Autor Wątek: Firma Matrix  (Przeczytany 37833 razy)

Online Trissot

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Firma Matrix
« Odpowiedź #105 dnia: 05.10.2016, 20:49 »
Moim zdaniem Matrix z roku na rok rośnie w siłę! Poprawiają błędy. Tworzą coraz lepszy design (przynajmniej ja to lubię :P, dla mnie to ważne).
Produktów Matrixa używam od początku tego roku. Prawie cały mój asortyment to Matrix. Jakieś 95%. Wymieniłem już praktycznie wszystko. Polecam każdemu. Nie zawiódł mnie ani razu. Zaczynając od kosza kończąc na kołowrotkach... Jedynym słabym punktem jak dla mnie to jeszcze podajniki do metody. Oby dopracowali jak najszybciej!
Co masz na myśli pisząc o podajnikach?

Wysłane z mojego I213 przy użyciu Tapatalka

Zwróć uwagę na nity. Delikatnie wystają, na których przeciera się żyłka. Otwór do szybko złączki nie jest idealnie gładki na krawędziach. To samo - przeciera żyłkę. Połączenie ołowiu z plastikiem nie jest najlepiej wykonane. Po dobrej "tyrce" potrafi się rozejść.

Zaś klasyczne koszyki bez żeberka, tylko płytka woda. To samo praktycznie co banjo prestona.
Akurat tych nie używałem, natomiast posiadam wersje z amortyzatorem i największym mankamentem według mnie jest oczko do montażu przyponu. Poradziłem sobie jednak z tym zakładając agrafkę. Jutro postaram się obejrzeć nity w moich podajnikach.

Offline AdamTym

• Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 05.10.2016, 20:56 »
Moim zdaniem Matrix z roku na rok rośnie w siłę! Poprawiają błędy. Tworzą coraz lepszy design (przynajmniej ja to lubię :P, dla mnie to ważne).
Produktów Matrixa używam od początku tego roku. Prawie cały mój asortyment to Matrix. Jakieś 95%. Wymieniłem już praktycznie wszystko. Polecam każdemu. Nie zawiódł mnie ani razu. Zaczynając od kosza kończąc na kołowrotkach... Jedynym słabym punktem jak dla mnie to jeszcze podajniki do metody. Oby dopracowali jak najszybciej!
Co masz na myśli pisząc o podajnikach?

Zwróć uwagę na nity. Delikatnie wystają, na których przeciera się żyłka. Otwór do szybko złączki nie jest idealnie gładki na krawędziach. To samo - przeciera żyłkę. Połączenie ołowiu z plastikiem nie jest najlepiej wykonane. Po dobrej "tyrce" potrafi się rozejść.

Zaś klasyczne koszyki bez żeberka, tylko płytka woda. To samo praktycznie co banjo prestona.
Akurat tych nie używałem, natomiast posiadam wersje z amortyzatorem i największym mankamentem według mnie jest oczko do montażu przyponu. Poradziłem sobie jednak z tym zakładając agrafkę. Jutro postaram się obejrzeć nity w moich podajnikach.

Nie używasz quick change beads?
http://polandfishing.pl/glowna/574-quick-change-beads-drennan-.html

http://polandfishing.pl/laczniki-gumki-stopery-/297-lacznik-matrix-rubber-quick-bead.html
Adam

Online Trissot

« Odpowiedź #107 dnia: 05.10.2016, 21:01 »
Nie używam ich, ponieważ mam takie podajniki >http://www.m6tackle.com/fox-matrix-evolution-elasticated-method-feeder-30g-p-4478.html

Offline AdamTym

• Reputacja: 32
« Odpowiedź #108 dnia: 05.10.2016, 21:04 »
Nie używam ich ponieważ mam takie podajniki.  http://www.m6tackle.com/fox-matrix-evolution-elasticated-method-feeder-30g-p-4478.html

Przepraszam, nie zakumałem do końca :)
Ja przypon zakładam, w przypadku gumy, na kółeczko bezpośrednio....
Spisuje się o wiele lepiej.
Adam

Online Trissot

« Odpowiedź #109 dnia: 05.10.2016, 21:25 »
Nie używam ich zbyt często,  ale gdy już nadchodzi ich czas to strasznie irytuje mnie przekładanie przyponu przez to małe oczko i dlatego założyłem agrafki ot taki pomysł prosto z nad wody :-)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #110 dnia: 05.10.2016, 22:18 »
Podajnik Evolution Power Grip Method Feeders jest lepiej dopracowany jeśli chodzi o nabijanie zanętami i do głębszych łowisk. Nity niby jeszcze są na zewnątrz, ale o wiele lepiej dolane i wykończone niż w poprzednich modelach, teraz używam go bardzo często.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #111 dnia: 05.10.2016, 23:13 »
Fox wypuścił na rynek markę Matrix i w mojej ocenie jeśli cena będzie zbliżona do Mavera czy Sensasa, a pewnie na to się zapowiada, mimo stworzenia czegoś podobnego małe szanse na spektakularną sprzedaż. Maver, Sensas nie wspominając o Rive są rozpoznawalne na rynku i mają się bardzo dobrze. Matrix z tego co widzę (zdjęcia) niczym nie zaskoczył, a marka sama w sobie w wędkarstwie wyczynowym jest jeszcze mało rozpoznawalna.
Jeśli masz sprawdzony produkt, przetestowany przez tysiące wędkarzy, to kupisz ponownie ten sam produkt czy nowy nikomu nie znany? Po prostu uważam, że ceną mogli by zachęcić do kupna nowej marki.

