Autor Wątek: Warto czy nie warto?!  (Przeczytany 6102 razy)

Offline CinQ

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Warto czy nie warto?!
« dnia: 19.03.2015, 09:10 »
chce zakupić cos takiego może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym i jak w temacie warto kupić czy nie

1.) http://allegro.pl/sygnalizator-bran-na-szczytowke-wedka-feeder-tanio-i5182553894.html
2.) http://allegro.pl/podporka-teleskopowa-140-cm-i5177255209.html

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Warto czy nie warto?!
« Odpowiedź #1 dnia: 19.03.2015, 10:11 »
Ta podpórka wygląda ciekawie. Tylko nie wiadomo, co jakością. Za 20 zł można spróbować.
Zbyszek

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #2 dnia: 19.03.2015, 10:21 »
Podpórka całkiem fajnie wygląda jak kupisz to daj znać co i jak to i ja sprawie sobie taką pod bata :P
Krzysztof

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 19.03.2015, 10:24 »
Za ten sygnalizator nie dałbym złamanego grosza . Ale podpórka jest ciekawa , Luk chyba ma coś podobnego .Widziałem na jednym z filmów . Ogólnie jak Kolega wyżej pisze , jakość za tą cenę może być kiepska .

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19.03.2015, 10:43 »

chce zakupić cos takiego może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym i jak w temacie warto kupić czy nie

1.) http://allegro.pl/sygnalizator-bran-na-szczytowke-wedka-feeder-tanio-i5182553894.html
2.) http://allegro.pl/podporka-teleskopowa-140-cm-i5177255209.html
Oddziel spacją adres "http" od nawiasu ")",bo link jest bezużyteczny i trzeba go kopiować.

Offline pawel

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #5 dnia: 19.03.2015, 10:55 »
Sygnalizator to dno, lepsze są uchwyty na świetlik. http://www.wedkarski.com/akcesoria/6715-uchwyt-do-nasadki-swiecacej-jaxon.html

Podpórka wygląda ciekawie, tylko mnie zastanawia jej stabilność, czy po wbiciu w ziemie z wiatrem nie latała by jak igła w kompasie.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19.03.2015, 11:23 »
Ten sygnalizator to taki gadżet. Strasznie męczy oczy w nocy. O wiele lepszy jest zwykły świetlik i ewentualnie grzechotka lub dzwoneczek.
Co do podpórki to sam nie wiem.Ostatnio kupiłem ramię do fotela z Trabucco(takie samo przyszło do sklepu z Milo tylko inny kolor pokrętła i tańsze)za 79zł i do d... zanim przykręciłem to już się plastik połamał. Teraz muszę dorobić całe nowe mocowanie.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #7 dnia: 19.03.2015, 16:41 »
Mam te sygnalizatory i leżą w pudełku. Raz użyte i raczej więcej nie będą! A tą podpórkę miał kolega. Nie wiem o co kaman ,ale jak szybko kupił tak szybko sprzedał!
Arek

Offline marek118

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 19.03.2015, 16:52 »
 Nie wydaje mi się aby tak krótkie szpikulce mocujące stabilnie trzymały tą podpórkę i mają mały rozstaw. Są za blisko siebie i przy długości ramienia 140 cm na pewno będą łatwo luzowały się w gruncie i całość będzie się po prostu chwiała. No i pozostaje jeszcze problem z wbiciem tego w grunt aby to jakoś stabilnie stało.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #9 dnia: 20.03.2015, 08:09 »
Taki sygnalizato miał Maniek jak łowiliśmy na Wye- i na rzeki i większe ryby okazywał sie dobry, lepszy niż świetlik. Szkoda tylko że migał na zielono, po jakims czasie męczył oczy i chciało się skośnookiemu konstruktorowi dać małego 'kopa'... Sam spróbuję z czymś takim w czerwcu na rzekach. Jeżeli bateria długo trzyma, to jest to tańsze niż świetlik :D Ale wiem, że typów tych alarmów jest mnóstwo. Jedne lepsze a inne gorsze.

A podpórka może być ciekawa, jeżeli jest mocna. Takie rozwiązanie może się przydawać. Ja mam lepsze podpórki zrobione z metalu ze śrubami - i są w miare ciężkie i ustawia sie je cięzko czasami. Gorzej jak będziesz musial taka podpórkę zanurzyć do wody. Teleskopowe połączenia woduy i błota nie lubią...
Lucjan

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #10 dnia: 20.03.2015, 15:11 »
Tu przyznam Lukowi rację! Po dłuższym czasie bez brań to migające światełko do szału doprowadza(mowa o sygnalizatorze)Przy braniu miga na czerwono . Ale branie musi być w miarę agresywne! Przy przygięciach szczytówki się kolor nie zmieni!
Arek

Offline DarekJ71

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 26
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 20.03.2015, 18:21 »
Mam ten sygnalizator, ale szczerze powiem, e nie warto wydawać na niego złamanego grosza. Po jednej zasiadce to miganie doprowadziło mnie do rozstroju nerwowego, a przy okazji wszystkich wędkarzy w promieniu kilometra. Nie polecam!!! :thumbdown:

Offline mirek

• Ekspert
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #12 dnia: 20.03.2015, 19:35 »
Od lat montuję świetlik na szczytówce za pomocą wąskiego plastra,proste i wygodne w użyciu.

Offline pio19681

• Ekspert
  • Reputacja: 42
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 20.03.2015, 20:18 »
Osobiście nie używam żadnych świetlików czy temu podobnych. Kupiłem  farbę odblaskową. Maluję szczytówki feederów. W kieszeni długopis ze wskaźnikiem laserowym. Oczywiście może być sam wskaźnik. Tyle nie drażnijcie  pilotów :D. Gdy  szczytówki stają się słabo widoczne, naświetlam je wskaźnikiem przez około minutę. To  mi wystarcza na około godzinę. Czas, w którym farba świeci zależy oczywiście zależy od jej klasy. Generalnie wszystko zamyka się w 20 pln i wystarcza na lata.
"Dopóki nie było internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów..."
S. Lem.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 20.03.2015, 20:51 »