Autor Wątek: Sprzęt Marki Caperlan  (Przeczytany 3843 razy)

Offline Jungen

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
Sprzęt Marki Caperlan
« dnia: 29.12.2017, 11:49 »
Witam wszystkich! Jakiś czas temu plątając się w Decathlonie odkryłem sprzęt wędkarski marki Caperlan jakość wykonania poszczególnych akcesoriów jest według mnie zadziwiająca jak na takie niskie ceny, jeżeli ktoś miał z nim styczność niech w komentarzach przedstawi swoją opinie bądź relację. Pozdrawiam! :thumbup: :)
Dominik

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Sprzęt Marki Caperlan
« Odpowiedź #1 dnia: 29.12.2017, 11:55 »
Posiadam feeder arm caperlana. Jakość wykonania, cena, zastosowane rozwiązania konstrukcyjne, materiały, malowanie to plusy tego wyrobu.
Wad nie dostrzegłem.
Używam przy dwóch feederach 3,6m i 3,9m i ramię podpiera je bardzo pewnie.
Posiadam również uchwyt do mocowania parasola do fotela i również jestem zadowolony.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2 dnia: 29.12.2017, 11:58 »
Caperlan to marka, gdzie są rzeczy różne, różniste :) Trzeba szukać, warto! Ja kupiłem ostatnio cieżarki karpiowe, idealne na rzekę, o wadze 140 gramów. Były o połowę tańsze od odpowiedników z uznanych firm karpiowych. Mają fajne pudełka, pojemniki. Jest też sporo sprzętu z poprzedniej epoki. O dziwo ja trafiłem na posprzątane i poukładane stoisko wędkarskie (Decathlon Nottingham), więc mogłem sobie pooglądać, jednak wizyta w polskich sklepach przyprawia o palpitację serca :)

Ogólnie jednak część ich rzeczy to dobra okazja cenowa, z drugiej drożyzna, z jednej dobre wykonanie i jakość, z drugiej baranina. Najlepiej wszystko obejrzeć i zakup ewentualny przemyśleć. Nie nastawiałbym się tam nigdy na wielkie zakupy, ale na łowienie jakies okazji.
Lucjan

Offline Jungen

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 29.12.2017, 12:08 »
Każdy ma podzielne zdania widzę :) Zależy kto ile łowi i jak łowi, osobiście kupiłem tam na testy Feeder z kołowrotkiem za 110zł... kołowrotek od razu odstawiłem na półkę heh, ale wędka będzie mi służyć już pierwszy rok, jestem jeszcze młody i pewnie mało sprzętu widziałem i łowiłem markowymi kijami, lecz ten na prawdę godny uwagi jak na taką cenę nie mam się do czego przyczepić :)
Dominik

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
« Odpowiedź #4 dnia: 29.12.2017, 13:35 »
Tej firmy mam parasol:
https://www.decathlon.pl/parasol-wdkarski-xl-id_8240242.html

Mocowanie które kupiłem w tym samum zamówieniu:
https://www.decathlon.pl/mocowanie-parasola-id_8301921.html

i powiem tak:
mocowanie odpuść, bo za delikatne
parasol ok, choć nie ma osłony termicznej, czy tam uv i możesz się zdziwić jak siedząc pod nim w słoneczny dzień, a wrócisz do domu opalony 8)
deszcze niespokojne wytrzymuje rewelacyjnie, w upał daje cień, choć i tak się pod nim opalisz :P

Planuję jeszcze kupić wózek:
https://www.decathlon.pl/trolley-tube-kwadratowy-id_2396180.html

zobaczymy co z tego wyjdzie.
Paweł.