Dziękuję za wyjaśnienie. Teraz rozumiem ;)

Od pewnego czasu mam dylemat, bo nie wiem, czy wybrać trzeci kij od Drennana, czy popełnić skok w bok do Matrixa. Niestety, nie mam możliwości pomacania, jak zbereźnie by to nie brzmiało. Podoba mi się kij o szumnej nazwie Horizon S Class Feeder 3,60 m / 60 g. Szukam czegoś do klasycznego koszyczka, więc się uważnie rozglądam.

Moim zdaniem to tylko kwestia czasu, gdy te kije będą popularne. Konkurencja między producentami jest wskazana, tego sobie życzmy, bo skorzystamy na tym.
Było być z ziomami na Rybomanii w Pyrlandii, jak nam Paweł dawał "pomacac" :D wędziska Matrixa. Nie miał byś teraz Jacęty tego dylematu.
Arek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #112 dnia: 05.10.2016, 23:18 »
Jeśli Paweł obieca, że ugości nas (kawa, ciastka, kanapki itp.) oraz obdaruje drobnymi gadżetami (kosze, kije, kołowrotki), to stawiam się w Poznaniu pierwszy :)
Jacek

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #113 dnia: 05.10.2016, 23:22 »
Jeśli Paweł obieca, że ugości nas (kawa, ciastka, kanapki itp.) oraz obdaruje drobnymi gadżetami (kosze, kije, kołowrotki), to stawiam się w Poznaniu pierwszy :)
Kawę i ciacho to sam Tobie postawię, jak wpadniesz. Nawet "MIneralną" ;) No i wodę gazowaną na kaca. Co do reszty? Hmmm, nie sądzę, by Matrix był aż tak wylewny, pomimo szczerego serca Pawła ;) 
Arek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #114 dnia: 05.10.2016, 23:28 »
Paweł jest spoko. Myślę, że z ugoszczeniem nie będzie problemu :) A i fajkę pokoju będzie można razem spalić ;)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #115 dnia: 05.10.2016, 23:33 »
Mateuszu, wybacz, ale fajkę to ja mogę sobie wypalić, nie wychodząc ze swojego wigwamu. Nie po to będę dymał do Poznania.

Arku, zabieram grill.
Jacek

Online Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #116 dnia: 05.10.2016, 23:40 »
-"Zastanówmy się też, kto wyznaczać będzie trendy w polskim feederze? :D Raczej nie będzie to Górek lub Adam Niemiec... "
Może Luk Ty lub  Ja ;D :P
A tak poważnie to raczej wszystkim wiadomo, że Anglicy nie lubią Francuzów i odwrotnie. Jak maja do wyboru swoja markę, to kupią raczej swoją. Firmy w UK rozwijają się i to bardzo dobrze dla wędkarzy jest większa konkurencja i szybszy rozwój.
Tylko czy Fox nadal będzie UK? Była już propozycja przejęcia przez Zebco, ale chyba póki co nie wyszło. Pewnie znajdzie się ktoś, kto kupi firmę, a wtedy kto wie co będzie.

Jean, Anglicy lubią Francuzów, ale teraz to oni przejmują pałeczkę. Kilka lat temu Sensas był bardzo mocny, ale teraz Angole w zanętach i przynętach rządzą (w UK). Tyczki sa jeszcze robione we Francji i we Włoszech, ale i tak są 'angielskie' (Preston robi we Francji swoje). Jeżeli chodzi o spławiki to taki Drennan wprowadził ich tyle, tak samo Preston czy Matrix, że znowu te z kontynentu się mało liczą. A firmy karpiowe? Nie czarujmy się kto wyznacza trendy. Korda, Fox, ESP,  i kilkanaście innych firm z Wysp. Dlatego jeżeli chodzi o wylęgarnię pomysłów, to będzie nią raczej UK. Mam wrażenie, że kontynent traci, i to sporo... I nieważne jest, że Amerykanie kupują jakieś firmy (grupę Preston na przykład) - nie mogą 'zabić' ich serca, bo to jest wyznacznikiem ich wartości. A to serce to ludzie pracujący, kombinujący nowe rzeczy...
Dlatego takie firmy jak Matrix powinny być mocniejsze z roku na rok, i w feederze będą miały o wiele więcej do powiedzenia niż Sensas czy tez firmy włoskie lub francuskie. Wystarczy zobaczyć czego używamy do feederowania, od wędek po części zestawów. Ostatnie wynalazki? Jakoś nie widzę tutaj niczego z Francji :)

Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #117 dnia: 05.10.2016, 23:45 »
Mateuszu, wybacz, ale fajkę to ja mogę sobie wypalić, nie wychodząc ze swojego wigwamu. Nie po to będę dymał do Poznania.

Arku, zabieram grill.
Ok. Ja wezmę kuchenkę gazową, jak byśmy jakimś dziwnym zbiegiem, po burzliwej dyskusji, na noc węgla nie ukryli i by zamókł. Choć chińska zupka na ciepło z rana pod Halą Targów. I na popęd herbatka po lubusku, bo do zwiedzania wiele :D 
Arek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #118 dnia: 05.10.2016, 23:50 »
Dobra :)
Kiedy to dokładnie będzie?
Jacek

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #119 dnia: 05.10.2016, 23:53 »
 Panowie, zapraszam Was jak i do Poznania, tak i do Sosnowca, będę na obu :) NOWOŚCI Matrixa też będą do "pomacania" :)