszcze dzielenie i dublowanie zewzgledu na to,że pracuję i mieszkam gdzie indziej. I część sprzętu muszę co tydzień wozić w tą i z powrotem.

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
Problemem jest to, że za każdym razem, kiedy wybieramy się łowić inną techniką, musimy zrobić przegrupowanie sprzętu.
Optymalnym byłoby takie rozwiązanie, że mamy osobną w pełni wyposażoną torbę na każdy rodzaj wyprawy.
Oczywiście, wymaga to sporych nakładów finansowych, ale w przeciągu paru lat jest to możliwe do zrobienia.
Ja mam osobne zapakowane torby do zasiadek karpiowych. 3 torby, w których jest sprzęt wędkarski, przybory higieniczne, ubrania, akcesoria kuchenne, zanęty i przynęty. Oczywiście to duże torby, bo zwykle jedzie się na kilka dni.
Osobną torbę mam na spinning oraz osobną na wyprawy spławikowo-feederowe. Każda torba zaopatrzona jest w wiele takich samych akcesoriów. Po to, by potem nie trzeba było ich przekładać z innych toreb. W każdej są nożyczki, w każdej jest latarka itd.
Więc wymaga to zakupienia wielu rzeczy kilkukrotnie. Dopiero taka organizacja daje pełny komfort. Jadę na spinning, biorę w pełni wyposażoną torbę i wiem, że są w niej już okulary polaryzacyjne (inne są w torbie spławikowej), jest miarka, ścierka, latarka.
Myślę, że w ciągu paru lat można sobie takie zestawy zbudować. O ile oczywiście dysponuje się miejscem, żeby te klika toreb składować. Dla mnie już piwnica powoli staje się za mała :o
Podobnie zaczynam takie rozwiazanie wprowadzac w zycie. Tylko ja mam jedno pudelko co sobie przekladam z waznymi rzeczami bo nie stac mnie na dubel :)

Elvis wiem cos w tym temacie :) lecz ja staram sie miec wszystko w wawie bo w sumie tu mam swoje m4 lecz sprzet sumowy trzymam u tesciowej. Akcja jest jak jade nad Bug w rodzinne strony a jeszcze jak na zasiadke uuuuu moj mk3 z dzieckiem, psem i zona nie daje juz rady pomiescic wszystkiego. Doszla jeszcze lodka zanetowa
Ostatnio 6 razy schodzilem do auta przed odjazdem
Szkoda ze w mojej okolicy nie da sie kupic garazu duzo ulatwilby mi

Na zasiadki mam torbe daiwy 40l i spokojnie mi wystarsza. Duza, solidna, 4 kieszenie boczne.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
:-[
Do fotela dorobiłeś w końcu miskę? ;)
Miska kupiona,na dalej czasu brak >:(
Staś
Klasyczny Feeder

Offline STEV40

• Reputacja: 15
  • Łowię bo lubię
Mam pytanie do Dziubasa dotyczy torby Nr. 3, co jest w górnej kieszni/ te dwa zamki górne/, czy tam jest wolna komora czy wchodzi pudełko?

Steven
Pozdrawiam Steven

Offline dziubas123

• Nowy użytkownik
  • *

zgadzam się i też już tak robię spinning mam już prawie uporządkowany te 2 torby dragona i będę miał wszystko i spin będzie z głowy natomiast nie mam pomysłu jak rozwiązać spławik i grunt :/

i tak kombinowałem czy nie dobrym rozwiązaniem było by coś w stylu niewielkiej torby podróżnej (tylko nie wiem ile by wytrzymała) lub niestety drogiej (ale ich torby są solidne moim zdaniem) torby dragon model 91-09-004 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/popenphoto.php?file=../p/s3/1331120354.jpg
i dokupienie pudełek plastikowych takich jak te na żywność i z marketów budowlanych :-\
w mniejszych np. haczyki w innych ciężarki koszyki itd tylko czy wygodnie by potem było szukać ?
może wstawicie fotki jak macie to poupychane, rozwiązane bo sama fotka torby / skrzynki nie wiele mi daje :P

Mam pytanie do Dziubasa dotyczy torby Nr. 3, co jest w górnej kieszni/ te dwa zamki górne/, czy tam jest wolna komora czy wchodzi pudełko?

Steven

ta kieszeń ma wysokość około 4 cm ja tego używam zwykle jako tacki i leży tam  kilka przynęt i drobiazgów których używam najczęściej :)
pudełko można wcisnąć i w komorę izotermiczną też wejdą 2 :D
zrobiłem kilka fotek jak to wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f36ba345119ce224.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/911fc95adddeb7d9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bea4d58029c354c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b23d4b14e397470.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/393f5bb6a3f54aa5.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fdfe459028d02cd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fdfe459028d02cd.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/859c7978a14e08b9.html

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
Potwierdzam, kieszeń izotermiczna jest pojemna, również jak ta pierwsza od góry, nawet wyższa jest ta izotermiczna jeśli chodzi o pakowność.
Krzysztof

Offline dziubas123

• Nowy użytkownik
  • *
Izotermiczna ma głębokość około 10 cm. Spokojnie wejdą 2 pudła lub piwa i jedzonko :)

Offline STEV40

• Reputacja: 15
  • Łowię bo lubię
Chłopaki bardzo Wam dziękuję, mam starą torbę Jaxona/ 4 lata/ już się trochę wysłużyła ;D
Więc trzeba zmienić na coś bardziej funkcjonalnego, bo nosić torbę i dużą skrzynkę to nie jest rozwiązanie :sun:

Steven
Pozdrawiam Steven

Offline MG-42

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
Może ma ktoś z was taką skrzynkę, która jednocześnie jest siedziskiem posiada także szelki do noszenia na plecach co o tym sądzicie 1) http://www.topfish.pl/product-pol-100013386-Jaxon-Skrzynka-Wedkarska-Siedzisko-Plecak.html?rec=101002206
2) http://www.szczupak.pl/prologic-stalking-plecak-z-siedziskiem-i6668.html
Pozdrawiam Marek