Ostatnie (mam nadzieję) zakupy w tym roku

Z E-Amura Korda Tacklesafe oraz Stradic C5000XG FK

Chciałbym tutaj Panu Pawłowi serdecznie podziękować za ogarnięcie Stradica w tak mega cenie.. nie mogę napisać konkretnie ile, ale w sieci za tyle się nigdzie nie znajdzie.
Knob oczywiście będzie zmieniony bo wbrew pozorom wielkość 5000 chce zastosować do.. odległościówki (Drennan Acolyte Ultra 13ft).
Świr, no to teraz o co chodzi. Masa 320gr + 6.2:1 przełożenia które daje 105cm na obrót korbką. Symbol "C" (compact) w nazwie przed romiarem 5000 daje w rezultacie korpus z wielkości 4000 ze zwiększoną średnicą szpuli o całe 3-4mm z tego co sprawdzałem. W rezultacie średnica ma 54mm średnicy.

Masa 322 gr (trochę nie wyraźne zdjęcie wyszło..)

Tak to wyważa wszystko

(fotka po skosie wyszła, w rzeczywistości kij jest w tym miejscu wyważony)

Do tego mega pudełko z Kordy, zamiast pięciu jakiś traperów sprzed kilku lat i wiecznemu pierdolnikowi mam nadzieję że to teraz będzie ogarnięte. Najfajniejsze jest to że się do kasety 40mm wchodzi, z delikatnym oporkiem (logo kordy na górze pudełka lekko owadza)

Początkowo po zdjęciach myślałem że to typowe pudełko a tu się okazuje że materiał który jest użyty jest bardzo podobny do tego co ma guru w swoich portfelach na przypony (przypadek? korda..guru). Na prawdę solidne pudełeczko aczkolwiek ta solidność sporo waży - 421gr. Aczkolwiek mnie masa nie przeszkadza, i tak w koszu będzie cały sezon

Z Drapieżnika nowe kosze z prestona oraz torba world champion feeder bag

Kosze wszystkie gumowane, wiem że będzie ciężej w wodzie manewrować ale przynajmniej tyle pushstopów się nie będzie traciło i wymieniało tylu przyponów - przynajmniej tak było w moim wypadku

Torba na koszyki i akcesoria z większymi pudełkami niżeli w wersji monster (ta mniejsza)

Więcej fotek pod tym linkiem - nie chce tematu zaśmiecać fotkami

I tak za dużo ich wyszło
https://ibb.co/album/mcZvwF/?sort=date_desc&page=2¶ms_hidden%5Blist%5D=images¶ms_hidden%5Bfrom%5D=album¶ms_hidden%5Balbumid%5D=mcZvwFPozdrawiam