Autor Wątek: Zanęta Jaxon Method Feeder  (Przeczytany 17370 razy)

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Zanęta Jaxon Method Feeder
« Odpowiedź #15 dnia: 18.04.2016, 09:25 »
Popieram :thumbup:

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 18.04.2016, 10:36 »
W piątek dostałem paczkę z Polski.

I to był chyba ostatnie gadżety jakie kupiłem przez neta tej firmy. Chodź nie mówię że wszystko jest do d...  z tej firmy.

W piątek użyłem tych pelletów do miksu jaki robię gdy przygotowywuje nowe łowisko w przeddzień wyprawy. I ten to pellet (ochatka) nie zrobił pozytywnego wrażenie, ale potwierdzam - klei. Następnego dnia w łowisko były ryby ale wydaje mi się że to bardziej zasługa QQ, konopi, martwych białych.

Pozdrawiam

Offline Andrzej KR

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #17 dnia: 18.04.2016, 11:46 »
Ja lubię sobie nowości wypróbować, zawsze jakieś wnioski można wyciągnąć. Nie wszyscy przecież w Polsce są oszustami. Postęp polega chyba na tym, że trzeba ciągle coś próbować, szukać, mixować, porównywać.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że są ludzie którzy łowią 20 lat w tym samym miejscu na białego + płatki owsiane, jak i są wędkarze którzy łowią tylko na MMM w wannie na komercji. Obie grupy wyniki mają, tylko z punktu rozwoju wędkarstwa co to daje - NIEWIELE. Zresztą oni sami sobie ocenę swoich umiejętności wystawiają, pierwsi jak ognia boją się zmiany miejscówki, a drudzy uważają że wszędzie na PZW nie ma ryb, bo ich nie mogą złapać. Muszą sobie sami odpowiedzieć, czy tak na prawdę to po prostu nie są słabymi wędkarzami.
Ja ostatnio wypróbowałem leszczową. Pierwsze wrażenie, to że zbyt intensywnie pachnie jak na moje wody. Dlatego wymieszałem ją z ciemną zanętą płociową 30% + niewielka ilość jasnego peletu (jako grube frakcje), do podajnika i do wody.
U mnie zadziałała, więc dla mnie na jeszcze zimne wiosenne wody :thumbup:.

Offline Hols Knives

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Method feeder
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 19.04.2016, 09:40 »
Dziękuję wszystkim za merytoryczny udział w dyskusji.

Ci co nie mają nic ciekawego do powiedzenia aby się powstrzymali od zaśmiecania wątku !

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #19 dnia: 19.04.2016, 09:47 »
Dziękuję wszystkim za merytoryczny udział w dyskusji.

Ci co nie mają nic ciekawego do powiedzenia aby się powstrzymali od zaśmiecania wątku !

A kto tu zaśmieca?
Krzysztof

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 19.04.2016, 10:33 »
Chętnie przetestuje. Jak pojawi się u mnie w stacjonarce to wezmę. Np method mixy trapera spisują się znakomicie. Wystarczy je pomieszać z dobrą zanętą, lub dodać nieco mączki i naprawdę po długiej ciszy ryby potrafią zaskoczyć.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline hanib4l

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 09.05.2016, 10:01 »
Używałem zarówno w metodzie jak i w koszyczku, dla mnie tragedia, praca "zanęty" w wodzie makabra, po dwudziestu minutach i nawet dłużej zanęta dalej zalegała na/w koszyczku. Nie jestem uprzedzony do Trapera bo zazwyczaj łowię na ich zanęty i efekty są zadowalające ale to "coś" zanętą nie jest.

Ja testowałem Trapera - widzę, że to ten sam produkt ale kolor opakowania inny.

