Autor Wątek: I Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2015  (Przeczytany 100040 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: I Spotkanie/zlot forumowiczów Spławik i Grunt - 2015
« Odpowiedź #375 dnia: 31.05.2015, 23:20 »
Witajcie Panowie po zlotowo ! Świetna relacja i wręcz jestem dumny z tak udanej imprezy jako członek tego portalu! Niezmiernie żałuję że mnie tam nie było! Wspaniałe zdjęcia i opisy! Gospodarze to widać wyjątkowo ogarnięta i profesjonalnie zaangażowani  ludzie poświęcający swój prywatny czas! Kurde !! Co mogę dodać ? Cieszę się razem z wami z udanego wyjazdu!  A reasumując? S&G wyznaczyło standady jako społeczność a nie regulamin ! Ludzie na poziomie i niezmiernie towarzyscy!  Oby tak zostało!!
Arek

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #376 dnia: 01.06.2015, 00:04 »
Po tym co czytam wielki żal mnie ogarnia że nie pojechałem :(
Potwierdza się to że nasze forum jest wyjątkowe - dzięki Wam wszystkim ! :bravo:
Mam nadzieję że za rok uda mi się pojechać i nic już w tym nie przeszkodzi
Pozdrawiam - Gienek

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #377 dnia: 01.06.2015, 00:51 »
Bardzo mnie cieszy, że wszyscy są zadowoleni :) Pogoda... zawsze mogła być gorsza. Mogło lać cały czas. Tak więc nie ma co narzekać.
Mimo że mnie tam nie było, to również chciałbym wyrazić słowa wdzięczności i uznania dla Darka i jego kolegów z zarządu za tak dobrą organizację I Zlotu SiG.

My z Gienkiem planowaliśmy wzbogacić zlot o pewne prezentacje i pogadanki na temat technik łowienia - nie udało się z powodu mojej infekcji, z której jeszcze nie wyszedłem, choć jest już znacznie lepiej.
Pozostaje nam wierzyć, że kolejne spotkanie będzie równie udane i będziemy mogli w nim uczestniczyć w jeszcze szerszym gronie.
Tego typu spotkania są z pewnością bardzo cenne. Pozwalają bowiem nie tylko spędzić miło czas w pięknym miejscu, ale poznać się nawzajem, zawrzeć nowe przyjaźnie z wędkarzami, którym zależy na jak najlepszej kondycji polskich wód.

Wypocznijcie po podróży i czekamy na dalsze relacje!
Pozdrawiam
Mateusz

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #378 dnia: 01.06.2015, 06:49 »
Panowie, ja dodam kilka słów dla tych, co mają jakiekolwiek obawy, czy warto brać udział w takich zlotach, czy potrafię, co inni powiedzą... Jako, osoba, która ma sporo sprzętu i zero talentu (jak to mawiał Ostap - twórca pierwszej łódki forum SiG - jeśli się nie mylę to nazwał ją Maciek, choć głowy za to nie dam), powiadam Wam niczego się nie obawiajcie, bo chłopaki są jak Matka Teresa z Kalkuty, pomogą, podpowiedzą, zapytają.
Luk czy ten karaś, którego złowiłeś, to nie był przypadkiem złoty, który wcale nie jest taki pospolity ???

Robert

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #379 dnia: 01.06.2015, 08:01 »
Fajne relacje i fajne zdjęcia. Gratuluję udanego zlotu :bravo:
;)

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #380 dnia: 01.06.2015, 09:38 »
Super, super naprawdę. Gratulacje dla Grendzia za zorganizowanie zlotu. Gratulacje dla Luka za zorganizowanie ludzi na zlot, gratulacje dla tych, którzy się zlecieli i połowili w takim pięknym miejscu.
A ja, jak dupa zostałem w domu :(
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #381 dnia: 01.06.2015, 10:07 »
fajnie, że wrzuciliście zdjęcia - fajnie sobie przypomnieć jak było ekstra mimo zimnicha i braku współpracy rybek :)

.. Podejrzewam jakiś specjalny miks zanętowy lub megatajną przynętę... ;D

haha :]
mój "super tajny miks" magnetic bream (2 obj) + gp lake (5 obj) + ćwiartka pinki + 150g peletu 2mm (wszystko niedomoczone) łapałem koszykami typu open wire cage - na 3.5m głębokości (ha profanacja) tak by prawie wszystko koszyk oddał przed opadnięciem na dno (skrętnica)

"ultra tajna przynęta" : białe + ziarnko ryżu preparowanego (by delikatnie położyć na tym przeklętym dywanie zielska)

Pozdrawiam
Olo

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #382 dnia: 01.06.2015, 10:12 »
Hej.

Przepraszam, że wczoraj się nie odezwałem, ale nie miałem siły odpalić kompa, a z tel. nie chciałem pisać.

