Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 6149227 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #12915 dnia: 16.01.2018, 17:37 »
Fajna sprawa Maćku. Szkoda że do Askari nie luknąłeś.  :(  https://askari.pl/glowna/6019-sanger-anaconda-2-man-namiot-moon-breaker-ii-162269.html 
Arek

Offline toms2m

• Ekspert
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #12916 dnia: 16.01.2018, 17:56 »
Zbyszku pięknie się zbroisz :bravo: :bravo: :beer:
Ja też zaczynam realizować plany związane z nowym sezonem. W niedzielę zamówiłem swój pierwszy wędkarski domek, namiot Anaconda Moon Breaker II. Dzisiaj ku mojej radości przesyłka dodarła.

Czekam jeszcze na łóżeczko i kuchenkę gazową. W planach kupno nowych piszczałek z centralką. W czwartek jadę do koła opłacić papiery, tak więc po malutku do przodu :-[

Będziesz zadowolony ;) Sam mam i jedyny minus to transport, ale do Mazdy wejdzie spokojnie :D Polecam narzutę do kompletu.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 941
    • Galeria
« Odpowiedź #12917 dnia: 16.01.2018, 18:22 »
Zbyszku piekny zakup.
No to cięzki kaliber juz masz.
Teraz tylko lowic.
Maciek

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #12918 dnia: 16.01.2018, 18:26 »
Ja dziś byłem w młynie i kupiłem:
- 1,5 kg ziaren konopi,
- 1,2 kg ziaren pszenicy,
- 3 kg ziaren kukurydzy,
- 3 kg śrutu kuiurudziany gruby.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Ja podobne zapasy na sezon robię :) Tylko trochę większe ilości ;)

Ja to wszystko będę gotować i w słoiki. Pierwszy raz będę to robić dlatego takie ilości na próbę. Jak wszystko dobrze wyjdzie planuje więcej kupić.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #12919 dnia: 16.01.2018, 18:32 »
Ja też zaczynam realizować plany związane z nowym sezonem. W niedzielę zamówiłem swój pierwszy wędkarski domek, namiot Anaconda Moon Breaker II. Dzisiaj ku mojej radości przesyłka dodarła.

Czekam jeszcze na łóżeczko i kuchenkę gazową. W planach kupno nowych piszczałek z centralką. W czwartek jadę do koła opłacić papiery, tak więc po malutku do przodu :-[

Z domku bedziesz zadowolony.
Mam jedynke jest mega.
Kup subie skórke od razu puki jest na rynku... bo potem nie bedzie. Bo to serie w andzi juz nie produkowane.

Leżanke jaką sobie sprawiłeś.....
Maciek

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 541
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #12920 dnia: 16.01.2018, 18:33 »
Ja dziś byłem w młynie i kupiłem:
- 1,5 kg ziaren konopi,
- 1,2 kg ziaren pszenicy,
- 3 kg ziaren kukurydzy,
- 3 kg śrutu kuiurudziany gruby.

Ja podobne zapasy na sezon robię :) Tylko trochę większe ilości ;)

Ja to wszystko będę gotować i w słoiki. Pierwszy raz będę to robić dlatego takie ilości na próbę. Jak wszystko dobrze wyjdzie planuje więcej kupić.

Ja gotuję na bieżąco. Ale muszę spróbować ugotować na zaś czy będą lepsze wyniki.
Panowie, policzmy głosy:

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #12921 dnia: 16.01.2018, 19:17 »
Zbyszku piekny zakup.
No to cięzki kaliber juz masz.
Teraz tylko lowic.
Do sezonu jestem przygotowany :)
Zbyszek

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 910
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #12922 dnia: 16.01.2018, 22:00 »

Poleciłem kiedyś ten namiot znajomym, bo ma świetny stosunek cena/jakość. Kumple zadowoleni w c..j :P. Jedyny minus, jaki widzę, to długość transportowa - ponad 180cm, ale jeśli masz pakowne auto, to problemu właściwie nie ma ;D.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Quedzik

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #12923 dnia: 16.01.2018, 23:05 »
Wczoraj przyszły do mnie kurierem:
Mikado Black Stone 3,0m i Daiwa Laguna 2500.

