Autor Wątek: Okuma Custom Spod CS-7000S  (Przeczytany 1773 razy)

Offline Miwol

• Ekspert
  • Reputacja: 136
  • Ulubione metody: method feeder
Okuma Custom Spod CS-7000S
« dnia: 05.10.2023, 12:30 »
Właśnie dokonałem zakupu w/w kołowrotka do Spro Governora, żeby wykorzystać jego potencjał i jestem zdezorientowany. Dostałem kołowrotek bez dodatkowej szpuli, mimo iż jest wyszczególniona w specyfikacji. Nie ma tam również informacji, jak w przypadku plecionki w Custom Spod CS-7000S, że dodatkowa szpula dotyczy tylko wersji Custom C-7000 (oba kołowrotki są na jednej stronie). Nie to, żeby mi na niej zależało (nie ma potrzeby jej używać, bo kołowrotek przychodzi z nawiniętą plecionką), ale gdybym w przyszłości chciał go sprzedać, to brak tej szpuli może stanowić pewien problem.

Sprawdziłem sklepy w sieci i tylko w nielicznych jest informacja o dodatkowej szpuli. U Drapieżców w przypadku C-7000 jest informacja o dodatkowej szpuli, natomiast w przypadku CS-7000S nie ma o tym żadnej informacji, mimo że często zamieszczają informację o braku dodatkowej szpuli w zestawie. Nie wiem, czy mam pisać do Drapieżców, żeby sprawdzili, czy rzeczywiście jest w zestawie, a następnie kontaktować się ze sprzedającym, czy uznać, że wszystko jest w porządku i zapomnieć o sprawie?

W związku z tym mam pytanie do posiadaczy tego kołowrotka - czy dodatkowa szpula była w Waszych zestawach? Dzięki :)
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline Miwol

• Ekspert
Odp: Okuma Custom Spod CS-7000S
« Odpowiedź #1 dnia: 26.10.2023, 21:53 »
Czy ktoś coś wie na ten temat?
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 26.10.2023, 22:19 »
Miałem ten kołowrotek custom spod 7000. Nie było dodatkowej szpuli.
Swoją drogą młynek jest przyjemny.

Offline Miwol

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 27.10.2023, 00:18 »
Swoją drogą młynek jest przyjemny.

Zgadzam się. Używam go do nęcenia dużym spombem. Ciężka orka.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline ZiZ

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #4 dnia: 27.10.2023, 04:45 »
Witam.
Ja cosik podobnego miałem z Aventą 5000.
Kupiłem sobie pierwszą i kilka miesięcy już wędkowałem. Bardzo mi odpowiadał ten kołowrotek. I jego praca i ogólnie wygląd.
Więc, małżonka aby mnie uszczęśliwić na imieniny zakupiła drugi. Prezent mnie uszczęśliwił do czasu wyjęcia z pudełka. Okazało się, że ma tylko jedną szpulę. Kontaktowałem się ze sprzedawcą, który stwierdził, że to taki zestaw. Na zwrot było już za późno, bo połowica dokonała zakupu 3 tygodnie przed imieninami. Przejrzałem wszystkie możliwe broszury, katalogi Okumy i kilka innych sklepów i zawsze w ofertach Aventa posiadała 2 szpule.
Oczywiście prezent to prezent i służy mi do dnia dzisiejszego.

Offline Miwol

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 27.10.2023, 09:21 »
Bardzo możliwe, że Okuma zaczęła w ten sposób szukać oszczędności. Mój kołowrotek przyjechał w pudełku niewiele większym od samego kołowrotka i nie ma tam miejsca na dodatkową szpulę.

Tak w ogóle, to skoro kołowrotek przyjeżdża z nawinięta plecionką, to dodatkowa szpula jest zbędna.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść