Autor Wątek: Warto czy nie warto?!  (Przeczytany 6105 razy)

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Warto czy nie warto?!
« Odpowiedź #15 dnia: 20.03.2015, 20:57 »
A po co,jak niebo bezchmurne stawiam długie feedery tak żeby szczytówki były na tle nieba wszystko widać,jak chmurki daje świetlik za drugą przelotką,jak pada idę spać :P
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #16 dnia: 21.03.2015, 07:54 »
Nie czarujmy się, ten świetlik elektroniczny byłby dobry gdyby nie migał tylko świecił ciągle. Poszukam u siebie, może ktoś takie sprzedaje???

Co do tej farby to pomysł jest dobry. Ciekawe jak świeci ta szczytówka. Piotr, może zapodasz jakieś zdjęcie zrobione po ciemku? Bo może się skuszę... Świetlik plącze mi żyłkę czasami i nocą spedzam jakiś czas na rozplątywaniu wszystkiego. A na szybkich rzekach żyłka mocno się skręca, i bez świetlika życie byłoby lepsze :D
Lucjan

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 21.03.2015, 08:05 »
Dlatego nie zakładam na końcu szczytówki,a na wodę stojącą może coś takiego
Staś
Klasyczny Feeder

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 22.03.2015, 13:34 »
Niestety nie mam chwilowo możliwości zrobienia fotek. Postaram się jak najszybciej je zrobić i wrzucić na forum.  Świecą jak tablice  ewakuacyjne  w  ciemności. Długo i wyraźnie. Tą farbą maluje się wszelkie drogi ewakuacyjne w marketach, magazynach i tym podobnych.

http://allegro.pl/farba-swiecaca-w-nocy-fluorescencyjna-400ml-hit-i5129614377.html

Taki lakier możesz wykorzystać też do pomalowania np. podpórek, miski do zanęty i wielu różnych akcesori. Farba jest przeźroczysta. W dzień przedmiot  wygląda normalnie. Świeci dopiero po zmroku.
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.

Offline CinQ

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #19 dnia: 22.03.2015, 15:29 »
kupie ten sygnalizator i spróbuje go przerobić żeby to światełko zielone paliło się ciągle może uda się przerobić płytkę

Offline musashi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 22.03.2015, 19:42 »
Panowie nie polecam tych podpórek,miałem z nimi do czynienia,w tych które używałem przy twardym gruncie wyginały się
te dwa wbijane pręty oraz blacha łącząca je z aluminiową, teleskopową częścią.Ponadto po rozłożeniu strasznie buja ,szczególnie
na boki. >:O

Grzes77

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 22.03.2015, 21:39 »
Te podpórki to totalne dno, coś jak rod pody te najtańsze. Występują w 2 wielkościach, miałem obie i oddałem komuś z rodziny, totalne badziewie. Słabo trzymają się podłoża a uchwyt na dolnik wędki porażka. "Widełki są zrobione z takiego gumowatowego tworzywa, słabo to do spławikówki pasuje, a co dopiero do feedera.
Sygnalizatorów nie stosowałem, ale słyszałem złe opinie.