Ja dodam tylko jedno. Warto zakup kosza zaplanować też pod względem korzystania z szuflad i komory głównej. Większość koszy powstaje pod zawody spławikowe. Tutaj łowienie wygląda w ten sposób, że na dzień dobry szykuje się zestawy, i rzadko kiedy coś się zmienia w trakcie łowienia. Przy feederze jednak mamy o wiele więcej opcji, różne podajniki, przypony itd. Samo przechowywanie przyponów jest bardzo ważne. Taki piórnik z Guru jest w kolorze czarnym, i przechowywanie go na słońcu, znacznie skraca życie elementom przyponu - zwłaszcza gumkom. Dlatego warto pokombinować, czy kosze z szufladami nie będą lepsze od tych z wąskimi przedziałami na 'drabinki'. Bo jeżeli podczas łowienia musimy na stolikach umieścić sporo rzeczy, to jest kłopot. Sama ilośc różnego rodzaju podajników może stanowić sporą 'objętość'.
Oczywiście kosz do samej Metody nie musi być spory i mieć szuflady, pytanie tylko czy nie posłuży w przyszłości do czegoś więcej. Ja bym naprawdę rozpatrywał opcje koszy z dużą ilością miejsca, tak aby na nich siedzieć i mieć wszystko pod ręką, bez dodatkowych toreb. Można wtedy wiele rzeczy upchać właśnie w koszu - jak podajniki, ciężarki, przypony, i tak dalej. Wiele opcji teraz to golasy, z piękną rama i nogami, ale z małą ilością miejsca.
Oto kosz Prestona Absolute, za ponad 600 funtów. Lżejszy i stabilniejszy ale właśnie - gdzie wszystko pomieścić? Trzeba mieć dodatkowa torbę na sprzęt, trudniej się zabrać na stanowisko:

A to kosz Onbox, starszego typu, za 400 funtów z akcesoriami. Ma on znacznie więcej miejsca, można do niego zapakować naprawdę dużo, i korzystać ze sporych przestrzeni jaką dają szuflady:

Tak więc ten drugi kosz to spore ułatwienie - bo wiele rzeczy można transportować w koszu i z nich korzystać bez wstawania podczas z sesji. Absolute w moim przypadku, łowienia z gruntu i spławikiem, jest niefunkcjonalny. Kosz Onbox zaś to swoisty magazyn. Im więcej rzeczy mam w środku, tym mniej na stolikach, a zatem łatwiej o dobrą organizację.
Oczywiście Preston to tylko przykład. Bardziej chodzi mi o pojemność kosza i jego funkcjonalność tutaj