Autor Wątek: Zanęta Jaxon Method Feeder  (Przeczytany 17359 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Zanęta Jaxon Method Feeder
« Odpowiedź #45 dnia: 12.05.2016, 06:43 »
U mnie Traper do Metody, testowany trzy razy (Jaxon to chyba to samo), miał dziwne właściwości. Łowiłem tyczką, i trzy razy po zrobieniu kuli (myślałem, że to fajny sposób na dodanie czegoś do nęcenia mało i często) i wrzuceniu jej z kubka, kula... unosiła się na powierzchni! Musiałem ją łowić z powrotem, aby nie popłynęłą i nie zatonęła gdzieś dalej. Zapach wyklucza zawartość mączek rybnych, 'ochotka' to raczej tylko kolor czerwony,  są za to mielone ziarna, niekoniecznie same konopie. To co mnie zdziwiło to te właściwości pływające. Nie jest to cecha zanęt do Metody, te powinny się rozsypywać na dnie. Dlatego jeżeli ktoś chce zaoszczędzić dwa zeta, to lepiej niech dopłaci i weźmie Lorpio do Metody, będzie miał przynajmniej pewniaka...

Teraz trzeba uważać, ponieważ wiele firm będzie używać nazwa Metoda lub method feeder aby skusić kupującego. Łatwo dać się nabić w butelkę. Zanętę za to można wykorzystać do spodowania, dodając do mieszanki i dowilżając, to ma sens, bo nada kolor całości, ot ciekawy wypełniacz...
Lucjan

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #46 dnia: 12.05.2016, 06:47 »
Lucjan, te właściwości "pływające" miewają różne zanęty. Mnie tak się czasem zachowuje niedomoczony Sonubaits. Musiałem kubkiem klepać po kulce żeby zatonęła. Może to kwestia proporcji wody względem zanęty, domoczenia, które będzie nieco inne od tych zanęt, do których jesteś przyzwyczajnony. Tak jak mowię, ja miałem podobne przypadki. Najczęściej to zanęta była zbyt pulchna, mocno napowietrzona i niedomoczona. Nie sugeruję broń boże, że coś zrobiłeś źle (sam miałem i pewnie będę miał jeszcze takie sytuacje) ale wydaje mi się też, że to nie jest jakiś minus zanęty tylko jej inne właściwości czy tam wymagania względem dozowania wody. Z drugiej strony, nieraz miałem pomysł, by takie coś zrobić celwo :P Przy bezwietrznej pogodzie, taka kulka unosząca się z minutę na wodzie i smurząca w dół, robiąca zamieszanie... na komercji i karpiach... jestem ciekaw.
Grzegorz

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #47 dnia: 12.05.2016, 07:17 »
Grzesiek, ja mówię o gotowej zanęcie, namoczonej już. Niestety, nie było żadnego smużenia, pływała niczym kawałki kory, kawałki w różnym kierunku. Wiem o czym piszesz, ale to nie takie właściwości pływające, że zanęta powoli opada na dno. Ona zbija się w grudy. Według mnie jest tam zbyt wiele zmielonych ziaren i oleju, co unosi całość na powierzchni. Tak jakby przesadzili z proporcjami.
Lucjan

Splot

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 12.05.2016, 08:44 »
Czyli można powiedzieć że bardzo mocno pracuję, w sam raz na ukleje
Będąc w wędkarskim słyszałem jak sprzedawca co to go "ręce bolały bo tak połowił" polecał kupującym jak bardzo dobry towar, no witki opadają.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #49 dnia: 12.05.2016, 09:58 »
Miałam  okazję  testować "Method Pellet Fruit Power 3 mm " i "Method Line Mix-truskawka". Mieszałem pellet z mixem  I brania były często. Gdy zmieniłem towar na Groundbait Method Feeder-green betaina firmy Traper częstotliwość brań spadła drastycznie. Dlatego mogę z czystym sumieniem polecić ww zanęty Harrison.
Dla mnie zapach Harisona Method Pellet Frut Power- to bajka, chyba sobie rozsypie po domu :P 
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline arturro

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #50 dnia: 12.05.2016, 10:37 »
Miałam  okazję  testować "Method Pellet Fruit Power 3 mm " i "Method Line Mix-truskawka". Mieszałem pellet z mixem  I brania były często. Gdy zmieniłem towar na Groundbait Method Feeder-green betaina firmy Traper częstotliwość brań spadła drastycznie. Dlatego mogę z czystym sumieniem polecić ww zanęty Harrison.
Dla mnie zapach Harisona Method Pellet Frut Power- to bajka, chyba sobie rozsypie po domu :P 
Zgadza się zapach jest zajefajny. Jak rozsypiesz w domu to daj znać co znęcisz bo na pewno nie rybkę :P

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #51 dnia: 12.05.2016, 17:49 »
Póki co zanęciłem na Harisona Fruit Power - garaż zapach cudny :D
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać