Witam,
Stoję przed wyborem drugiej wędki karpiowej. Obecnie użytkuje Anaconde Base 3,6 m 3-3,25 lbs z kołowrotkiem Anaconda Magic Runner IV (to mój pierwszy sprzęt karpiowy, wcześniej nic innego nie używałem). Z zestawu jestem zadowolony ale niestety te modele są już trudno dostępne. Poza tym chciałbym sprawdzić też sprzęt innych producentów. Jak na razie zdecydowałem, że zakupie kołowrotek Okuma Custom Black i poszukuje do niego kija. Póki co mam 3 kije na oku: Daiwa Black Widow, Prologic C1, Mikado Fine Liner. Na pewno kupie kij o dł. 3,6m. A teraz pytanie do was, który z tych kijków możecie polecić? Czy ktoś użytkował Fine Linera i może powiedzieć coś o jego właściwościach rzutowych? Co do Daiwy i Prologica obawiam się właśnie, że są za miękkie do rzutu - tak wynika z opinii większości użytkowników. Liczę, że ktoś powie coś więcej o wędce Mikado z praktyki lub zaproponujecie mi ciekawy kij do rzutu w cenie 200-250 zł.
Łowie praktycznie tylko z rzutu ale na jakichś mega ekstremalnych odległościach też mi nie zależy. Będę wdzięczny za pomoc