To że impreza się udała, to głównie zasługa Was wszystkich, ja czułem się na niej coś w stylu jakby nad wodę przyjechali wszyscy moi koledzy z dzieciństwa z którymi bawiłem się w piaskownicy, a później połączyła Nas wspólna pasja wędkarstwo. No i spotkaliśmy się po latach aby odświeżyć znajomość...

Ostap ukradł mi charakterystykę poszczególnych osób więc nie będę się powtarzał, odebrałem Was wszystkich podobnie. Łukasz Twoje podejście do wędkarstwa i pełen luz nad wodą - szacun :)

Co do samej organizacji: dziękuje bardzo za pochwały, moja rola skończyła się na usmażeniu kilku kiełbasek i tyle, reszta wyszła sama.

Alphaomega - szczególne podziękowania dla Ciebie, zrobiłeś przy tej imprezie nie mniej niż ja i nie wierzcie mu w jego skromność, bo to taka zasłona dymna jak trunek który smakuję jakbyście pili jakąś nieziemską słodycz 10%, a miała grubo ponad 50% :)

Pan Roman - człowiek orkiestra, jeśli będzie miał tylko ochotę zabieram Go musowo na następną imprezę gdziekolwiek ona będzie.

Luk - mimo, że powinien dostać Oskara za swoje filmy, to na żywo jeszcze lepszy facet, pełen profesjonalizm, ogromna wiedza, doświadczenie i chęć poznawania nowych przygód nad wodą, mam prośbę do Ciebie, nie przestawaj nigdy dzielić się z Nami swoimi nowinkami na temat wędkarstwa, Twoje nowatorskie podejście do Naszej wspólnej pasji jest bezcenne.

Zbyszek - człowiek Yeti - wszędzie był, wszędzie go było mało, nikt go nie widział a wszyscy pamiętają - gdyby mój syn miał takiego wychowawcę jako pedagoga to spałbym spokojnie i nie stresowałbym się o jego przyszłość :)

Pozostali uczestnicy, dziękuje Wam bardzo za przybycie, żałuję tylko, że z każdym z Was nie miałem sposobności spędzić więcej czasu aby lepiej poznać, ale jestem przekonany, że za rok wszyscy gdzieś się spotkamy, może być też  to oczywiście jezioro Czarne.

To że atmosfera była nieziemska, to fakt, że mamy oficjalne zaproszenie od zarządu aby takie spotkanie robić cyklicznie u Nas nad wodą jeśli tylko będzie na taka ochota społeczności Spławik i Grunt.

We mnie już rodzi się pomysł na kolejną imprezę w następnym roku, ale zdradzę szczegóły jak zrobimy głosowanie co i jak gdzie w następnym roku.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #383 dnia: 01.06.2015, 10:35 »
Mimo,że nie upłynęła jeszcze doba od wyjazdu,ja już tęsknię.
Nie będę się podejmował opisu i charakterystyki poszczególnych osób,bo koledzy wyżej to uczynili doskonale. Jednak muszę wspomnieć o Tymku (o ile dobrze pamiętam) synu Gilali. Chłopak lat 11,a siedział z nami do późna wieczorem,by z samego rana ponownie zawitać nad wodą. Spał w namiocie,a noc była strasznie zimna. Pełen szaczun. Super chłopak i Super Tata.
Korzystając z okazji chciałbym jemu i wszystkim dzieciom szczególnie wędkarzy,złożyć serdeczne życzenia Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Dziecka.
Dziękuję wszystkim

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #384 dnia: 01.06.2015, 10:46 »
Jak ja Wam zazdroszę :-[
Paweł.

Offline maniek

• Ekspert
  • Reputacja: 56
« Odpowiedź #385 dnia: 01.06.2015, 10:50 »
mam nadzieje że w następnym roku też będzie zlot i, że już za niedługo bedzie można ustalić datę i miejsce zlotu,żeby wszyscy mogli sie dopasować nawet Ci co mieszkaja za granica ;)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #386 dnia: 01.06.2015, 11:00 »
Zlot obędzie się na pewno. Luk ustali datę. Trzeba tylko zrobić to w miarę szybko, żeby większość mogła załatwić sobie wolne.
Zbyszek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #387 dnia: 01.06.2015, 11:02 »
Mateusz jeżeli chodzi o nazwę nalewki feederówka - bomba ;)
Zbyszek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #388 dnia: 01.06.2015, 11:07 »
To ja zrobię "Spławikówkę"

Offline Druid

• Ekspert
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #389 dnia: 01.06.2015, 11:17 »
To ja zrobię "Spławikówkę"

Poproś Jakuba o jakiś spławik malowany barwnikami spożywczymi - utopisz go w butelce :)
Pozdrawiam - Gienek