Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 5584867 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #105 dnia: 04.12.2014, 11:26 »
Chetnie zamieszczę opis łowiska na stronie jakby co, ze zdjęciami i ze wszystkim... :) 

Ja Wam powiem, że na wielu takich łowiskach można naprawdę mieć świetne wyniki o tej porze roku. U mnie teraz królują w wynikach (w UK ogólnie) okonie, szczupaki, sandacze, płocie, klenie oczywiście, brzany - a i karpie się trafiaja regularnie... Tez jest zimno - dzisiaj z 5 stopni może...
Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 04.12.2014, 11:29 »
U mnie od 5 dni! -2 w dzień i do -6 w nocy :-[
Arek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #107 dnia: 04.12.2014, 11:37 »
Arunio ten „piękny” tani przyrząd ma jedną wadę jest nią ten talerzyk rozpychający ramiona jego dokładnie mocowanie, w moim przypadku trzymał się na tak płytkim mocowaniu (dwa zwoje gwintu) przez jeden dzień. :(
Robert

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #108 dnia: 04.12.2014, 11:42 »
No toś mnie pocieszył!! >:( Najwyżej będę reanimował :-[
Arek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #109 dnia: 04.12.2014, 11:47 »
Polecam poxipol szary(twardy) ;)
Robert

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #110 dnia: 04.12.2014, 11:51 »
Już to odkręciłem dałem s.gluta i dokrecilem na max ;D Myślę że udźwignie!!
Arek

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • życie jest za krótkie żeby łowić tylko w weekendy
« Odpowiedź #111 dnia: 05.12.2014, 14:55 »
Luk mam taką małą propozycją żeby w tym dziale zrobić zakładki ( jeśli jest taka możliwosc) z podziałem na kije, kołowrotki, żyłki-plecionki i  inne. myślę, że ułatwiło by to szukającym sprzętu:) każdy z Nas  przerobił już kilka patyków czy młynków i można by sprawdzone sprzęty polecić innym.  To taka luźna propozycja.
Pozdro dla Wszystkich:)
Arek

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #112 dnia: 05.12.2014, 15:07 »
s7 co do Goo na Naszych wodach
myślę, że podstawowym  "killerem" powinna być kukurydza, większość wędkarzy sypie ja jako podstawową "paszę" zanętową, na chłodne wody na pewno ananas tylko ja za cholerę nie wiem czym się różnią ananasy Goo bo są dwa, może Luk mnie uświadomi :) będę wdzięczny. Moim dodatkiem tzw. tajna bronią na liny i karasie od kilku lat jest karmel wiec w przyszłym sezonie przetestuje karmel i się podzielę doświadczeniami. Kukurydze bierz w ciemno :) sprawdzona
Arek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 05.12.2014, 15:16 »
Qarg-myślę, że wystarczy samemu założyć nowy post np.wędki w zakładce sprzęt i akcesoria

Offline Qarg

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #114 dnia: 05.12.2014, 15:18 »
nom masz racje nie zauważyłem działu sprzęt. Sorki  >:(
Arek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #115 dnia: 06.12.2014, 00:36 »
A mi się wydaje, że to jest taki dział ogólny gdzie każdy może się pochwalić tym co zakupił bez zbędnego stresu czy dobrze trafił :-\! Taki podział jeśli już to może by zdał egzamin w dziale "Recenzje forumowiczów" Choć osobiście nie jestem przekonany! A poza tym te propozycje raczej w dziale Administracja powinniśmy wpisywać? Bo nie potrzebnie moderom robotę zadajemy i wątki rozmywamy? Administrator stworzył nam tyle działów, że jeśli tylko pomyślimy gdzie i co !!! To bałaganu nie będzie!!Sorki za filozofowanie :-\!! To tylko takie moje Wariacje na temat!! ;D
Arek

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #116 dnia: 06.12.2014, 08:35 »
Już rozmawialiśmy na ten temat na forum i ten dział RECENZJE FORUMOWICZÓW własnie po to jest. ;)

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 08.12.2014, 22:53 »
Dzisiaj oglądałem parę wędek matchówek, karpiówek, młynków i ... poczekam wiosny, będę miał większą wiedzę i kasę. A tym czasem żeby nie mieć pustego przelotu w sklepie takie małe zakupy. Koszyczek do pelletu i haczyki QM1 Guru I podajnik large 15 g zwykły i z amortyzatorem Prestona tak dla odmiany, bo zwykłe mam i taki będzie na czarną godzinę. Zresztą ten Guru też jest z gumą. No i mini kulki 10 pop-up Robin Red fluo i pellet 8 mm z otworem, też Robin Red z Dynamite Baits. Będzie co sprawdzać w przyszłym sezonie. Może już ktoś używał Robin Red i miał jakieś rezultaty?

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #118 dnia: 09.12.2014, 00:54 »
Kulki Robin Red cieszą się popularnością - ale wśród karpiarzy. Do Metody powinny działać dobrze. U mnie tych kulek nie ma wiele i są drogie. Sonubaits wypuścił wiele produktów |Robin Red ale cena jest zbyt wysoka jak dla mnie. Chętnie poczekam na Twoje efekty Elvis! Mam tylko pytanie - czy kulki są miękkie, lekko twarde czy twarde jak kamień?

Ja dzisiaj kupiłem sobie kilka feederków, w tym mała Metodę Prestona, mały podajnik do białych i chleba tostowego, ostrzałkę do haków i ciężarek z Gardnera do prostowania żyłki... W spożywczym natomiast ser śmierdzący Blue Stilton, zwykły żółty i pstry - i wyprodukowałem kolejna porcje pasty serowej. :) Zobaczymy jutro czy działa.
Niestety mam ciśnienie bardzo wysokie (1030 Mba) i nie wiem co ryby na to. Pełnia była przedwczoraj - więc mogą strajkować...
Lucjan

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 09.12.2014, 08:01 »
Te kulki DB to pop-upy 10 są średnio miękkie    ;) nie są twarde i nie za miękkie, dobrze się przebijają i dają się łatwo obrabiać. Pellet z dziurką  8 mm jest natomiast twardy jak kamień, ale on będzie służył do strzelania procą lub w pva w całości i pokruszony no i na haku też pewnie się znajdzie. Kupiłem je, bo po pierwsze karpie to dominujące ryby w moich łowiskach, a ich wielkość pozwoli łapać też inne gatunki. Po drugie na wszystkie produkty DB jest promocja 40% rabatu.
W następnym sezonie mam zamiar powrócić do jak by to nazywać: "waggler odległościówki"  ;) więc oprócz karpi inne gatunki też są zagrożone  :)