Pięknie razem wyglądają! :D

Offline Piker

• Ekspert
  • Reputacja: 183
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #12924 dnia: 16.01.2018, 23:25 »
Laguna fajny kręcioł :) mam 3000 i jestem bardzo zadowolony
Uzależniony od wędkarstwa

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #12925 dnia: 17.01.2018, 03:05 »
Dzięki Koledzy za opinie :beer: Atutem Andzi jest faktycznie cena i jej stosunek do jakości. Chociaż informacja Arka nieco popsuła mój nastrój :'( Trudno się mówi, ale płakać nad rozlanym mlekiem nie będę. Zwyczajnie ominąłem tą ofertę Askari. Myślę, że na te kilka razy w sezonie, namiocik nada się idealnie, zwłaszcza po zakupie narzuty. Niestety mam teraz tak napięty budżet i inne potrzeby, że przełożę to na jesień. Mam nadzieję, że jednak uda się ją jeszcze gdzieś nabyć. Faktycznie długość transportowa jest duża, ale jak słusznie zauważył Tomek, w Mazdzie problemu nie ma żadnego O:) 8), natomiast jest wygodny w składaniu do pokrowca, zajmuję to krótką chwilę. Jeżeli chodzi o wyro Maćku, to nie potrzebuję cudów. Jak wspomniałem nie będzie jakoś przesadnie mocno eksploatowane, więc szukałem czegoś nie drogiego, wybór padł na http://allegro.pl/ngt-classic-bedchair-lozko-karpiowe-6-nog-gratis-i7136831100.html. Przy okazji wziąłem jakieś hangerki i igły bo stare już na umarciu są ;D Jak już wszystko do mnie dotrze zrobię jakieś fotki kompletne, namiot rozłożony plus łóżeczko, może komuś się przyda.

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
« Odpowiedź #12926 dnia: 17.01.2018, 04:54 »
Dzięki Koledzy za opinie :beer: Atutem Andzi jest faktycznie cena i jej stosunek do jakości. Chociaż informacja Arka nieco popsuła mój nastrój :'( Trudno się mówi, ale płakać nad rozlanym mlekiem nie będę. Zwyczajnie ominąłem tą ofertę Askari. Myślę, że na te kilka razy w sezonie, namiocik nada się idealnie, zwłaszcza po zakupie narzuty. Niestety mam teraz tak napięty budżet i inne potrzeby, że przełożę to na jesień. Mam nadzieję, że jednak uda się ją jeszcze gdzieś nabyć. Faktycznie długość transportowa jest duża, ale jak słusznie zauważył Tomek, w Mazdzie problemu nie ma żadnego O:) 8), natomiast jest wygodny w składaniu do pokrowca, zajmuję to krótką chwilę. Jeżeli chodzi o wyro Maćku, to nie potrzebuję cudów. Jak wspomniałem nie będzie jakoś przesadnie mocno eksploatowane, więc szukałem czegoś nie drogiego, wybór padł na http://allegro.pl/ngt-classic-bedchair-lozko-karpiowe-6-nog-gratis-i7136831100.html. Przy okazji wziąłem jakieś hangerki i igły bo stare już na umarciu są ;D Jak już wszystko do mnie dotrze zrobię jakieś fotki kompletne, namiot rozłożony plus łóżeczko, może komuś się przyda.
Jak Ci przyjdzie to łóżko to napisz, czy stabilne i jak się leży, bo tez potrzebuje takiego budżetowego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 910
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #12927 dnia: 17.01.2018, 07:33 »
Miałem kiedyś też łóżko na 6ciu nogach, ale niestety nie każdy umie się dostosować i na jednej zasiadce znajomy zapomniał się, siadając na końcu łóżka (od strony nóg). Efekt wiadomy - rama wygięta i prawie pęknięta - do spawania. Od tamtej pory posiadam na 8 nogach i jest git. Większość moich znajomych posiada "ósemki" i nie żałuje. Fakt, że waży więcej, ale łóżka na plecach nie noszę, więc ta "wada" jakby nie istnieje. Trzeba trochę dołożyć, ale myślę, że warto zważywszy na stabilność takiego wyra, szczególnie jak ktoś trochę waży ;). To inwestycja w naszą wygodę, nie tylko nad wodą. Mało to razy spałem na nim w domu, czy ogrodzie itp. :P.
Poniżej przykłady łóżek 8-nóg w dobrej cenie:

http://allegro.pl/plaskie-lozko-cruzade-8-nog-prologic-okazja-i7082569297.html
http://allegro.pl/lozko-karpiowe-tandem-baits-enforcer-s-flat-8-nog-i7121957891.html

Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #12928 dnia: 17.01.2018, 10:45 »

No to powodzenia !!! myśle że odra może sie bać... :narybki: :fish:
Co do odp. fishantera on zawsze dobrze podpowiada !!! - ja mam też na 6 nogach kupiłem swoje na promo kiedyś w monsterze Z tego co pamiętam fajna waga jego była ... dokupiłem sobie dwie nogi zapasowe z andzi ... aby nie mieć niespodzianek.
Maciek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #12929 dnia: 17.01.2018, 12:16 »
Dzięki za porady :bravo: :bravo: Czytałem na forach, że na tych szóstkach można się zjawiskowo wywalić siadając od strony nóg właśnie. Dla mnie to nie problem, będę korzystał sam z namiotu więc wyrko będzie stało prostopadle do tylnej ściany. Więc wydaje mi się, że z automatu siadać będę od środka łóżka. W razie coś dokupi się jedną nóżkę, dla zwiększenia stabilności :)