Offline Dario1906

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #5 dnia: 21.05.2022, 18:14 »

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #6 dnia: 21.05.2022, 18:24 »
Jest dokładnie tak jak pisze Luk. Trzeba kupować sprzęt z głową nie tylko w Decatlonie. No chyba że posiadanie niemarkowego sprzętu (nawet jeśli chodzi o wędkarską "galanterię") jest dla kogoś niezmywalną ujmą na honorze - co akurat mnie odrobinę śmieszy ale kto bogatemu zabroni ;)
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline Dario1906

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21.05.2022, 18:31 »
Jest dokładnie tak jak pisze Luk. Trzeba kupować sprzęt z głową nie tylko w Decatlonie. No chyba że posiadanie niemarkowego sprzętu (nawet jeśli chodzi o wędkarską "galanterię") jest dla kogoś niezmywalną ujmą na honorze - co akurat mnie odrobinę śmieszy ale kto bogatemu zabroni ;)

Markowe czy nie markowe mało ważne, chodzi żeby było dobre, sprawdzone moze akurat ktoś ma moze sie cos na ten temat wypowiedziec i tyle. :D :D

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
« Odpowiedź #8 dnia: 21.05.2022, 18:51 »
Kolega ma siedzisko z caperlana i jest zadowolony. Dobrze wykonane i w fajnych pieniądzach.
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Offline Brzanoholik Sandomierski

• Ekspert
  • Reputacja: 197
« Odpowiedź #9 dnia: 21.05.2022, 18:52 »
Markowe czy nie markowe mało ważne, chodzi żeby było dobre, sprawdzone moze akurat ktoś ma moze sie cos na ten temat wypowiedziec i tyle. :D :D

Kupowałem w Decatlonie lata temu głównie różne drobiazgi (haczyki etc.), kupiłem też porządną (jak dla mnie) kurtkę jesienno-zimową w celach "wędkarskich". Przestałem kupować tylko i wyłącznie dlatego że zmieniłem miejsce zamieszkania i nie jest mi po drodze.
I need a Barbel !!!
I'm holding out for a barbel 'till the end of the night.
She's gotta be strong and she's gotta be fast
and she's gotta be fresh from the fight.

Offline Dario1906

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 21.05.2022, 19:29 »
Ja mam wręcz odwrotnie. Pozdrawiam

Offline Medunamun

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 62
  • Feeder Klub Mazowsze
« Odpowiedź #11 dnia: 21.05.2022, 21:09 »
Użytkuję z Caperlana krzesło feederowe, rod poda, parasol i stoliczek karpiowy. Nie mam zastrzeżeń do tych rzeczy. Plus używam dwóch par obuwia ze sklepu ma D. (nie mylić z Drapieżnikiem ;)) do celów rekreacyjnowędkarskich i zimowy "myśliwski" kombinezon. Dają radę. Wiadomo, że nie wszystko będzie OP ale można znaleźć spoko rzeczy, trzeba tylko podejść na chłodno :beer:
Pozdrawiam :)

Konrad, Feeder Klub Mazowsze

PB: karp 9,07 kg, Łowisko Kamień

Offline Qasz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 99
  • Improvises, adapts and angling
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #12 dnia: 23.05.2022, 20:40 »
Używam Caperlanowskiej wędk Sensitiv-1 3,00m, bardzo sobie chwalę, gnie się po dolnik, jeszcze nie pękła od 2 sezonów (raz targałem na drenanowskim przyponie 0,23 rybę z krzaków, ryba oczywiście stracona, ale myślałem że będę musiał odciąć żyłke główną (0,26) bo nie mogłem inaczej i wędka gięła się po sam chwyt, ale jest cała a przypon w końcu strzelił). Dokupiłem do niej najdelikatniejszą szczytówkę i widać na niej płoteczki jak złoto. Bardzo zadowalająca wędka.
Te proste stołeczki z Caperlana też sa super, jeśli mnie utrzymuje od chyba 4-5 lat to wybaczcie, ale utrzyma i słonia :P
Ostatnio Caperlan ma dość drogo, ale znajda się i u nich rzeczy tańsze warte uwagi. Fajnie że w sklepach mają robaki.
Nosferatu z koncentratu