Autor Wątek: I Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2015  (Przeczytany 100022 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 936
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: I Spotkanie/zlot forumowiczów Spławik i Grunt - 2015
« Odpowiedź #210 dnia: 29.03.2015, 23:00 »
To moze czestochowskie lub ludzkie to srodek
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #211 dnia: 29.03.2015, 23:03 »
To moze czestochowskie lub ludzkie to srodek

Jak ostatnio patrzyłem na mapę, to Częstochowa mi cały czas na Śląsku zostaje :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #212 dnia: 29.03.2015, 23:41 »
Nie rozumiem - ja stary rep a tu same młode chłopaki a mają problem by przejechać autem głupie 500km. Co jest kurna z Wami ? Jak wytypują lowisko które Bigdom widzi przez okno z domu to też pojadę - ostatecznie trochę tych autostrad już mamy no nie ?
Jedna opcja będzie najbardziej sprawiedliwa - Balaton :P
Pozdrawiam - Gienek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #213 dnia: 29.03.2015, 23:44 »
No jasne że damy radę! :D Ja mam problem jadąc na Warszawę z Opola - same wolne drogi i ograniczenia. Najgorsza jest jazda samemu samochodem z kierownica po prawej stronie, kłopoty z wyprzedzaniem...
No ale może juz cos pobudowali?
Lucjan

Offline Petrosbike

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #214 dnia: 29.03.2015, 23:50 »
Pamiętajcie moi drodzy ze niektórzy renciści i emeryci oraz niezabogaci tez by chcieli sie spotkać a 600km to nie tylko odległość - to także i przede wszystkim bardzo znaczny koszt benzyny. To nie Europa a Polska jeszcze. Tu się zarabia złotówki a ceny w euro. Do końca nie wiem jakie sa w końcu plany ale wody PZW odpadaja bo nie damy rady powykupować zezwoleń jak każdy z innego okregu bedzie. Pozostaje tzw "komercja" tylko dobrze wybrac. Noclegi to teraz najmniejszy problem bo agroturystyka jest dobrze rozwinięta i nocleg zaczyna się od 20 zł /noc/osoba. Chodzi o ładny i atrakcyjny rybnie zbiornik.
Ja niestety na komercje nie chadzam więc dajcie koledzy propozycje cos łądnego, dobrego, rybnego w centralnej Polsce.

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #215 dnia: 30.03.2015, 00:01 »
Z centralną Polską jest o tyle problem że wody tam mało
Jeśli ktos moze coś polecić to piszcie koledzy
Swoją propozycję oparłem na tym że latwo dojechać autostradami i szybkimi drogami z każdej strony Polski
Jeśli zlot odbędzie się gdzieś dalej od śląska to chętnie zabiorę jakiegoś jednego kolegę z jego manelami, wiecej nie mogę bo  mam tylko Polówkę. Kogos kto ma problem z kasą na benzynę czy nie lubi jeżdzić lub nie ma czym
Pozdrawiam - Gienek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #216 dnia: 30.03.2015, 03:05 »
To co podalem to tam lowienie ryb jest w cenniku. 3 dni za 25zl  plus jakies noclegi. No coz zobaczymy jak to wyjdzie. Moze ktos z okilic Radomia lub Lodzi cos wskaze? Wydaje mi sie ze najlepiej to wlasnie byloby cos takiego z agro + lowienie taka ala komercja dla gosci osrodka bo na wodach pzw to odpada mysle. Ciezko byloby wykupic pozwolenia wszystkim. No i chcialbym zabrac tez swoja piesunie na wyprawe :D

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #217 dnia: 30.03.2015, 07:03 »
Nie rozumiem - ja stary rep a tu same młode chłopaki a mają problem by przejechać autem głupie 500km. Co jest kurna z Wami ? Jak wytypują lowisko które Bigdom widzi przez okno z domu to też pojadę - ostatecznie trochę tych autostrad już mamy no nie ?
Jedna opcja będzie najbardziej sprawiedliwa - Balaton :P

No spójrz na to inaczej Gienku. Stare "repy" nie mają małych dzieci, którymi muszą się zająć. Dla mnie wyjazd na Śląsk, to zostawienie żony z małym dzieckiem na trzy-cztery dni. Nie chodzi o koszty i wygody, bo studia kończyłem w Krakowie, więc jeszcze pamiętam jak regularnie jeździ się na drugi koniec Polski :)
Dominik

