Witajcie, pozwolę sobię podpiąć się pod ten wątek.
Mam już ultra lekkiego feederka, mam spławikówkę...ale brakuje mi 'odpowiedniej' wędki do feeder method.
Obecnie łowię na metodę wędziskiem Daiwa Windcast traditional 3m 3.0lb. Wędzisko kupowałem na wariata, przed wyjazdem w tym roku na pierwsze ryby od 25 lat.
Stety/niestety łowię karpie do max 5-6 kg (na metodę), i owa Daiwa w zasadzie przy tych rybach w ogóle nie pracuję, mam wrażenie że mógłbym tym wędziskiem siłowo holować karpia 30 kg

.
I tutaj pada pomysł aby zakupić wędzisko dedykowane do metody. Myślę, kupię Plusa 11' Drennana i będzie fajnie, ale w kilku postach doczytałem że delikatna drgająca szczytówka to czasem nie jest dobry pomysł do łowienia na metodę z sygnalizatorem (tak, mowa o łowieniu z sygnalizatorem elektronicznym).
Pytanie brzmi, jak to jest z wędziskami feederowymi, tj czy nadadzą się do poławiania na metodę z elektronicznym wskaźnikiem lub mechanicznym?
Tak jak wspomniałem, moje wędzisko powinno mieć swój max przy karpiu ok 10 kg (zdrowy silny karp), ale przy rybach 2-3 kg też powinna być frajda, moje koszyki to 25-35g.
Budżet 1000 zł.
Z góry dziękuję za Wasze komentarze.
Pozdrawiam.