Autor Wątek: Kupiliśmy  (Przeczytany 6149237 razy)

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
Odp: Kupiliśmy
« Odpowiedź #14715 dnia: 11.09.2018, 15:03 »
Mam lighta i miałem medium. Trzasnal medium i co ciekawe na lighta ciągałem klenie po 1,5kg...dlatego teraz wziąłem r18 bo różnicą zaledwie 40g i ma mocniejsze cw od medium z rive.
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #14716 dnia: 12.09.2018, 16:45 »
Ostatnie zakupy przed Rakowcem:

A kręciołek tak przy okazji zbrojeń na jesienne boje.
Marcin

Offline rek974

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #14717 dnia: 12.09.2018, 17:13 »
Więcej paczek od Drapieżców dzisiaj dojechało do Gdyni... ;)
Jarek

Offline zgrozik

• Ekspert
  • Reputacja: 141
    • Galeria
    • Debeściaki
« Odpowiedź #14718 dnia: 12.09.2018, 19:07 »
Piękny match ;)
Piotr

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #14719 dnia: 14.09.2018, 14:35 »
Wjechał na "salony" :)
Stellka w końcu na swoim miejscu po kilku miesiącach czekania w pudełku :) - prawie dziewica :D
Dzięki Drapieżniki za tak szybkie ogarnięcie tematu i gratisa jeszcze przed sklepową premierą, o cenie nie wspomnę :-X :money: :) Myślałem że w sobotę rano pod sortownią będę na kija czekał a się okazało że już dziś u mnie wylądował :thumbup: :bravo:
Jak się wyrobię to porobię fotki i maznę conieco o kijku jak to na sucho wygląda, jak na razie jest bajka - kij pracą przypomina speedmastera ax aczkolwiek takiego blanku jeszcze nie widziałem a trochę tego chrustu już przeżuciłem w życiu :)

Adnotacja moderatora:
Obraz, który użytkownik dodał z zewnętrznego źródła, przestał się wyświetlać.

Offline Ania

• Ekspert
  • Reputacja: 223
  • Trotka Warszawa
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #14720 dnia: 14.09.2018, 14:43 »
Właśnie je oglądam i coraz większą ochotę mam żeby zainwestować, wrzuć poźniej kilka słów od siebie na temat feedera, chętnie poczytam opinię, miłego użytkowania! :bravo:
Ania

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 323
« Odpowiedź #14721 dnia: 14.09.2018, 15:16 »
3m  wziąłeś ? Wygląda to tak że tylko powiesić jako ozdobę. Film z procesem produkcyjnym tego cuda też bardzo fajny.

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #14722 dnia: 14.09.2018, 15:47 »
Wjechał na "salony" :)
Stellka w końcu na swoim miejscu po kilku miesiącach czekania w pudełku :) - prawie dziewica :D
Dzięki Drapieżniki za tak szybkie ogarnięcie tematu i gratisa jeszcze przed sklepową premierą, o cenie nie wspomnę :-X :money: :) Myślałem że w sobotę rano pod sortownią będę na kija czekał a się okazało że już dziś u mnie wylądował :thumbup: :bravo:
Jak się wyrobię to porobię fotki i maznę conieco o kijku jak to na sucho wygląda, jak na razie jest bajka - kij pracą przypomina speedmastera ax aczkolwiek takiego blanku jeszcze nie widziałem a trochę tego chrustu już przeżuciłem w życiu :)

Ale komplecik :)
Daj znac jak sie kij sprawuje i napisz proszę jaki to model Stelli, Ja mam TP podwieszonego pod jedna Super Ultegre 12ft i jestem napalony na Stellke pod drugiego kija ;)
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #14723 dnia: 14.09.2018, 16:18 »
3m  wziąłeś ? Wygląda to tak że tylko powiesić jako ozdobę. Film z procesem produkcyjnym tego cuda też bardzo fajny.

Tak, to 3 metrowa wersja - moja ulubiona długość wędek :)

Ale komplecik :)
Daj znac jak sie kij sprawuje i napisz proszę jaki to model Stelli, Ja mam TP podwieszonego pod jedna Super Ultegre 12ft i jestem napalony na Stellke pod drugiego kija ;)

Stellka to nowa generacja wypuszczona w tym roku - FJ - rozmiar 4000 model XG o zwiększonym przełożeniu i nawoju rzędu 99/101cm - różnie źródła podają.

Wydaje mi się że do 12 ft to za lekka ta stellka będzie - 255 g  chcesz podpinać pod tak długiego kija? Aventus jest dobrze wyważony - pokroju Acolyte Ultra ale i tak kij trochę leci na pysk. Chociaż niektórym to nie przeszkadza to mnie drażni i zawsze chce mieć na środku foregripa zbalansowany zestaw :P

Ewentualnie Stella rozmiar 5000 tyle że to raptem 15 gramów cięższe od 4000 no i ta już "morska" okrągła rączka ::)

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #14724 dnia: 15.09.2018, 06:26 »
U mnie wpadł taki nowy feeder do łowienia kapiszonów z dalszych odległości.
Marka u nas raczej nie znana a wędka chyba z najlepszych w swojej klasie (feedery karpiowe) i od speców w tym temacie czyli Węgrów.

PS. Jakoś od pewnego czasu mam wrażenie ze feedery robione na rynek UK są dla mnie zbyt delikatne ze względu na różnice w obstawie ich łowisk z tym co jest u nas. Dlatego tez taka decyzja.

Tomek

Offline daminek1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 34
« Odpowiedź #14725 dnia: 15.09.2018, 07:08 »
To i ja coś dorzucę z dużym opóźnieniem.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam Damian :-)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 323
« Odpowiedź #14726 dnia: 15.09.2018, 10:46 »
Marka u nas raczej nie znana a wędka chyba z najlepszych w swojej klasie (feedery karpiowe) i od speców w tym temacie czyli Węgrów.

PS. Jakoś od pewnego czasu mam wrażenie ze feedery robione na rynek UK są dla mnie zbyt delikatne ze względu na różnice w obstawie ich łowisk z tym co jest u nas. Dlatego tez taka decyzja.

Do dostania w Polsce czy bezpośrednio od głodnych brałeś ? Przejąłem ich ofertę i jest całkiem ciekawa.

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #14727 dnia: 15.09.2018, 10:52 »

Do dostania w Polsce czy bezpośrednio od głodnych brałeś ? Przejąłem ich ofertę i jest całkiem ciekawa.

Niestety tylko u nich bezpośrednio.
Tomek

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 322
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #14728 dnia: 15.09.2018, 11:05 »
Wędzisko mocne i do dalszych rzutów :thumbup: ile forintów sobie życzą ?
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 220
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #14729 dnia: 15.09.2018, 12:04 »
Ta węgierska firma ma bardzo ciekawy asortyment.Np match-ówka 420/25cw o wadze 167 gram. To mniej niż Super Ultegra 420/20. To waga Acolyte Plus 420 :D Cena jakieś 600 zł w przeliczeniu na nasze :D