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #218 dnia: 30.03.2015, 07:04 »
Druid tu nie chodzi o to,że np ja młody nie dam rady przejechać 500 czy 800 km autem,jestem osobą,która jeszcze się uczy więc chodzi tutaj tylko i wyłącznie o pieniądze na benzynę :) jeśli jaco się nie wykruszy to wyjdzie nam taniej i wtedy pojadę raczej na 100,ale gdybym miał sam zapłacic za paliwo na 800 km to niestety jes To dla mnie niewykonalne lub ciezkie do zrealizowania,do tego dojdzie jeszcze opłata za wędkowanie,jedzenie i nocleg ;)
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 936
    • Galeria
« Odpowiedź #219 dnia: 30.03.2015, 08:08 »
Ja może zaproponuje coś innego
Najpierw może by podliczył w końcu ilu jest chętnych i skąd potem wspólnie można by podjąć gdzie ma odbyć się impreza na podstawie ilości chętnych jeżeli będzie większość z centralnej Polski to w centralnej jeśli większość z innego regionu Polski to w innym miejscu "cały czas mówię większość sory ale moim zdaniem jeżeli będzie 15-20 chłopa z centralnej a jeden dwóch z innego miejsca to mniejszość powinna dopasować się do większości
Wpierw jednak podsumujmy się bo w temacie jest młyn żadnych esencji a może chętnych konkretnych jest koło 10 chłopa
Lucjan co do drogi wawa-opole nie wiem kiedy byłeś ale s8 machnęli i leci się jak po sznurku z wawy do Wrocka wpierw a2 potem trochę syfu koło łodzi najlepiej to rano łyknąć na mniejsze korki potem s8
Maciek

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #220 dnia: 30.03.2015, 08:17 »
Ja może zaproponuje coś innego
Najpierw może by podliczył w końcu ilu jest chętnych i skąd potem wspólnie można by podjąć gdzie ma odbyć się impreza na podstawie ilości chętnych jeżeli będzie większość z centralnej Polski to w centralnej jeśli większość z innego regionu Polski to w innym miejscu "cały czas mówię większość sory ale moim zdaniem jeżeli będzie 15-20 chłopa z centralnej a jeden dwóch z innego miejsca to mniejszość powinna dopasować się do większości
Wpierw jednak podsumujmy się bo w temacie jest młyn żadnych esencji a może chętnych konkretnych jest koło 10 chłopa
Lucjan co do drogi wawa-opole nie wiem kiedy byłeś ale s8 machnęli i leci się jak po sznurku z wawy do Wrocka wpierw a2 potem trochę syfu koło łodzi najlepiej to rano łyknąć na mniejsze korki potem s8

Masz rację Maćku. Dlatego do tej pory nie zabierałem głosu, skoro forumowa brać optowała za Kaczymi Dołami. Albo dostosowujemy się do większości, albo jednogłośnie decyzję podejmuje Luk, jako organizator.
Ja ze swojej strony mogę dodać, że ta miejscówka przedstawiona przez Łukasza jest strasznie ciekawa. Jest to prywatne jeziorko ośrodka, żadna tam komercja. Mamy więc ciekawe połączenie. Naturalny zbiornik, otoczony lasem, pomosty, łódki, bardzo przystępne ceny (ja i tak z największą chęcią skorzystałbym z namiotu), bez komercyjnej, sztucznej brzydoty. Dojazd też jest jak najbardziej dobry. A1/S8 do Włocławka, a potem to już z górki.

No, zawsze można jeszcze tak :D :

Dominik

Online zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #221 dnia: 30.03.2015, 09:09 »
Ale dołożyłeś tym fragmentem filmu. Aż przyjemnie wchodzi się w nowy tydzień. A co do spotkania, to zacznijmy działać. Proponuje kontynuować listę i wyznaczyć miejsce. Zgadzam się z tym, że większość zdecyduje, gdzie się spotkamy.
Zbyszek

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: 30.03.2015, 10:07 »
Panowie buduję stronę naszego stowarzyszenia jezioro Czarne pomiędzy Skokami a Rogoźnem, po świętach powinna wystartować www.czarne.info.

Jeśli nie te Kacze Doły to gdzie?

Tutaj link na dane http://rogozno.pl/pl/stowarzyszenie-jezioro-czarne.html

Tam jest bardzo dużo ryb, zbiornik 21ha, woda czysta jak łza, plaża woda w środku lasu, dużo pomostów. Aby pozwolić na taki zjazd musiałbym mieć pewność, że do niego dojdzie oraz pozwolenia od zarządu i Prezesa - jest to do załatwienia moim zdaniem :)

Online zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #223 dnia: 30.03.2015, 10:14 »
Dobre miejsce :thumbup:
Zbyszek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #224 dnia: 30.03.2015, 10:18 »
No to aby nie zakładać nowego wątku - szybko zróbmy listę, niech każdy się wpisze, jak również miejsce zamieszkania. Pomysł z miejscowością Rogoźno jest dbry, bo nie daleko jest autostrada, też jest to prawie środek Polski. Ja się dostosuję...

1. Luk - Opole
Lucjan