Autor Wątek: Atraktory Bogdana Bartona  (Przeczytany 8874 razy)

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Atraktory Bogdana Bartona
« Odpowiedź #15 dnia: 18.02.2017, 14:38 »
No jeśli się znam na matmie to 50 ml Bartona wystarczy na ok. 50 kg zanęty, a 50 ml Stępniaka na 2,5 kg. Czy się mylę w tych wyliczankach ? :facepalm: Oczywiście,  te proporcje wziąłem z opisów producenta / Barton /  czy też sprzedawcy / Stępniak / :)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 18.02.2017, 14:51 »
No jeśli się znam na matmie to 50 ml Bartona wystarczy na ok. 50 kg zanęty, a 50 ml Stępniaka na 2,5 kg. Czy się mylę w tych wyliczankach ? :facepalm: Oczywiście,  te proporcje wziąłem z opisów producenta / Barton /  czy też sprzedawcy / Stępniak / :)
Jurek daj spokoj bartona 50ml to na wiadro 20 kg ziarna starcza ..... a na drugi dzien jest o 50 % slabsze w zapachu ziarno jak po zadipowaniu .... to zwykly spozywczy koncentrat esencja
Chlopaki z teamu WŚ . Wyczaili piekne dopalki za pare groszy na alegro...
Jeszcze dzieki Jedrus za podpowiedz!
Maciek

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #17 dnia: 18.02.2017, 14:56 »
Nie denerwuj się :sun: Ja naprawdę nie reprezentuję tutaj nikogo z nich, tylko porównuje dane z opisów :) Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi, ciekawi mnie tylko czy mówisz to jako praktyk :fish:  i na jedne miałeś wyniki, a na drugie nie :narybki:

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #18 dnia: 18.02.2017, 15:05 »
Nie denerwuj się :sun: Ja naprawdę nie reprezentuję tutaj nikogo z nich, tylko porównuje dane z opisów :) Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi, ciekawi mnie tylko czy mówisz to jako praktyk :fish:  i na jedne miałeś wyniki, a na drugie nie :narybki:

Stary kto sie denerwuje .... napewno nie ja ... mam to w pompie co komu lepsze ja pisze swoje zdanie ...bartona stosuje z 7 lat pamietam jak na allegro startowal ... sporo lecha poszlo na smrodek ale lata temu..
A co masz na mysli piszac ... na jedne miales wyniki na inne nie...
Maciek

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #19 dnia: 18.02.2017, 15:08 »
No chodzi mi o atraktor Stępniaka

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1275
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #20 dnia: 18.02.2017, 15:18 »
proporcje wziąłem z opisów producenta / Barton /  czy też sprzedawcy / Stępniak /

Zachodzi podejrzenie, że w tym wypadku to raczej Barton jest sprzedawcą (spożywczego koncentratu zapachowego), a Stępniak producentem (melasowo-karmelowego dodatku słodząco-zapachowego).

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #21 dnia: 18.02.2017, 15:29 »
No chodzi mi o atraktor Stępniaka
Stepniaka nie znam nie wypowiadam sie na jego temat.....
Maciek

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #22 dnia: 18.02.2017, 17:29 »
Jurek daj spokoj bartona 50ml to na wiadro 20 kg ziarna starcza ..... a na drugi dzien jest o 50 % slabsze w zapachu ziarno jak po zadipowaniu .... to zwykly spozywczy koncentrat esencja
Chlopaki z teamu WŚ . Wyczaili piekne dopalki za pare groszy na alegro...
Jeszcze dzieki Jedrus za podpowiedz!

Nie wiem jak reszta tych koncentratów , ale czosnek poziomkę i kozieradkę czuć i po dwóch dniach tak samo intensywnie .
Na początku zapach jest słabo wyczuwalny , ale po kilku minutach ładnie się przegryza.
 Wiem bo stosuję te trzy zapachy .

Wracając do smrodka to ogólnie na samym początku był rewelacyjny , gęsty, kiedy późną jesienią jeździłem na leszcze to przy lekkim przymrozku był tak ścięty, że nie dało się przynęty zanurzyć. A teraz konsystencja wody :facepalm:
Feeder & spinning

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 18.02.2017, 18:06 »
Mogę się wypowiedzieć tylko na temat smrodka gdyż stosowałem go przez kilka sezonów . Nie wiem jednak czy to ten sam smrodek ktory dziś BB sprzedaje bo piszecie że jakaś rzadzizna . Ja stosowałem smrodek w latach 2010-2015. Na jednych wodach sprawdzał się , na innych nie . Piszę o leszczach bo dla mnie to ryba nr 1
Mam wrażenie jednak że BB  nie produkuje tych swoich atraktorów w sensie całkowitej produkcji tylko konfekcjonuje roztwory koncentratów , widząc jego zaplecze
Pozdrawiam - Gienek

Offline jurek

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 18.02.2017, 18:41 »
 Gienek i @fEeDeReK - Dzięki  :thumbup: