Autor Wątek: P10, S7 czy Xiaomi Mi6?  (Przeczytany 11791 razy)

Offline aikonik

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 9
Odp: P10, S7 czy Xiaomi Mi6?
« Odpowiedź #45 dnia: 12.01.2018, 21:49 »
Witam, uważam że S7 będzie jeszcze dostępny dłuższy czas, aczkolwiek sieci powoli się go wyzbywają. Co do kupna z Allegro to trzeba uważać na jedno, praktycznie wszystkie sieci blokują telefony, póki co jedynie Play tego nie robi, ale z tego co wiem to i on ma zamiar to wprowadzić, a odblokowanie takiego zablokowanego telefonu to koszt kilku stówek. Na pewno za jakiś czas będzie dostępny w sklepach GSM, także zostaje czekać aż będziesz chciał kupić. Jeżeli będziesz zainteresowany to pisz na priv to powiem co posiadam obecnie na stanie. Pamiętaj kupując z innego źródła o jednym, żeby spisać umowę i w miarę możliwości zobaczyć fv bądź paragon czy telefon wzięty na raty jeżeli tak to na dwoje babka wróżyła, bo nigdy nie masz pewności co do pochodzenia, ale w punktach GSM raczej dostaniesz pewnie gdyż każdy sprzedający ma swoje sposoby ba sprawdzenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Hawran

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 13.01.2018, 20:53 »
Kilka stówek odblokowanie, chyba przesadziłeś.
Piotr

Offline aikonik

• Użytkownik
  • **
P10, S7 czy Xiaomi Mi6?
« Odpowiedź #47 dnia: 14.01.2018, 01:30 »
Kilka stówek odblokowanie, chyba przesadziłeś.
No raczej nie, tyle kosztuje taka usługa

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 14.01.2018, 07:59 »
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale o jakich blokadach piszecie.? Przecież dawno blokad już nie ma.

Offline aikonik

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 14.01.2018, 16:33 »
Nie wiem czy dobrze rozumiem ale o jakich blokadach piszecie.? Przecież dawno blokad już nie ma.
Myślisz kolego o blokadzie simlock, a ja mówię o blokadzie operatora telefonu, który blokuje telefon jak ktoś nie płaci rachunku (wszystkie telefony kupowane te droższe są kupowane na raty) i jeżeli ktoś nie płaci to operator je blokuje, bo w umowie jest kruczek, ze dopóki ktoś nie zapłaci wszystkich rat to właścicielem telefonu jest operator.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #50 dnia: 14.01.2018, 17:55 »
Myślisz kolego o blokadzie simlock, a ja mówię o blokadzie operatora telefonu, który blokuje telefon jak ktoś nie płaci rachunku (wszystkie telefony kupowane te droższe są kupowane na raty) i jeżeli ktoś nie płaci to operator je blokuje, bo w umowie jest kruczek, ze dopóki ktoś nie zapłaci wszystkich rat to właścicielem telefonu jest operator.

Jest dokładnie tak jak piszesz. Sam tego doświadczyłem. Kupiłem telefon w komisie (S7 - nówka sztuka), który po kilku tygodniach przestał logować się do sieci. Okazało się, że został zablokowany przez operatora, bo osoba, która go kupiła, przestała płacić raty. Telefon oddałem, a kolejny kupiłem już bezpośrednio w salonie Samsunga.
Pozdrawiam,
Maciek

Offline barto691

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #51 dnia: 15.01.2018, 22:27 »
Z LG standardowa usterka i będzie się powtarzać. Póki co Samsung nie pokazał nowego modelu na 2018 i myślę że s7 będzie cały czas dostępny. Osobiście kupił bym nowy na allegro. Jest tańszy niż w saturnach itp.

S7 kupiłem za 1800 zł.  Druga opcją to możesz poczekać jak Samsung wyda najnowszy model to wtedy s7 jak i s8 zejdą z ceną

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Problem szybko powrócił. Telefon działał 5 dni i znów "złapał" niebieski ekran. Nagrzałem procesor jeszcze raz suszarką i póki co działa. Nie mając jednak pewności na jak długo ten zabieg mu pomoże ostatecznie kupiłem S7. LG idzie do syna - dorżnie go Pokemon-ami. Ja mam tylko nadzieję, że S7 posłuży mi nie gorzej niż stara S3, której żona używa do tej pory.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline Zbigniew

• Ekspert
  • Reputacja: 132
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #52 dnia: 16.01.2018, 13:33 »
Ja mam tylko nadzieję, że S7 posłuży mi nie gorzej niż stara S3, której żona używa do tej pory.

Ja po przesiadce z S3 LTE na S7 Edge jestem mega zadowolony. Wszystko uruchamia się natychmiast, jest więcej opcji personalizacji, bateria sporo dłużej trzyma, świetny aparat. Powinieneś być zadowolony.

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
« Odpowiedź #53 dnia: 16.01.2018, 13:55 »
Xiaomi Mi 7 i Xiaomi Mi 7 Plus dostaną podwójny aparat, w konfiguracji 12 MP + 20 MP. Jednostka główna ma być oparta na sensorze Sony IMX380 (1/2.3″, 1.55um), a dodatkowy teleobiektyw to znany z OnePlus 5 sensor Sony IMX350. Telefony będą napędzane przez nowego Snapdragona 845, wspartego przez 6 GB RAM. Brak informacji o wersjach z większą ilością pamięci operacyjnej.

Serwis źródłowy twierdzi, że ceny Xiaomi Mi 7 mają startować od poziomu 2699 juanów (niecałe 1500 złotych), a podstawowy wariant Xiaomi Mi 7 Plus będzie się wiązał z wydatkiem 2999 juanów (trochę ponad 1600 złotych). Oczywiście są to ceny dla Chin, które nie uwzględniają żadnych podatków. Premiera Xiaomi Mi 7 i Xiaomi Mi 7 Plus nastąpi w pierwszym kwartale 2018 roku.

+ ma mieć ładowanie indukcyjne  a to wszystko w cenie 1/2 flagowca od samsunga. Czas chyba wymienić swojego mi5 :)