Zanęta Trapera ochotkowa ma z ochotką tyle wspólnego co burak - kolor. Ma sporo ziaren w środku, nie ma mączek. Co ciekawe - ma właściwości pływające. Ogólnie zanęta może i nie jest taka zła - ale do Metody mało się nadaje. W UK się nie sprawdza raczej. Zawsze po jej użyciu było gorzej niż lepiej (trzy próby). Może to kolor robił swoje?  Pomysł ciekawy, bo można na szybkie sesje niby użyć coś gotowego, bez tracenia czasu na mieszanie, ale szkoda ryzykować.
Jest mocno nawilżona, i jak napisał DvD, kupujemy z zanęta bardzo drogą porcję wody (około szklanki) ;)

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #22 dnia: 09.05.2016, 19:29 »
Używałem zarówno w metodzie jak i w koszyczku, dla mnie tragedia, praca "zanęty" w wodzie makabra, po dwudziestu minutach i nawet dłużej zanęta dalej zalegała na/w koszyczku. Nie jestem uprzedzony do Trapera bo zazwyczaj łowię na ich zanęty i efekty są zadowalające ale to "coś" zanętą nie jest.

Ja testowałem Trapera - widzę, że to ten sam produkt ale kolor opakowania inny.

Zanęta Trapera ochotkowa ma z ochotką tyle wspólnego co burak - kolor. Ma sporo ziaren w środku, nie ma mączek. Co ciekawe - ma właściwości pływające. Ogólnie zanęta może i nie jest taka zła - ale do Metody mało się nadaje. W UK się nie sprawdza raczej. Zawsze po jej użyciu było gorzej niż lepiej (trzy próby). Może to kolor robił swoje?  Pomysł ciekawy, bo można na szybkie sesje niby użyć coś gotowego, bez tracenia czasu na mieszanie, ale szkoda ryzykować.
Jest mocno nawilżona, i jak napisał DvD, kupujemy z zanęta bardzo drogą porcję wody (około szklanki) ;)
Potwierdzam w 100% Traper wypuścił zanętę która nie pracuję nic a nic normalnie glina ( dobra dla dziadków rano wrzuca a wieczorem jeszcze jest w koszyku ) Dla mnie 1 pkt na 10 ( za opakowanie )
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #23 dnia: 09.05.2016, 20:19 »
Traper produkuje dla Jaxona.

Offline Skand

• Ekspert
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #24 dnia: 09.05.2016, 20:44 »
Wrzucę i ja swoje 3 grosze do tej dyskusji, testowałem te nawilżone zanęty i potwierdzam nie nadają się do niczego, zanęta pływa, podobną sytuację miałem z zanętą zimową z Trapera ta również unosiła się jak g.wno na wodzie, co do suchych mieszanek metod mix z Trapera nie mam większych zastrzeżeń wystarczy je lekko podrasować i dają radę zarówno na komercji jak i na PZW.
Janusz

Offline jean72

• Ekspert
« Odpowiedź #25 dnia: 09.05.2016, 21:25 »
Zwykłe zanęty Trapera jakościowo też marne, te suche mieszanki do methody wyglądaj i pachną przyzwoicie ale póki co wole Harisona :)

Offline Skand

• Ekspert
« Odpowiedź #26 dnia: 09.05.2016, 21:45 »
Zwykłe zanęty Trapera jakościowo też marne, te suche mieszanki do methody wyglądaj i pachną przyzwoicie ale póki co wole Harisona :)

Harison do metody może by się nadał ale moim zdaniem trzeba by go przemielić, jean72 stosujesz którąś do metody?, na Odrze mi się sprawdza super.
Janusz

Offline jean72

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 09.05.2016, 21:55 »
Ostatnio na Kanale Gliwickim stosowałem Harisona do methody ( wanilia i ten zielony mix ) powiem tak DLA MNIE REWELACJA! Mam kilka zdjęć w telefonie ( leszcze 45-58, karasie całe mnóstwo i 3 karpie 4800 g, 6600 g i mój rekord na kanale 9750 g )
Mix szybko pracujący i rewelacyjnie pachnący - dla mnie nr 1

Offline Skand

• Ekspert
« Odpowiedź #28 dnia: 09.05.2016, 22:03 »
Janusz

Offline jean72

• Ekspert